Ratkaistu

Onko Samsung Galaxy A51 -puhelimessa operaattorilukitusta?

  • 10 March 2023
  • 3 kommenttia
  • 125 katselukertaa

Kunniamerkki

Hei.

 

Onkohan Samsung Galaxy A51 operaattorilukittu? Pystynkö ulkomaanmatkalla asentamaan loman ajaksi paikallisen sim-kortin, kun minulla muuten on käytössä Telian liittymä?

 

----

Muokkaus HannaMarikaL: muokattu hieman otsikkoa

icon

Ratkaisu jäseneltä irritus 10 March 2023, 10:12

Katso alkuperäinen viesti

Aihe on suljettu kommenteilta.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Hei.

 

Onkohan Samsung Galaxy A51 operaattorilukittu? Pystynkö ulkomaanmatkalla asentamaan loman ajaksi paikallisen sim-kortin, kun minulla muuten on käytössä Telian liittymä?

Moi @Anjoviz ja tervetuloa tänne Telia Yhteisöön! 😊

 

Operaattorilukittuja puhelimia ei ole useampaan vuoteen ollut ollenkaan. Tarkistin, että sinulle oleva puhelin on julkaistu vuonna 2020, joten operaattorilukitusta ei siinä ole. Jos siit otat ulkomailla esimerkiksi paikallisen operaattorin prepaid-liittymän käyttöön, tulisi sen toimia puhelimessasi ihan normaalisti.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Kytkykaupasta on siirrytty osamaksu- ja luottokauppaan. Jälkimmäisissä ei käytetä operaattorilukitusta. Telian puolelta puhelimessasi ei ole rajoituksia.

Huomioi kuitenkin, että laitevalmistajilla on omia rajoituksiaan.

Samsungin laitteissa on markkina-aluelukitus. Jotta voit käyttää Euroopasta ostamaasi Samsungin puhelinta Euroopan ulkopuolella, joudut ensin soittamaan sillä puheluita Euroopassa vähintään viisi minuuttia.

Huomaa, että dual-sim-puhelimissa voi olla, että markkina-aluelukitus aukeaa vasta, kun kummallakin sim-korttipaikalla on soitettu erikseen lähteviä puheluita vähintään 5 minuuttia per korttipaikka.

Mikäli olet käyttänyt ainoastaan ensimmäistä sim-korttipaikkaa, siirrä sim-korttisi siksi aikaa toiseen sim-korttipaikkaan, kunnes saat soitettua vaaditut 5 minuuttia myös toiselta korttipaikalta.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

jotenkin asiaan liittyen.

operaattoreiden modeemeissa ja reitittimissä on usein operaattroin oma firmware. ja näitä ei voi edes vaihtaa yleiseen, koska hardware ei ole täysin sama, tai on jokin hardware tunniste. operaattroin firmware ei tarkoita operaattori lukitusta mutta useimmiten ominaisuudet ovat huonommat ja päivityksiä voi tulla laiskasti.

puhlimiissa suomessa on harvemmin ollut operaattorin omia virityksiä.