Soneraliittymän offline tila ulkomailla - Känny ei toimi siellä netissä

  • 20 April 2016
  • 7 kommenttia
  • 26 katselukertaa

Sain hotellilta Wifi tunnukset mutta kun yritin päästä kännylläni (Samsung Galaxy S4) nettiin niin tuli näkyviin teksti että "olet offline tilassa". Eli netti ja  sähköpostitiliini  näyttvät i vain Suomesta lähtöpäivän sivuja. Mitä olisi kännyssäni pitänyt asemoida tai sen asetuksissa muuttaa/laittaa jotta netti ja sähköpostiliikenne olisi toiminut? Mietin jälkeenpäin että oliko sillä vaikutusta että puhelin on 4G (olisiko jostain pitänyt vaihtaa 3G - mistä?) ja että navigointi ei ollut päällä (oliko sillä syy tähän?).  Mitää nettiestoja ei ole ja liittymä Sonera Jätti Rajaton. Onko jollain ollut sama ongelma? Mitä tehdä seuraavan matkan varalle?  Maa oli Kypros.


7 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Yritätkö päästä hotellin WIFIin vai 3G:llä nettiin? Jos WIFI ongelma lniin ota yhteyttä hotellin aspaan.


 


3G ongelmana on se että ots puheliemsta Roaming datasiirto käyttöön, Asetukset -> Mobiilidata

Kiitti vastauksesta. Yritin päästä hotellista saamallani wifitunnuksilla eli wifillä nettiin ja sähköposteihin. Ei toiminut. Puhelin on 4 G.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Tässä tapauksessa on laitteesi / hotellisi ongelma eikä sitä oikein täälä voi ratkaista? 


 


Onko se ns. hostspot todennus, eli verkkosivulla kirjoitetaan käyttäjätunnus ja salasana selaimella? Näissä asioissa kyllä kannattaa olla yhteydessä hotellin asiakaspalveluun ja kysellä sieltä apua, heidän WLAN verkko se on. 


 


 

Jos puhelin toimii kotimaassa wlanilla, on vika hotellista saamissasi wlan-tunnuksissa tai olet syöttänyt väärin salasanan. Liittymä ei wlaniin pitäisi vaikuttaa, wlanin pitäisi toimia vaikka kaikki liittymän roaming-estot olisi päällä.


 


@olkitu ehtikin jo vastaamaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
Moro Sirmar30 ja tervetuloa Klaaniin :)

Niinkuin olkitu tuossa kirjoitteli niin tässä probleemassa on kyse puhelimesta ja sen asetuksista sekä hotellin wifi-palvelusta. Riippuen millainen wifi-toteutus siellä on, niitä on periaatteessa kahdenlaisia:

1) Netti toimii kunhan yhdistät puhelimesi hotellin langattomaan verkkoon ja syötät tarvittavat tunnukset
2) Ensin pitää yhdistää puhelin tai tablet langattomaan verkkoon ja tämän jälkeen avataan nettiselain ja ruutuun aukeaa hotellin (palveluntarjoajan) sivu jonne tunnukset syötetään. Vasta sen jälkeen netti alkaa toimimaan.

Tiedätkö kumpi vaihtoehto ko hotellissa on käytössä? Millaista muuta herjaa puhelin herjaa? Löytääkö puhelin ko hotellin verkkoa ollenkaan? Jos löytää, kysyykö se tunnuksia?

Ja vielä viimeisenä, jos/kun saat yhteyden toimimaan ja käytät sähköpostia puhelimesi sähköpostisovelluksella, riippuen sähköpostin palveluntarjoajastasi voit kyllä lukea sinulle tulleita viestejä mutta "vieraasta" verkosta viestien lähettäminen ei toimi ihan noin vain.

Muutamia lisäpointteja kertoakseni 🙂

Kyseistä puhelinta ja ulkomaankäyttöäa edellisten kirjoittajien lailla tuntematta pistän pikkulusikkani soppaan. Minulle ei selvinnyt kytkeytyikö puhelin WLANiin.

 

Omassa puhelimessani WLANiin liitytään niin, että valitaan puhelimen asetuksissa WLAN-kohta. Se näyttää sijaintipaikassa näkyvät langattomat lähiverkot. Niistä valitaan se joka on kerrottu olevan käytettävissä ja jos se on salasanalla suojattu, niin kirjoitetaan saatu salasana. Puhelimessa näkynee silloin että puhelin on yhteydessä langattomaan verkkoon.Sekin on mahdollista, että langaton verrko ei ole laitettu näkyväksi. Minun puhelimessani puhelimeen lisätään silloin uusi verkko ja kirjoitetaan siihen verkon nimi.

Varmaan WLANiin yhdistäminen oli tuttua, mutta varmuuden vuoksi. Jos kaipaa muuta, niin hotellista varmaan saa neuvoja.

 

Puhelimessa ehkä mahdollista asettaa käyttääkö WLANia datasiirtoon (vai matkapuhelinverkkoa). Puhelimen uudelleenkäynnistys kuuluu vakioloitsuihin.

 

Suojattua kotikäyttöä suurempaa varovaisuutta käytössä kannattanee hotelleissa noudattaa kun tunnukset tuskin ovat henkilökohtaisia.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

Voisin vielä lisätä, että hotelleissa ei yleensä riitä pelkkä WLAN-verkkoon yhdistäminen, vaan pitää mennä laitteen selaimella hyväksymään käyttöehdot. Tuolle sivulle pääsee kun yrittää mennä vaikka google.com-osoitteeseen.

 

(Edit: Oho, enpä tajunnut miten vanha ketju. Noh toivottavasti on hyötyä tästä tiedosta jollekin)

Vastaa