Skip to main content

Telia 5G ei toimi Kreikassa

  • 11 August 2024
  • 4 kommenttia
  • 147 katselukertaa

Teidän myymä 5G ei sitten toimi Kreikassa. Hotellin wifin varassa olen nyt ollut 4 päivää.. Vähän kyllä jurppii.


--
Muokkaus katjane: Muokkasin otsikkoa "Telia 5G ei toimi ulkomailla" kuvaavammaksi, jotta aihe löytyy hauilla helpommin.

Teidän myymä 5G ei sitten toimi Kreikassa. Hotellin wifin varassa olen nyt ollut 4 päivää.. Vähän kyllä jurppii.

Hei @Wadain ja tervetuloa Yhteisöön! 

Oletko milloin viimeksi tarkistanut Omilta Sivuilta ettei liittymässäsi ole mahdollisesti mobiilidatan (roaming) estämistä ulkomailla? Onhan dataroaming varmasti kytkettynä päälle käyttämäsi laitteen asetuksista?

Jos verkko ei automaattisesti löydy ulkomailla, sammuta puhelimestasi virta pois. Älä käytä laitteen uudelleen käynnistys –toimintoa, vaan sammuta virta pois kokonaan vähintään 10 sekunnin ajaksi, jotta välimuistissa olleet tiedot nollautuvat. Tämän jälkeen verkko yleensä löytyy. Jos ei, kokeile kikkaa vielä uudestaan.

Kannattaa myös tarkastaa asiakastuen ohjeemme Netin käyttö ulkomailla. 

Jos nämä yllä olevat vinkit eivät auta ja yhteys ei silti toimi, vaikka liittymätietojen mukaan sen pitäisi Kreikassa toimia, otathan yhteyttä asiakastukeemme.


Jep, tehty jo kaikki tuo. xxx liittymä 😂

 

 

--

muokkaus SonjaMelina: piilotettu kirosana


Ensin kannattaa tosiaan varmistaa, ettei liittymän asetuksissa Data Roaming -esto ole päällä ja katsoa, että omassa päätelaitteessa tiedonsiirto verkkovierailussa on sallittu.

Mikäli nämä eivät auttaneet, tulee huomioida, ettei operaattoreilla ole kaikkien operaattoreiden kanssa sopimuksia kaikista liikennelajeista ja verkoista. Mikäli operaattorin kanssa on esimerkiksi ainoastaan 2G-sopimus, niin 5G ei toimi.

Tee siis verkon käsihaku (esimerkiksi AsetuksetVerkko ja internetMobiiliverkkoValitse verkko automaattisesti → pois) ja käy kaikki saatavilla olevat verkot yksi kerrallaan läpi.

Jos 5G ei toimi, niin aseta puhelin käyttämään 4G:tä ja yritä uudelleen.

Esimerkiksi Saksassa viestejä ja internettiä voi käyttää Telian liittymällä useamman operaattorin verkossa. Puhelut sen sijaan saattavat 4G- ja 5G-puhelimilla epäonnistua, ellei valitse Telekom D1 -verkkoa käsin.


Kreikassa kannattaa kokeilla Cosmoten verkkoa, sillä pitäisi VoLTE Roaming ja 5G olla. Kreikassa mobiiliverkko ei välttämättä ole samalla tasolla kuin Suomessa joten kuuluvuutta ei välttämättä ole hotellissa. 


Vastaa