Telia Prepaidit ulkomaankäytössä

  • 21 October 2018
  • 1 kommentti
  • 13 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20
  • Yhteisömanageri
  • 9414 kommenttia

Olen saanut tietooni, että ulkomaanverkkovierailun (roaming) avaamiseksi Telia Easy Prepaid ja Telia Prepaid -latausliittymille, tulee Telian tehdä Suomessa, jonkin verran muutoksia käytettävään prepaid-järjestelmään.

 

Nyt tiedustelenkin, milloin Telian Suomen tekninen väki (ja roaming-osasto) on aikeissa suorittaa nuo järjestelmämuutokset, ja avata verkkovierailupalvelut (roaming), yhdellä kertaa mieluiten maailmanlaajuisesti Telia Easy Prepaid ja Telia Prepaid (ehkä myös Telia Prepaid Nettikuukausi) -matkaviestinlatausliittymille?

 

Verkkovierailu-roamingin edellä mainituilla prepaid-liittymätyypeillä, pitäisi olla toteutettu kuin DNA:lla toteutettiin https://www.dna.fi/prepaid-ominaisuudet laajana ja maailmanlaajuisena (eri maissa on useita operaattoreita, joiden matkaviestinverkoissa liittymää voi käyttää ja joissakin verkoissa USSD-takaisinsoittopalveluna lähtevissä äänipuheluissa), ja välttää sellaista matkaviestinverkkoriippuvaista ja pääosiltaan vain EU/ETA-alueelle ja sen tuntumaan keskittyvää toteutustapaa, kuin roaming prepaid-latausliittymille Elisalla toteutettiin https://elisa.fi/prepaid/saunalahti-prepaid--roaming/ (jolla joka verkkovierailu-roamingkumppani-maassa on vain yksi Vodafone ja Vodafone-kumppaniverkoston operaattorin matkaviestinverkko, jonka verkoissa liittymää voi käyttää, eikä tekstiviestien (SMS) lähetys toimi laisinkaan useimmissa/lähes kaikissa maissa/matkaviestinverkoissa). Tämä siksi, koska ulkomailla eri matkaviestinoperaattorien verkkojen kuuluvuudet vaihtelevat joskus suurestikin ja toisen matkaviestinverkon kautta voi puhelut ja viestienlähetys onnistua paremmin, kuin toisen matkaviestinverkon kautta.

Parasta olisi, jos Telia Easy Prepaid- ja Telia Prepaid-matkaviestinliittymillä (ehkä myös Telia Prepaid Nettikuukausi-mobiililaajakaistaliittymillä) olisi vastaava verkkovierailu (roaming)-kumppanien laajuus sekä käytön hinnoittelu, kuin kaikilla muillakin Telian jälkikäteen laskutettavilla postpaid-matkaviestinliittymilläkin on (kuten Elisalla hinnoittelu on toteutettu niin että roaming-verkkovierailukäytön hinnoittelu on täysin sama sekä jälkikäteen laskutettavilla että etukäteen laskutettavilla matkaviestinliittymillä).

 


1 kommentti

Kiitos palautteestasi, välitin viestisi eteenpäin prepaid-osastolle! Prepaidin roaming-palvelulle on toki kysyntää ja tutkimme eri mahdollisuuksia sen toteuttamiselle. Akuuttiin tarpeeseen on tarjolla sitten nämä kuukausimaksulliset matkapuhelinliittymät kattavilla roaming-palveluilla :smileyhappy:

Vastaa