Telian liittymän käyttö Pohjolassa ja Balttiassa opiskelutarkoituksissa

  • 9 December 2018
  • 2 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

Telian liittymällä on mahdollista käyttää rajattomasti Pohjolassa ja Baltiassa yleisesti matkustustarkoituksena, mutta onko mahdollista käyttää pidempään esimerkiksi opiskelutarkoituksena. Kotipaikkana säilyy Suomessa joten liittymän laskutus jatkuu täälä normaaliin tapaan.  Kuitenkin jos tarkkaan katsoo liittymän ehtoja, on tälläinen kappale liittyen liittymän väärinkäytöstä: elialla on oikeus seurata liittymän liikennelajikohtaista (puhe, viestit ja netti) käyttöä ja sijaintia EU/ETA-maissa ja puuttua mahdollisiin väärinkäytöksiin. Väärinkäytökseksi tulkitaan:

1. Liittymän sijainti muissa EU/ETA-maissa kuin Suomessa yli kahden (2) kuukauden ajan neljän (4) kuukauden

seurantajakson aikana, edellyttäen lisäksi, että

2. Yli 50 % liittymän liikenteestä tapahtuu muissa EU/ETA-maissa kuin Suomessa kyseisen seurantajakson

aikana.

Väärinkäytöstä annetaan varoitus tekstiviestillä, jossa asiakkaan edellytetään siirtyvän käyttämään liittymää

Suomessa seitsemän (7) vuorokauden ajan seuraavan 14 vuorokauden aikana. Mikäli edellä mainittu edellytys

ei täyty, Telialla on oikeus periä edellä kuvatusta liittymän väärinkäytöstä lisämaksua liikennelajikohtaisesti.

Mikäli asiakas osoittaa, että edellä mainitut edellytykset lisämaksun perimiselle eivät täyty, lisämaksua ei peritä.


Tämä tarkoittaa että pitäisi käydä Suomessa joka 4kk aikana vähintään 7 vuorokauden ajan yhtä putkeen, jotta voi jatkaa käyttöä Pohjolassa ja Baltian käyttöä ilman lisämaksua? Mikä on lisämaksu liittymällä kun normaalisti rajaton käyttö on Pohjolassa ja Baltiassa?   


2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Muistaakseni tästä oli joskus juttua, että jos pitkäaikainen käyttö ulkomailla on perusteltua (opiskelet, olet vaihto-oppilas tms.), etkä tyylii ole diilannu liittymää halvemman maksun perusteella jollekki ulkomaiselle kaverille, ei sinua rangaista. Sitähän tuo loppukaneetti, "Mikäli asiakas osoittaa, että edellä mainitut edellytykset lisämaksun perimiselle eivät täyty, lisämaksua ei peritä." muistaakseni tarkoitti. Mutta odotellaan toki vastausta Telialta.


@olkitu  kirjoitti:

Tämä tarkoittaa että pitäisi käydä Suomessa joka 4kk aikana vähintään 7 vuorokauden ajan yhtä putkeen, jotta voi jatkaa käyttöä Pohjolassa ja Baltian käyttöä ilman lisämaksua? Mikä on lisämaksu liittymällä kun normaalisti rajaton käyttö on Pohjolassa ja Baltiassa?  


Käytännössä lisämaksua on siis mahdollista periä, mikäli todetaan että käyttö ulkomailla on pysyvää, ja liittymä on pysyvässä roaming-tilassa ja kotimaan käyttöä ei tule. Asiasta kuitenkin aina ensin laitetaan viestiä, mikäli käyttöön ollaan puuttumassa. Kotimaan hinnan lisäksi perittävät lisämaksut saavat olla enintään säänneltyjen tukkuhintojen suuruiset, eli verottomana

  • soitetuissa puheluissa 0,032 €/min


  • vastaanotetuissa puheluissa 0,0108 €/min


  • tekstiviesteissä 0,01 €/viesti


  • datassa 7,70 €/Gt


Vastaa