Telian SIM-kortti


Telian SIM-kortti toimii hyvin Iphone SE:ssä, Huawei P10 ja Ulephone Armor 3 puhelimessa. Vanhemassa Nokian puhelimessa kortti ei tomi.  Miksi ei toimi ? DNA:n SIM-kortti ja Saunalhden prepaid SIM-kortti toimivat kaikissa puhelimissa.  Telia pyytää 7€ uudesa SIM-kortista vaikka minun mielestäni Telian-kortti on alusta asti ollut viallinen ja vika ei ole minun. Onko kokemuksia ?


8 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Kuinka vanhasta puhelimesta on kyse?

 

Kaikkein vanhimmat puhelimet, kuten esimerkiksi Nokia 2110, toimivat ainoastaan oman aikansa sim-korteilla. Jos vanhasta sim-kortista on jo luopunut, ei vanhimpia puhelimia ole enää mahdollista saada takaisin käyttöön.

Hei,

Ei puhelimesta ole kiinni. Saunalahti Prepaid on pari vuotta vanha samoin kuin DNA:n SIMmi.   Ne toimii ihan hyvin vielä Nokia 6310i:ssäkin.

Telian SIMmi on erilainen. ks kuvat.

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

@Phone_friikki  kirjoitti:

Hei,

Ei puhelimesta ole kiinni. Saunalahti Prepaid on pari vuotta vanha samoin kuin DNA:n SIMmi.   Ne toimii ihan hyvin vielä Nokia 6310i:ssäkin.

Telian SIMmi on erilainen. ks kuvat.

 


Kannattaa laittaa vaikka viestiä Telian omilta sivuilta asiakaspalveluun, että saako uuden SIM-kortin veloituksetta kun SIM-kortti on ollut viallinen alusta lähtien.

https://www.telia.fi/OmatSivut/messagingCenter.do#/new-conversation 

Rikkinäisiä sim-kortteja on Telialta taannoin tullut kaksi peräkkäin. Joten ei mikään harvinaisuus ole. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@Phone_friikki  kirjoitti:

Ne toimii ihan hyvin vielä Nokia 6310i:ssäkin.


Nokia 6310i on vielä niin uusi, että Telian kortin pitäisi kyllä toimia siinä. Kokeilin juuri vuoden vanhaa Telian sim-korttia Nokia 6310-puhelimeen

 

Käytätkö puhelinta Pohjois- tai Itä-Suomessa? Jos automaattinen verkonvalinta ei löydä verkkoa, valitse Yhteisverkko eli FI 36 tai 244 36 käsin.

 

Vanhat puhelimet, jotka eivät enää toimi juuri millään uudella sim kortilla, ovat Nokia 1011, 2010, 2110, Mobira Cityman 2000 ja 5000.

Tästä seuraava sukupolvi, kuten Nokia 1611, 1631, 3110 ja 8110, tosiaan eivät toimi Telian uusilla sim-korteilla, mutta ne toimivat edelleen mm. Saunalahden sim-korteilla.

 

Eri valmistajien sim-kortit ovat keskenään hieman eri näköisiä, mutta ulkonäkö ei liity toimivuuteen.,

Kiitos ohjeista.

Tilasin uuden SIM-kortin Telialta.  Nyt toimii kaikki. Ei voi kun ihmetellä mikävika vanhassa Telian kortissa oli. Nyt kun katselee Telian vanhaa korttia ja uutta niin kosketinpinnoillaon selvä ero.Telian uusi SIM-kortti on kuin kopio tuosta Saunalahden prepaid-kortista kosketinpintojenpuolessa. 

  Edit AaTanja: upotettu kuva kommenttiin.  

Staattinen sähkö esimerkiksi voi käydä kortin päälle, kun kortin sisällä on herkkää tekniikkaa.

Vastaa