Uusi puhelin - ei voi soittaa ja signaali katoaa


Tuli hankittua uusi luuri (Lenovo k6 note) ja ongelmissa heti. :)Puhelin tunnistaa sim-kortin (Sonera 4g/LTE) ja verkkopalkkikin näyttää signaalia, mutta puheluita ei pysty soittamaan. Hetken yläpalkissa vilkkuu, mutta puhelin ei hälytä ja hetken päästä yläpalkista hukkuu 4g merkki ja signaalit.Mobiilidata on päällä ja silläkin saa surffattua.Osaako joko enempi tietävä, mistä vikaa etsimään.Kiits

Edit SaJoonas: muokattu otsikkoa


6 kommenttia

Ja lisäyksenä vielä...

 

Viestit lähtee ja löytää perillekin, mutta kun koittaa soittaa samalle henkilölle, puhelin herjaa että matkapuhelinverkko ei käytettävissä.

Sim-kortti toimii kyllä vanhassa puhelimessa.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +13

@jonninjoutava12@  kirjoitti:

Ja lisäyksenä vielä...

 

Viestit lähtee ja löytää perillekin, mutta kun koittaa soittaa samalle henkilölle, puhelin herjaa että matkapuhelinverkko ei käytettävissä.

Sim-kortti toimii kyllä vanhassa puhelimessa.


Onko laitteessa kaksi sim-korttipaikkaa? Oletko kokeillut siirtää sim-korttia siihen toiseen, mikäli laitteessa sellainen on. Pystytkö kokeilemaan ottaa 4G-verkko pois käytöstä, toimiiko se 3G-verkossa? 

Toinen sim-slotti ja sama tarina...

4G:n kun ottaa pois ja laittaa 3G/muun, kortti hukkuu vallan, eikä signaalia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Hei,  Jos laitteessa lukee "Sonera" , lienee sim-kortti aika vanha? Muistatko, koska se on hankittu? Voi olla, että jos kortti ei tue 4G LTE:tä, niin liittymä  ei ehkä toimi oikein. Outoa on, että 2G, 3G pakotus kadottaa verkon kokonaan. SIM-kortin vaihto itsepalveluna ei Telialla maksa mitään, ja ainaki  joskus laitteen päivityksen yhteydessä tämän on saanut "hyvää hyvyyttä". Onko sinulla toisen operaattorin liittymää, tai toista Telian liittymää, jota voisit laittevian poissulkumielessä kokeilla?

Siitä puhelimen asetuksista voisi vielä tarkistaa että onko VoLTE-puheominaisuus päällä/pois päältä ja tarkistaa löytyykö tuota määritystä liittymältäsi. Mikäli se löytyy niin tuo puheominaisuus tulee olla päällä myös sieltä puhelimesta.

 

Toinen mitä voisi kokeilla on verkkoasetusten nollaus sieltä puhelimen asetuksista. Se palauttaa kaikki verkkoasetukset tehdasasetuksille ja hakee verkot uudelleen. Se poistaa myös Bluetoothit ja Wifit. 

 

Hyvä huomio myös @Purnipsi tuo voisi viitata myös vanhaan SIM-korttiin. 


Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@jonninjoutava12@  kirjoitti:

4G:n kun ottaa pois ja laittaa 3G/muun, kortti hukkuu vallan, eikä signaalia


Oletko ostanut puhelimen ulkomailta?

 

Mm. Pohjois-Amerikassa käytetään hieman eri taajuuksia kuin Euroopassa. Jos tällaisen puhelimen tuo Suomeen, se saattaa olla toimimatta lainkaan tai se toimii epämääräisesti. Kuten juuri, että vain joku yksittäinen matkapuhelinverkko sattuu toimimaan yksittäisessä paikassa, mutta eivät kaikki kolme eli GSM, UMTS ja LTE.

 

Toinen vaihtoehto on, että puhelimesta on UMTS-puoli rikki ja se tulisi lähettää huoltoon, jotta laitteen saisi toimimaan myös puhelimena.

 

Tehdassasetukset kannattaa näin omituisessa tilanteessa toki kokeilla palauttaa. Jos ei tarvitse puhelinta, puhelimestahan voi tehdä "minitabletin" ja tällöin pakottaa sen käyttämään pelkkää LTE-verkkoa.

 


@Purnipsi@  kirjoitti:

Voi olla, että jos kortti ei tue 4G LTE:tä, niin liittymä  ei ehkä toimi oikein.

Vanha sim-kortti voisi aiheuttaa sen, että puhelin toimii vain GSM- ja UMTS-verkoissa, mutta ei pääse LTE-verkkoon. Oireet ovat tässä tapauksessa päinvastaiset. Nyt taitaa olla jostakin vielä kummallisemmasta ongelmasta kyse.

Vastaa