WiFi-puhelu


Moi

Voiko Telia-liiittymästä soittaa wifi-puheluita sitä tukevilla laitteilla, esim. Ipad? Kuten Elisalla. https://elisa.fi/wifipuhelu/

 

Ilkka


13 kommenttia


@apasse kirjoitti:


MoiVoiko Telia-liiittymästä soittaa wifi-puheluita sitä tukevilla laitteilla, esim. Ipad? Kuten Elisalla. https://elisa.fi/wifipuhelu/ Ilkka


Teliallakin tuo on ollut kehityksessä, ja asiakaspilottikin tekniikasta oli. Tosin tuotantoon sitä ei vielä ole tuotu tähän päivään mennessä. Tarkoitus lienee se joskus kuitenkin käyttöön ottaa, joku Telialainen voi varmaan tähän kysellä taas vähän väliaikatietoja kun ei ole vähään aikaan kuulunut mitään uutta asian tiimoilta.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Ruotsissa ja Virossahan tuo ainakin oli käytössä jo nyt, kai Suomeenkin jollain aikavälillä tulee. Pilottikin oli jo kauan aikaa sitten, joten on tuota kyllä hiottu ja huolella.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

TeliaFI VoLTE ja WiFI puheluita ainakin jo sanottu alkavan 2017 lopun - 2018 aikana...  Telia pilotoinut tässä kesän aikana HD-puheluita rajatussa alueilla, ainakin HD-puhelut toimineet Turun ja Pääkaupunkiseudun välillä.  iPadillä voit soittaa Facetime-puheluita internetin välityksellä kunhan molemmilla käyttäjillä on IOS-laite. 

No, eikö tuo whatsup-puhelu laitteen ollessa yhdistetty Wlan-tukiasemaan ole tavallaan WiFi-puhelu?

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

@kefiiri kirjoitti:


No, eikö tuo whatsup-puhelu laitteen ollessa yhdistetty Wlan-tukiasemaan ole tavallaan WiFi-puhelu?


Kyllä WhatsApp puhelu toimii internetin välityksellä ja on sinänsä sidottu puhelinnumeroonkin... Vastaavia on useita kuten Telegram puhelut yms...  Meillä kun on rajaton mobiilidata ja kiinteä pääsääntöisesti niin eiköhän noilla selvitä. Toisin VoWiFi toimii sitten myöskin viranomaisasioissa ja tietenkin harvoille kenellä ei ole WhatsAppia käytössä.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Wifipuheluissa siinä missä ne ovat ihan puhelin puhelimen kautta pitäisi olla händäri 2G 3G , VoLTE saumaton. Whatsapp yms. kyllä katkeaa tai ainakin mykistyy joksikin aikaa ennen kuin routtaa uudelleen vaikka wifi - lte. Olen ajaessa puhunu autosarjalla niin Skype, Telegram kuin Whatsapp-puheluita. Ongelmia tulee kyllä silloin kun tukari vaihtuu tai tulee oikein kunnon inter rat handover, vaikkapa lte - gsm. VoWifi ja VoLTE tulevat tukemaan toisiaan, että ei mikään itseään kokonaan korvaa.

onko vowifi koska tulossa telialle?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@jansaa80 kirjoitti:


onko vowifi koska tulossa telialle?


Tulee samaan aikaan kuin VoLTE. Aikataulusta en pysty tässä vaiheessa kertomaan mutta sormet ovat kyllä näppiksellä koko ajan.

Olen odottanut jo pitkään VoLTE- ja VoWifi-ominaisuuksia ja kokoajan tulo on vain siirtynyt ja siirtynyt. On siis aika alkaa harkitsemaan Elisaa operaattoriksi, kun verkon ominaisuudet laahaa perässä. Ehkä jo vuonna 2019 telia tuo palvelun saataville ja mainostaa palvelua uutena ja modernina.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tiedoksi myös tähän ketjuun meidän business managerin kommentti VoLTE:sta ja VoWiFistä: 
@PeteLi kirjoitti:


VoLTE:n testit ovat mukavasti edistyneet ja tulemme kertomaan tarkemmasta lanseerauksesta sekä mahdollisista piloteista vielä tässä kevään aikana.


 

no ehkä minä voin vielä hetken odottaa jos kerta infoa on tulossa kevään aikana. Mitähän tarkoittaa Telian kevään aikana?

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

@jansaa80 kirjoitti:


no ehkä minä voin vielä hetken odottaa jos kerta infoa on tulossa kevään aikana. Mitähän tarkoittaa Telian kevään aikana?


Itsekin odottelen ja varsinkin laitetuki listaa niin tietää mihin suuntaan menossa. Toivottavasti tulee laaja laitetuki niin on jotakin järkeä.  Luulisin Q1/Q2 nyt olevan aika laajasti kevään aikana mutta onhan tässä vasta kevät aluillaan niin odotellaan. HD Voice kyllä oli hyvä parannus mikä saatiin puheluihin mutta tietysti odotetaan tätä VoWIFI + VoLTE comboa. Tulee muistaa että VoWIFI -> 3G katkaisee useimmiten puhelut vaikka VoWIFI - VoLTE toimii saumattomasti.

Tämä olisi kyllä todella hyvä toiminnallisuus saada käyttöön, varsinkin kun uusissa rakennuksissa on usein heikko mobiiliverkon sisä-kuuluvuus ja suosittelen myös perehdyttämään asiakaspalvelijanne asiaan.

Vastaa