Yhteisverkon laajentuminen ja kokemukset SYV:n alueelta

  • 30 January 2023
  • 1 kommentti
  • 70 katselukertaa

Kunniamerkki +1

Hei!

Millä aikataululla Yhteisverkko on laajentumassa seuraavaksi? Onko esimerkiksi Kainuuseen tai Konnevedelle Keski-Suomeen tulossa millä aikataululla verkonparannuksia? Huomasin, että Elisa on tuonut 5G:n jo ainakin Sotkamoon ja Konnevedelle, mutta Yhteisverkko ei vielä. Mielelläni kuulisin myös kokemuksia SYV:n alueelta - kumpi on alueellasi parempi, Yhteisverkko vai Elisa?

Tarkoitus ei ole mainostaa ketään tai pitää yhtä operaattoria toista parempana, kysyn vilpittömästi rakennusaikataulusta ja käyttäjien kokemuksista.


1 kommentti

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3

Yhteisverkon tukiasemien päivitystä voi seurata esimerkiksi yhteisverkon ajankohtaista-sivulta: https://yhteisverkko.fi/ajankohtaista/ Päivityksistä ilmoitetaan myös Telian ja DNA:n häiriö/huoltotiedotteissa, mutta tuolla yhteisverkon sivulla on ainakin omasta mielestäni selkeämmin ilmaistuna ja lisäksi löytyy 5G peittoaluetta kuvaava kartta. Paikalliset lehdet saattavat myös yhteisverkon/Telian/DNA:n tiedotteiden perusteella kirjoittaa artikkelin tulevasta verkkopäivityksestä.

Yhteisverkon tavoitteena on ainakin alunperin ollut saada 5G koko yhteisverkon käyttöön vuoden 2023 loppuun mennessä. Tarkempaa aikataulua ei taida olla ainakaan kuluttajille tarjolla, muutoin kuin tuon ajankohtaista sivulla mainittujen kaupunkien/kuntien osalta. Viivästyksiä on aiheuttanut mm. komponenttipula ja ICT-alan lakko. Itse epäilen tuon aikataulun venyvän.

Mielelläni kuulisin myös kokemuksia SYV:n alueelta - kumpi on alueellasi parempi, Yhteisverkko vai Elisa?

Kotonani kuuluu erinomaisesti lähimmän maston (n. 1,5km päässä) yhteisverkko kolmella 4G taajuudella ja 700MHz 5G:llä, sekä kehnosti Elisan 900MHz GSM ja 3G mastosta, joka sijaitsee n.5km päässä mutta edessä on mäki. Elisan tukiasemat on vielä “vanhaa tekniikkaa” eli 900MHz GSM ja 3G sekä 1800MHz 4G. Yhteisverkon tukiasemat oli vastaavilla taajuuksilla ennen päivitystä. Itärajan läheisyyden takia ei 800MHz taajuus ole käytössä. Nyt päivityksen jälkeen, Yhteisverkossa riittää ainakin toistaiseksi kapasiteettia ja myös peittoalue parani 700MHz 4G:n myötä.

 

Vastaa