Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Ossi Huohvanainen Telia 5G lähettiläs.jpg

 

 

Telia Yhteisössä nimimerkillä Sekunti tunnettu Ossi Huohvanainen on rauhallinen kissamies, joka syttyy 5G:n nopeudesta ja Fortnitesta.

 

Kummallakin kissalla on oma vahva luonteensa. Tyttökissa Tikru osaa käyttää teräviä kynsiään ja yrittää matkia maukaisullaan tiikerin ääntä, kun katselee tv:stä luonto-ohjelmia. Poikakissa Apsi puolestaan on rento tyyppi, jota ei hetkauta mikään.

 

”Siinä ne loikoilevat lasitetulla parvekkeella kuin vanha pariskunta, lätkivät hyttysiä käpälillään ja tarkkailevat oravia”, Ossi Huohvanainen, 28, kertoo.

 

Kissojen kanssa Orivedellä asuva Huohvanainen on rauhaa rakastavaa ja itsekseen viihtyvää tyyppiä. Pikkukaupungin verkkainen rytmi ja luonnonläheisyys sopivat hänelle. Parvekkeella majailevat kissojen lisäksi yrtit ja kukat: vesikrassi ja basilika on kasvatettu itse siemenistä asti.

 

Ossi Huohvanaisen kiinnostus luonnonläheiseen elämään juontaa lapsuudesta, sillä sijaisperheen maatilalla tottui hoitamaan eläimiä ja kasveja. Hän asui yhdeksänvuotiaasta täysi-ikäiseksi sijaisperheessä ja sai sieltä eväitä elämälleen.

 

”Ilman sitä tukea en olisi tässä. Kaikki menneet on selvitetty, eikä traumoja ole jäänyt.”

 

Nyt hän työskentelee Lidlissä vuoropäällikkönä ja on tyytyväinen saamastaan vastuusta: toisten auttaminen on hänelle sydämenasia.

 

Oma klaani löytyi netistä

 

Ossi Huohvanainen liittyi viisi vuotta sitten Telia Yhteisöön, joka tuolloin tunnettiin nimellä Sonera Klaani. Hänen nimimerkkinsä on @Sekunti.

 

”Eksyin sinne ensimmäistä kertaa vahingossa, kun etsin apua johonkin tietotekniseen pulmaan. Aloin jutella siellä monenlaisista aiheista. Jossain vaiheessa tajusin, miten tärkeä foorumi siitä oli minulle tullut. Se on todellinen vertaistukiyhteisö!”

 

Yhteisössä hän ratkoo muiden pulmia ja keskustelee monenlaisista asioista.

 

”Välillä puhutaan vaikka kuusta ja auringosta, ja tietysti jaetaan kesäkuvia ja joulutervehdyksiä. On hienoa, että löysin tällaisen väylän”, Huohvanainen sanoo.

 

5G vie sormia napsauttamalla viihteen maailmaan

 

Ossi ”Sekunti” Huohvanaisen asiantuntemus on erityisesti 5G-teknologiassa ja peleissä. Telian 5G-lähettiläänä toimiva mies testaa laitteita ja liittymiä ja raportoi kokemuksistaan.

 

”5G-maailmassa ihmisiä näyttää kiinnostavan erityisesti viihdepalvelujen käyttö, ja sehän todella toimii! On hienoa, kun pilvipalveluun pääsee sormia napsauttamalla ja voi ladata jonkin huippusarjan koko tuotantokauden muutamassa sekunnissa. Erityisesti datansiirron nopeudessa huomasi eron entiseen, kun Telian 5G-verkko laajeni maaliskuussa tuohon lähelle Hautakankaan tukiasemaan”, hän sanoo.

 

Mies muistaa vielä ajat, kun 3G oli uutta tekniikkaa ja puhelimeen ladattiin omia soittoääniä ja logoja.

 

”Eipä olisi silloin uskonut, mitä kaikkea puhelimella nyt voi tehdä. Aion lähiaikoina kokeilla Nintendo Switchillä Fortniten pelaamista iPhone 12 Pro Maxin kautta jaetulla mobiiliyhteydellä. Se on kiinnostava testi, sillä pelaamisessa ei saa olla viivettä.”

 

Datansiirron nopeutta Ossi testailee huvikseen eri puolilla liikkuessaan. Vaikkapa keskellä Tampereen Hämeenkatua on kiva tarkistaa, paljonko bittejä sekunnissa liikkuu, ja jakaa kokemuksiaan Telia-yhteisössä. ”Jos mobiiliverkossa pääsee 300 megabittiin, se on huima nopeus!”

 

”Odotan 5G:n älykotiratkaisuja”

 

Myös tietoliikenteen turvallisuus on hänelle tärkeä asia.

 

”Uskon, että turvallisuusnäkökulmasta on tärkeää, että juuri Nokia on Telian yhteistyökumppani. Minulla on vahva luottamus teleoperaattoriin. Kun he huolehtivat turvallisuudesta, asiakkaan ei tarvitse pohtia asiaa”, Huohvanainen sanoo.

 

Puhelin ei juuri pysy poissa Huohvanaisen käden ulottuvilta. Pari sekuntia heräämisen jälkeen se on jo käytössä. Herätyskelloksi hän ei sitä tarvitse, koska on totuttanut kissat säännölliseen aamiaispalveluun: sen aika on kello 5.00.

 

Ehkä tulevaisuudessa hänen kotonaan on myös 5G-verkon mahdollistamia älykotiratkaisuja.

 

”Muutan pian uuteen asuntoon, ja ehkä joskus napsautan saunan päälle etäyhteydellä tai ruokin kissat ruokinta-automaatilla töistä käsin. Se vasta olisi jotain!”

 

Teksti: Leeni Peltonen

Kuvat: Rami Marjamäki

 

Ossi Huohvanainen on Telia 5G -lähettiläs, joka testaa ja antaa Telialle palautetta 5G-laitteista ja liittymistä.

 

--

 

Lue myös

 

Telian toimitus
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/5G-artikkelit-ja-uutiset/Kun-nopeus-ratkaisee-Ossi-Sekunti-Huohvanaiselle-bittien/ba-p/225041
Linkki kopioitu
33 kommenttia 👇