Äitienpäivälahja – ajatuksella annettu parhaalle äidille


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

 
Toukokuun toisena sunnuntaina nostetaan taas lippu salkoon, kun juhlitaan äitejä, isoäitejä, bonus-äitejä ja muita tärkeitä naisia lasten elämässä. Äitienpäivää on juhlittu maailmalla jo vuodesta 1914 alkaen, jolloin Yhdysvaltain Presidentti Wilson julisti äitienpäivän kansalliseksi juhlapäiväksi. Suomessa tätä juhlaa vietettin ensimmäisen kerran vuonna 1918, ja kolmisenkymmentä vuotta sen jälkeen äitienpäivää on juhlittu virallisena liputuspäivänä.

 
Jatkosodan aikana, äitienpäivänä 10.5.1942, Suomen sotavoimien ylipäällikkö sotamarsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheim myönsi päiväkäskyllään kaikille Suomen äidille yhteisesti 4. luokan Vapaudenristin kunniamerkin. Päiväkäskyn kopio on edelleen monien kirkkojen seinällä. Vuodesta 1946 ansioituneita äitejä on palkittu Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitalilla kultaristein, jonka myöntää Suomen Tasavallan Presidentti.

Kunniamerkkiä voivat ehdottaa lapset tai yhteisöt. Perheen tekemän hakemuksen puoltajiksi vaaditaan vähintään kaksi järjestöä tai yhteisöä. Vuosikymmenien ajan kunniamerkin saaja oli suurperheen kasvattaja, mutta viime vuosina tunnustuksen voivat saada myös muut lasten ja nuorten hyväksi merkittävää työtä tehneet kasvattajat; niin biologiset äidit, adoptioäidit kuin sijaisäiditkin.


 Ensimmäisinä vuosina äitienpäiväjuhlia vietettiin kansakouluissa ja eri järjestöissä. Äitiydellä on aina ollut suuri merkitys ja yhtenä päivänä se nostetaankin ansaitusti jalustalle. Suomalainen yhteiskunta on muuttunut monikulttuuriseksi ja äitienpäivä onkin saanut vaikutteita myös vieraista kulttuureista. Kuitenkin aamiainen sänkyyn tarjoiltuna, omatekoiset kortit, äitienpäivälounaat, ruusut ja ylioppilaslyyrat ovat säilyneet perinteissä edelleen.



Olemme koostaneet verkkokauppaamme mainion listan äitienpäivälahjoista, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin! 🙂> 

Millaisia äitienpäivän perinteintä sinulla on ja miten päivää juhlistat, vai sujuuko tuleva sunnuntai ilman enimpiä hössötyksiä? 🙂>

Tässä vielä muita vinkkejä äidin muistamiseen: 



  • Onko äiti esimerkiksi intohimoinen liikkuja ja saisi lisäpuhtia treeneihin älykellosta?

  • Lenkillä tai kuntosalilla taas motivaatiobiisit on kätevin kuunnella urheilukuulokkeilla.

  • Älyvaaka saattaa olla kuitenkin vähän liian uskalias, paitsi jos äiti on nimenomaan sellaista toivonut.

  • Tutustu myös ajankohtaisiin tarjouksiin, ja löydä edullinen lahja äidille.





0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa