peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
54021 Jäsentä
154383 Kirjoitusta
Uusi käyttäjä, aloita täältä
^

Keskustele. Kerro kokemuksistasi. Ratko ongelmia. Testaile uusia makeita juttuja.

ALOITA HAUSTA

Etsimästäsi aiheesta voi löytyä jo valmiita keskusteluita tai artikkeleita. Jos ei, aloita uusi keskustelu.

HAKUUN

VERTAISTUKI

Yhteisössämme jäsenet ovat tähtiä. Törmäät nopeasti VIP-jäseniimme. Mukana on ajoittain myös telialaisia.

TUTUSTU

OLE AVULIAS

Paina peukkua hyville kommenteille. Merkitse ratkaisuksi vastaus, joka ratkaisi ongelmasi. Neuvo muita.

YHTEISÖN SÄÄNNÖT

Data Center ”for Dummies”

Moderaattori
Moderaattori

Data Center ”for Dummies”

Helsinkiin on tämän vuoden keväällä valmistumassa Pohjoismaiden suurin, kaikille yrityksille ja organisaatioille avoin datakeskus, Telia Helsinki Data Center.

 

Somejengimme vieraili turvakypärät päässä tutustumassa rakennukseen, jonka seikkailupinta-ala on kaiken kaikkiaan 34 000 m² - kanttiamme kysyttiin 23 metrin räystäskorkeudella keikkumisessa! 

 

Telia Helsinki Data Center.jpg

 

Datakeskus tuottaa ensiluokkaisia tietoverkkoratkaisuja ja laitetilapalveluita. Valmistumisen jälkeen rakennuksesta löytyy maan moderneimmat ja energiatehokkaimmat konesalit. Datakeskuksen IT-laitteiden kokonaisteho voi olla jopa 24 megawattia, ja lämmön talteenotolla voidaan lämmittää jopa 10 000 omakotitaloa. Datakeskukseen voidaan sijoittaa enintään 5 000 markkinoiden suurinta palvelinkehikkoa, eli ”laitekaappia”, joissa on tilaa jopa 200 000 fyysiselle palvelimelle.

 

Tässä mittavassa projektissa on mukana monia yhteistyökumppaneita, sijoittajia, pankkeja ja vakuutusyhtiöitä. Datakeskus työllistää satoja henkilöitä seuraavien vuosien aikana ja mahdollistaa runsaasti uutta liiketoimintaa. Rakennus on noussut hyvää vauhtia, ja mielenkiinnolla odotammekin avajaisia!

 

173110_20.jpgModernia laitteistoa ja suunnittelua

25.5.2018 voimaan astuva EU:n tietosuoja-asetus, eli GDPR, tiukentaa henkilötietojen käsittelyä. Datakeskuksen valmistuminen ja asetuksen käyttöönottopäivä kulkevatkin hyvin käsi kädessä. Yritysten tulee jatkossa käsitellä ja säilyttää henkilötietoja asetuksen mukaisesti. Telia Helsinki Data Centerissä yritysten ja organisaatioiden tietoja säilytetään tietoturvallisesti, ympärivuorokautisessa valvonnassa.

 

Kyse on siis huikean suuresta laitetilainvestoinnista, joka toimii turvasatamana yritysten IT-laitteille, datalle ja joka mahdollistaa monipuolisen tietoverkkotarjonnan pilvipalveluineen.

 

 

Data Centeristä muualla:


Datakeskusten kuningas nousee Pitäjänmäkeen
Datalle on lottovoitto sijoittua Suomeen

Lue lisää Yhteisöstä