peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
54734 Jäsentä
155593 Kirjoitusta
Uusi käyttäjä, aloita täältä
^

Keskustele. Kerro kokemuksistasi. Ratko ongelmia. Testaile uusia makeita juttuja.

ALOITA HAUSTA

Etsimästäsi aiheesta voi löytyä jo valmiita keskusteluita tai artikkeleita. Jos ei, aloita uusi keskustelu.

HAKUUN

VERTAISTUKI

Yhteisössämme jäsenet ovat tähtiä. Törmäät nopeasti VIP-jäseniimme. Mukana on ajoittain myös telialaisia.

TUTUSTU

OLE AVULIAS

Paina peukkua hyville kommenteille. Merkitse ratkaisuksi vastaus, joka ratkaisi ongelmasi. Neuvo muita.

YHTEISÖN SÄÄNNÖT

Esittelyssä Facebookin uusi ominaisuus – 3D kuvat

Moderaattori
Moderaattori

Esittelyssä Facebookin uusi ominaisuus – 3D kuvat

facebook.PNG

 

Facebook julkaisi muutama viikko sitten uuden toiminnon, useampaa kameraa hyödyntävät kolmiulotteiset kuvat. Uuden tekniikan myötä kuvat ovat elävän tuntuisia ja ikään kuin ponnahtavat esiin ruudulta. Kuvissa on syvyyttä jonka näet puhelinta liikuttelemalla tai tietokoneella, kuvan päällä hiirtä liikuttamalla. Myös Oculuksen VR-lasit tukevat 3D-kuvia.

 

Tällä hetkellä 3D-kuvien luonti onnistuu iPhone7+, 8+, X tai XS -malleilla. Kuvaa ottaessasi käytä kameran muotokuvaominaisuutta. Kolmiulotteiseksi kuva muuttuu Facebookissa kun luot uuden julkaisun ja lisäät mukaan ”3D-kuva” -ominaisuuden. Tällöin ruudulle avautuu Muotokuva-albumi, josta voit valita haluamasi kuvan. Facebook tekee valitsemastasi muotokuvasta automaattisesti kolmiulotteisen.

 

Ominaisuus päivittyy eri laitteiden Facebook-sovelluksiin vaiheittain, joten kannattaa tarkistaa että omassa puhelimessa päivitykset ovat ajan tasalla. Facebook on luvannut, että ominaisuus otetaan käyttöön myös muissa puhelimissa tulevaisuudessa, joten ei hätää jos omasta puhelimesta ei tuota toiminnetta vielä löydy.

 

Vinkkejä 3D-kuvaukseen

 

Vaikka pienet läheltä napatut yksityiskohdat ovat upeita, 3D-kuvat näyttävät paremmalta jos kuvattava kohde on kamerasta hieman kauempana. Kameran muotokuva -ominaisuus itse asiassa pyytää siirtymään etäämmälle jos kohde on liian lähellä kameraa. Jos kohteessa on jo valmiiksi syvyyttä, ponnahtaa se hienommin esiin myös kolmiulotteisessa kuvassa. Esim. kuva maasta nousevasta sienestä tai kukkia ojentavasta kaverista tuo kuvaan jo valmiiksi ulottuvuutta.

 

Myös kuvattavan kohteen värejä kannattaa miettiä. Vastakkaisten värien tuoma kontrasti toimii aina. Jos kuvassa on paljon samaa väriä, ei kohde erotu kolmiulotteisesta kuvasta yhtä hyvin.

 

Kolmiulotteisessa kuvassa myös materiaaleilla on merkitystä. Toiset tekstuurit tuovat 3D-ominaisuuden paremmin esiin kuin toiset. Kameroiden syvyysanturit eivät aina tunnista lasia, muovia tai kirkkaita pintoja joten tämä kannattaa huomioida kuvaa ottaessa.

 

Joko olet testannut uutta ominaisuutta ja mitä ajatuksia 3D-kuvaaminen herättää tulevaisuutta ajatellen? Milloinhan 3D-kuvat saataisiin jakoon muihinkin palveluihin kuten Instagramiin tai WhatsAppiin tai milloin ominaisuus tulisi ihan puhelimen varsinaiseksi ominaisuudeksi? Näitä olisi kiva lähetellä kavereille ilman someakin!