Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kesäloma ja reissut lähestyvät - roamingvinkit matkalle 1.jpg

 

Kesäloma lähestyy ja suunnitelmissa saattaa olla ulkomaanmatka. Sinua voi mietityttää, että joudutko etsimään lähimmästä kahvilasta WiFi-yhteyden, jotta pystyt välillä käyttämään nettiä, tai voitko soittaa kaverillesi kotimaahan ilman lisämaksuja? Kannattaa siis jatkaa lukemista, sillä mm. näihin kysymyksiin löydät vastauksen tästä artikkelista.

 

Matkapuhelimen käytöstä sinun ei nykyään tarvitse maksaa ylimääräisiä kuluja. Aikoinaan, kun ulkomaille lähti oli se iso kysymysmerkki matkustajille, että kuinka paljon nettiä uskalsi käyttää välttyäkseen suurilta laskuilta. Vaikka roaming-hinnat ovat laskeneet huomattavan paljon entiseen nähden, on ennen matkaa hyvä hoitaa ohjelmien ja käyttöjärjestelmien päivitykset, sillä ne vievät todella paljon dataa kerralla. Toki tämmöiset voit tehdä myös kohdemaassa, mutta ne sinun kannattaa tehdä WiFi-verkossa. Kun olet WiFi-verkossa, ei EU/ETA-datan määrä kulu. 

 

Puheluista, tekstiviesteistä ja datan käytöstä peritään EU/ETA -maissa sama hinta, jonka maksaisit kotimaassasi. Jos tuttavasi soittaa sinulle ollessasi ulkomailla, ei tästäkään peritä ylimääräisiä kuluja - oli hänellä sitten operaattori mikä tahansa. Kaikkiin meidän liittymiimme sisältyy EU-roaming, mikä tarkoittaa sitä, että käytät liittymääsi samaan hintaan EU- ja ETA -maissa kuin täällä kotimaassa. Kun saavut kohdemaahan, saat meiltä automaattisesti tekstiviestin. Viestissä kerromme esimerkiksi puheluiden, viestien ja netin käytön hinnat oleskelumaassasi. Jos kohdemaahasi on saatavilla Reissupaketti, saat myös siitä kertovan viestin tilausohjeineen.

 

Millaisia roaming etuja meiltä löytyy?

 

Meidän suosituimpiin liittymiimme kuuluu vähintään 18 Gt/kk netin käyttöä EU- ja ETA-maissa. Se on suurinpiirtein saman verran, mitä keskivertosuomalainen käyttää kuukauden aikana nettiä.

 

Esimerkkejä liittymäpaketeista:

 

 • Telia Yhteys Rajaton 300M 5G sisältää 32 Gt/kk EU/ETA käyttöä
 • Telia Yhteys Rajaton 450M 5G sisältää 41 Gt/kk EU/ETA käyttöä
 • Telia Yhteys Rajaton 150M sisältää 27 Gt/kk EU/ETA käyttöä
 • Telia Yhteys Rajaton Lite 0,5M sisältää 11 Gt/kk EU/ETA käyttöä 

 

Yllä mainitut EU/ETA-data määrät 1.7. alkaen. Täältä näet tämän hetkiset datamäärät.

 

Kesäloma ja reissut lähestyvät 1.jpg

 

Entäpä jos EU/ETA-datamäärä täyttyy? Ei hätää, sillä voit silti käyttää nettiä EU/ETA-alueella hintaan 1 €/pvä. Kovin kalliiksi matka ei siis voi käydä puhelinliittymien osalta. Hinta sisältää 1 Gt tiedonsiirtoa normaalilla nopeudella päivää kohden. Jos taas tämä määrä täyttyy, käyttö jatkuu verkon perusnopeudella (128 kbit/s) seuraavan vuorokauden alkuun, kunnes nopeus palautuu. Yhteys mukaan -liittymillä taas hinta on 2 €/pvä/2 Gt.

 

Yksinkertaisesti selitettynä vielä:

 

 • 1 Gt riittää yli 200 somepostaukseen. Se voi olla myös yli 20 tuntia surffailua netissä, 1000 sähköpostia, 5000 Messenger-viestiä tai 400 Tinder-tykkäystä.

 

Pohjola ja Baltia

 

Telian matkapuhelinliittymällä voit huoletta soittaa tai laittaa viestiä Suomesta Pohjolaan ja Baltiaan (eli Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Viroon, Latviaan ja Liettuaan) ilman, että sinulle tulee siitä lisäkuluja. Oli vastaanottajalla sitten suomalainen numero tai paikallinen numero, niin yhteydenotot kyseisiin maihin kuuluvat pakettiin. Jos liittymäsi on käytön mukaan laskutettava, viestit ja puhelut Pohjolaan & Baltiaan laskutetaan kotimaan hinnaston mukaan. Myöskin videopuhelut sekä multimediaviestit kuuluvat pakettiin. Tämä on siis todella iso plussa meidän asiakkaille, sillä tämän edun saat Suomessa vaan ja ainoastaan Telialta.

 

Matkapuhelinliittymiemme kuukausimaksulla voit käyttää nettiä Pohjolassa ja Baltiassa (Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Liettua) liittymätyypistäsi riippuen joko rajattomasti tai rajatun paketin verran (esim. 15 Gt). 

 

Roaming Euroopan ulkopuolella

 

Mitenkäs, jos matkakohde on muualla kuin Euroopassa? Jos suuntaat EU/ETA-maiden ulkopuolelle, niin voit siinäkin tapauksessa käyttää liittymääsi. Täytyy kuitenkin muistaa, että puheluiden, viestien sekä netin käytön hinnat vaihtelevat kohteesta riippuen. Kannattaakin varmistaa täältä maakohtaiset hinnat näiden osalta. 

 

Suosituimmissa matkakohteissa käytössäsi on automaattisesti edullinen ja turvallinen päivähinta:

 • Suositut matkakohteet 1: 4,99 €/100 Mt (0,1 Gt)
 • Suositut matkakohteet 2: 9,99 €/100 Mt (0,1 Gt)

 

Jos olet aktiivisempi netin käyttäjä, niin sinun kannattaa tilata Reissupaketit:

 • Suositut matkakohteet 1: 24,90 €/2 Gt
 • Suositut matkakohteet 2: 24,90 €/1,5 Gt

 

Euroopan ulkopuolellakin on mahdollista soittaa kotimaan hinnoilla WiFi-puheluiden avulla. Tarvitset 4G-liittymän, palvelua tukevan puhelimen ja esimerkiksi hotellin WiFi-verkon, jotta WiFi-puhelut toimivat. Telia WiFi-puhelut -palvelu mahdollistaa puhelut ja tekstiviestit, kunhan WiFi-verkko on tarpeeksi laadukas.

 

WiFi-puheluiden hyödyt:

 

 • Parantaa puheluiden laatua sisätiloissa, joissa matkapuhelinverkon kuuluvuus on heikko
 • Saumaton siirtyminen WiFi-verkosta mobiiliverkkoon ilman katkoja
 • WiFi-verkossa puhelut ja tekstiviestit veloitetaan kotimaan hinnaston mukaisesti myös ulkomailla

 

Yllätyskulut

 

On hyvä muistaa, jos matkustat maiden rajoilla, saattaa puhelin vaihtaa verkkoa automaattisesti naapurimaan puolelle. Matkapuhelimen asetuksista voit valita käytettävän verkon manuaalisesti. Laivoissa voi olla myös omia laivaverkkoja jotka ovat erillishinnoiteltu. Näissä varsinkin datasiirto voi tulla kalliiksi. Kun saavut tällaiseen erityishinnoiteltuun verkkoon, ilmoitamme siitä sinulle tekstiviestitse. Hyvä tapa välttyä yllättäviltä laskuilta on laittaa data roaming -esto päälle. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että jos dataroamingesto on päällä, ei liittymäsi toimi ollenkaan. 

 

Jos sinulla on vähemmän EU/ETA-dataa liittymälläsi, on tähän hyvä vinkki ladata ennen reissua mm. kartta-palvelut valmiiksi laitteille. Monet erilaiset puhelimen pelit ja e-kirjat toimivat ilman internet-yhteyttä, joten ne kannattaa ennen reissuun lähtöä ladata. Spotifyn kautta saat ladattua lempimusiikkisi niin, että voit kuunnella huoletta vaikka mobiilidata ei olisikaan päällä.

 

Roaming vinkit matkalle 1.jpg

 

Missä maissa sinä olet käynyt ja onko netti aina toiminut hyvin reissun aikana? Kerro kommenteissa! 😊

 

Lue myös:

 
SonjaNii
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Kesaloma-ja-reissut-lahestyvat-roamingvinkit-matkalle/ba-p/240357
Linkki kopioitu