peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
139749 Kirjoitusta
47256 Jäsentä
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Mitä ominaisuuksia suomalaiset arvostavat älypuhelimissa lomaillessaan?

Ex-telialainen
Ex-telialainen

Mitä ominaisuuksia suomalaiset arvostavat älypuhelimissa lomaillessaan?

 

yhteisö_kuva.jpg

 

Huawei teki äskettäin tutkimuksen siitä, mitkä ominaisuudet ovat tärkeimpiä älypuhelimissa loman aikana. Tutkimus kattoi niin Keski-ja Itä-Euroopan kuin Pohjoismaatkin, ja alla ovat meille suomalaisille tärkeimmät ominaisuudet.

 

top5.PNG

 

Selkeänä ykkösenä listalla oli pitkä akunkesto, joka tuntuu olevan edelleen tietynlainen kompastuskivi monen älypuhelimen kohdalla. Akut kestävät aktiivisessa käytössä monesti vain vuorokauden verran (jos sitäkään) ja jatkuva lataileminen on ehdoton rasite, etenkin reissatessa.

 

Akunkestoa seurasivat laadukas kamera ja suuri tallennuskapasiteetti. Lähestulkoon kaikkien valmistajien lippulaivamalleista löytyy nykyään onneksi erittäin pätevät kamerat (erot korostuvat lähinnä ehkä hämäräkuvauksessa) ja iso kiitos tästä kehityksestä kuuluu varmasti esim. monille sosiaalisen median palveluille, jonne käyttäjät tuottavat nykyään paljon visuaalista sisältöä muiden nähtäville, kuten lomakuvia -ja videoita.

 

Tallennuskapasiteetin koko vaihtelee melko paljon eri puhelimien välillä. Jotkut valmistajat suosivat puhelinmalliensa myymistä erikokoisilla kapasiteeteilla varustettuna (lue: esim. Applen iPhonet) ja toiset taas ovat varustaneet puhelimensa erillisellä muistikorttipaikalla (lue: esim. Samsung Galaxy S8 -puhelimet). Tallennuskapasiteettikin saattaa olla helposti kovilla esim. videoiden kanssa, riippuen toki kapasiteetin määrästä.

 

Korkealaatuinen näyttö oli listalla neljäntenä ja lähes kaikista uusista älypuhelinmalleista alkaakin jo löytyä vähintään Full HD -tason näyttö. Joissakin malleissa, kuten esim. Galaxy S8 -puhelimissa näytön tarkkuus on jopa 2K -luokkaa. Voisin kuvitella, että näytön kohdalla koetaan lomaillessa tärkeäksi, että sitä on hyvä ja selkeä katsella myös kirkkaassa auringonvalossa. Ominaisuus, johon oli panostettu aiemmin erityisesti Lumia -puhelinten kohdalla. Toki näytön tulee myös muutoin olla selkeä ja kirkas, sillä yhä useampi meistä kuluttaa aikaansa esim. Netflixin ja muiden vastaavien palveluiden parissa lomaillessa.

 

Viidentenä listalla oli tasokkaat GPS -ominaisuudet. Hyvin moni meistä hyödyntää nykyään älypuhelimen tarjoamaa karttapalvelua tai navigointia matkatessaan, sillä kysessä on huomattavasti paperisia karttoja käytännöllisempi ja monesti myös helppokäyttöisempi ratkaisu. Tästä tulikin mieleen, käyttääkö kukaan ylipäätään enää tavallisia karttoja? 

 

Mutta, mitä ajatuksia tämä tutkimustulos sinussa herättää? Olisiko lista omalla kohdallasi samanlainen vai tuleeko mieleen joitakin muita, lomaillessa tärkeitä ominaisuuksia, jotka eivät tähän listalle yltäneet?

6 Kommentit

Näin se menee suurin piirtein. Omalla listallani ensimmäisellä sijalla on puhelimen suorituskyky ja sen jälkeen vasta akun kesto. Menee muuten ikuisuus tapellessa hitaan tai tökkivän puhelimen kanssa Hymiö Onnellinen 

Ex-telialainen

Hyvä pointti kyllä, @Sekunti. Menee lisäksi hermo, jos puhelin tökkii jatkuvasti ja hermothan ovat tunnetusti muutenkin kireällä, ainakin perhelomilla. LOL-hymiö

 

 

VIP

Tehokkaalla puhelimella ei vaan ole mitään käyttöä akku tyhjänä eli tässä olen enemmistön kanssa samaa mieltä.

VIP & Data-Jehu 2018

Mulla taas nousee viimeisimmät mobiiliverkkotekniikan innovaatiot monen muun kohdan ohitse. Toki nuo löytyvät useimmiten huippumalleista, jotka ovat turkasen kalliita. Haaste on myös se, että laitevalmistajat rajoittavat ominaisuuksia markkina-alueittain tai maa/verkko-operaattori -rajauksella. Esim. Sony XZ Premium ei Suomessa kykene 1Gigabit LTE -nopeuksiin.

VIP
Kyllähän se ehdottomasti akku tärkeä ja moni muukin ominaisuudet. On se vaan ärsyttävää kun akku aina loppu.

Akku on tärkeä, mutta myös yhteydet ovat tärkeitä. Itse olen huomannut että vaikka akku olisi tehokas niin se kuluu nopeaan jos yhteydet ovat huonot. Sitä ei paljon nettiä käytetä keskellä korpea eikä jaeta kuvia someen, jos nippanappa kiikutaan 2G:ssä. Onneksi Telialla on ollut meidän "korvessa" aika hyvä kuuluvuus Hymiö Onnellinen