peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
52604 Jäsentä
151423 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Mitkä asiat ovat sinulle tärkeintä pelaamisessa?

Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Mitkä asiat ovat sinulle tärkeintä pelaamisessa?

 

esports.jpg 

  

Edit 17.11.2017:

 

Kysely on sulkeutunut ja voittaja on arvottu ja hän on Matti Munter Helsingistä, onneksi olkoon Hymiö Onnellinen

 

Kiitos valtavasti kaikille kyselyyn vastanneille, saimme todella paljon vastauksia joita hyödynnämme mm. tarjoamamme suunnittelussa. Palaamme mahdollisesti asiaan myöhemmin, kyselyn koosteiden muodossa.

 

T: Telia esports -työryhmä

 

Haluamme kartoittaa kyselyn avulla suomalaisten pelaamista ja myös itse peliskeneä Suomessa. Kyselyyn vastaamisen lisäksi olisi hienoa kuulla myös muita ajatuksiasi pelaamisen ympäriltä. Voit jakaa ajatuksiasi kommenttiosiossa ja jos innostut niin voit vaikka postata screenshotin omasta pelistäsi ja lyhyen tarinan sen taustalta Hymiö Onnellinen

 

Siirry kyselyyn tästä.

 

Arvomme kyselyyn vastanneiden kesken Asus ROG 17,3" -pelikannettavan, arvo 1299eur! Muista lisätä lomakkeelle yhteystietosi, näin olet arvonnassa mukana. Löydät arvonnan säännöt klikkaamalla PALJASTUS-sanaa.

 

Kysely on avoinna 18.10. – 14.11.2017. Kiitos vastauksistasi jo etukäteen ja onnea arvontaan Hymiö Onnellinen

 

Telia esports -työryhmä

 

 

Mikä esports

 

Esports on nouseva ja kasvava kulttuuri, joka on monelta osin rinnastettavissa tavanomaiseen urheiluun. Voit halutessasi pelata monia pelejä ammattilaisena. Kentästä löytyy ammatteja myös pelaamisen ulkopuolelta. Voit verkostoitua ympäri maailman ja oppia samalla uusia kieliä. Tai voit vain pelata ja pitää hauskaa, ihan miten haluat. Pääsemme tähän kaikkeen mukaan Suomen maajoukkuueen pääyhteistyökumppanina Etelä-Korean Busainissa pidettävissä esportsin MM-kisoissa 8.-12.11.2017.

 

Lue lisää yhteistyöstä tiedotteestamme.

 

 

Paljastus

Arvonnan säännöt ja rekisteriseloste Mitkä asiat ovat sinulle tärkeintä pelaamisessa -arvonta


Arvonnan järjestäjä
Telia Finland Oyj, jäljempänä "Telia" (Telia Finland Oyj, Teollisuuskatu 15, 00510 Helsinki, Y-tunnus: 1475607-9, puh. 020401).

 

Osallistumiskelpoisuus
Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat luonnolliset henkilöt pois lukien Telian sekä Telian kumppaneiden henkilökunta perheineen sekä niiden yhtiöiden ja organisaatioiden työntekijät, jotka ovat olleet tekemisissä tämän arvonnan kanssa.

 

Osallistumisaika
Arvontaan voi osallistua 18.10. – 14.11.2017. Telia ei vastaa teknisistä syistä perille tulemattomista osallistumisista tai puutteellisista, asiattomista tai lukukelvottomista vastauksista.

 

Palkinnot
Palkintona arvotaan yksi (1) kappale Asus ROG 17,3" pelikannettava, arvo 1299 €. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai muuksi hyödykkeeksi. Palkinto on henkilökohtainen eikä sitä voi myydä tai siirtää eteenpäin. 

 

Arvontaan osallistuminen

Arvontaan osallistuminen ei edellytä tuotteen tai palvelun ostamista. Arvontaan voi osallistua vastaamalla kyselyyn osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/S/06DAB3C3AD285D3D.par ja täyttämällä lomakkeelle omat yhteystiedot.

Yhteystietoja ei luovuteta ulkopuolisten käyttöön.

 

Arvonnan suorittaminen ja palkinnon lunastus
Arvonta suoritetaan 15.11.2017 jonka jälkeen voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Jos voittajaa ei tavoiteta kolmen (3) arkipäivän kuluessa, arvotaan uusi voittaja. Telia ei korvaa palkintoa, mikäli osallistujaa ei tavoiteta. Telialla on oikeus julkaista voittajan nimi ja kotipaikkakunta eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai korvausta.

 

Verot
Telia sitoutuu maksamaan lakisääteiset verot näissä virallisissa säännöissä ilmoitetuista palkinnoista. 
Viralliset säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Osallistumalla tähän arvontaan osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä arvonnan sääntöjä.

 

Rekisteriseloste
Telian henkilötietolain mukainen rekisteriseloste on nähtävissä osoitteessa www.telia.fi/tietosuoja

 

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.


Telia Finland Oyj
Helsingissä 18.10.2017 

 

33 Kommentit
SIM-guru

Olipas mielenkiintoinen kysely.. Telia sitten vaan laajentamaan valikoimaansa pelaamiseen liittyen Hymiö Onnellinen 

Yhteisömanageri

Mukava kuulla @tilasto Hymiö Onnellinen

 

Nyt on tarkoitus tosiaan tulla mukaan pelaamiseen, niin vapaa-ajan vietteenä kuin myös eSportsiin. Joten kyselyä kannattaa levittää kavereille ja pelikavereille yms. jolloin saadaan mahdollisimman kattavasti inputtia jota voimme hyödyntää mm. kun mietimme tarjoamaamme ja valikoimaamme. Kiitos jo etukäteen Hymiö Onnellinen

Yhteisömanageri

Minä voin aloittaa omalla lyhyellä tarinallani. Pelaaminen on minulle oikeastaan ajanvietettä ja tapa rentoutua. Pelaan konsoleilla oikeastaan vain autopelejä. Lähellä sydäntä ovat niin simut kuin arcadetkin, asfalttiradat sekä rallit. Ratti + poljin -yhdistelmä on ihan ehdoton, sillä vain sen avulla pelaamiseen saa sitä ”oikeaa” ajamisen fiilistä. Tietokonepuolella taas pidän enemmän fps-peleistä, kontrolleista johtuen. En osaa käyttää padia fps-pelien kanssa, koska jotenkin se tuntuu todella haastavalta combolta. Varsinkin tilanteissa, joissa haetaan niitä ihan pienimpiä liikkeitä, tuntuu, että padi ei ole omaan käteen tarpeeksi tarkka.

 

Tällaisessa combossa on se huono puoli, että tulee kalliiksi kun ”pitää” olla sekä tietokone että konsoli. Ja tästä syystä olen päätynytkin pelaamaan vain konsolilla. Tosin viimeisimmät vuodet pelaaminen on jäänyt vähemmälle perheenlisäyksistä johtuen. Odotankin, että lapset kasvavat, jolloin omaa aikaakin jää enemmän ja sitä voi viettää sitten myös pelaamisen parissa ja miksei pelata myös heidän kanssaan Hymiö Onnellinen

 

Screenshotteja peleistä ei ole nyt heittää, ehkä jostain löytyisi joku shotti Gran Turismosta mutta on niin hyvin arkistoitu että en sitä löydä Hymiö Onnellinen

Minä olen innostunut pelaamaan tabletilla Kimble Mobile Gamea. Kimblehän on lautapelinäkin tuttu ja viime kesänä innostuin uudestaan siitä. Kotoa ei aina löydy pelikavereita, niin sitten huomasin Play-kaupassa tämän mobile version. Siinä voi valita 1-3 vastustajaa ja joko relaxed tai strategic pelimuodon.

Myös Spider Solitaire on tullut tutuksi. Ennen tuli tietsikalla pelattua Miinaharavaa ja Tetristä sekä Herttaa pääasiassa.

Screenshot_2017-10-18-14-21-34.png

Tämä Kimble on ihan mukavaa vapaa-ajan viihdettä 😉

Vakiokalustoa

Itse tulee pelaamista harrastettua ihan vain huvikseen, ei kyllä taitokaan riittäisi kilpapelaamiseen. Pleikkarilla nykyään tulee pelattua, kun PC-pelaamisesta tullut nykyään tosi kallista.
Nuorempana kun tietokoneella pelasin, niin autopelit ja sotapelit oli suosikkipelejä. Nykyään tulee pelit enimmäkseen valittua hyvien tarinoiden perusteella, viimeisin peli Life is Strange: Before the Storm. Autopelejä nykyään vähemmän tulee pelattua, The Crew, F1 ja Dirt suosikkisarjoja ja uusin Need for Speed tulee ostettua vain vanhasta tottumuksesta. NFS Most Wanted oli se paras minun mielestä, mutta viime vuoden peli oli jo mielestäni ihan hyvä peli ja trailereiden perusteella ihan pelattavalta vaikuttaa tuo pian tuleva NFS Payback.

 

IMG_20171018_190044_578.JPG

 

Kuvakaappaus pelistä Life is Strange: Before the Storm.

SIM-guru

Pääasiassa pleikkarilla tulee nykyään pelailtua, pc puolella jatkuva rahanmeno rautapäivityksiin ei enää napannut.. Gta online jaksaa viihdyttää edelleen, sekä erilaiset fps pelit. Autopelit ei niinkään kiinnosta,saattaa tosin johtua siitä että ei ole rattia ja polkimia.. Nhl on tietysti pakollinen ostos joka vuosi ja sen kanssa aikaa saa kulumaan cpu vastaankin pelatessa 😁

Yhteisömanageri

Konsolipelaajat, onko teillä telkkari näyttönä vai kenties vaikka tykki? Millainen kokemus se on, pelata tykillä ja jättiruudulla?

SIM-guru

@TeroRe Itsellä 65" telkkarilla pelaan, tykki on aina kiinnostanut mutta ei oo tullu laitettua.. Onhan se isolta näytöltä ihan erilainen kokenus kun jostain 27" pelinäytöltä..

Yhteisömanageri

@tilasto sama se on itselläkin, tykki kiinnostaisi mutta ei ole tullut laitettua. Mietin, että kuinkahan niissä riittää valovoimat ja tarkkuudet pelikäyttöön, vai onko niin väliä loppujen lopuksi?

 

Toisaalta, esim. 27" näyttöä katsotaan lähempää kuin vaikka 65", joten suhteellinen kuva-ala voi olla melkein sama molemmissa tapauksissa Hymiö Onnellinen

SIM-guru

@TeroRe kyllä noi nykyiset tykit aika hyviä valovoimaltaan on eikä tartte enää ihan säkkipimeää huonetta 😊 Samoin kuin nyky telkkari soveltuu pelaamiseen paremmin kuin vanhat lcd telkkarit. En vaihtas pienempään missään nimessä kun tottunut tähän ja 1,7m se optimi etäisyys tässäkin 65" katsella..

Vakiokalustoa

@TeroRe 49" tuumaisesta telkkarista tulee pelattua.

Nykyisissä telkkareissa pelitilan saa otettua käyttöön. Tiedä sitten, mihin se vaikuttaa.

4k ja HDR alkaa myös pikkuhiljaa yleistyä telkkareissa, varmaan nämä nykyisissä tykeissäkin?

SIM-guru

@Mika992 juu ja viiveet ihan eri luokkaa nykyään 😊 4k tykit vielä hinnoissaan mutta kyllä ne siitä varmaan laskee.. Telkkareissa se 4k löytyy jo hinnat alkaen malleistakin.. 

Yhteisömanageri

@tilasto @Mika992 4K-kuva ja vaikka nyt sitten 65" telkkari 1,7 metrin päästä katsottuna. Aika nannaa Hymiö Onnellinen

 

Oma pelaamiseni on tosiaan ollut hiljaisempaa jo jonkin aikaa, ei vain kerkeä pelaamaan kun kaksi pientä lasta. Odottelen kuitenkin kieli pitkällä VR:n kehitystä. Tykkään tosiaan autopeleistä ja VR:n kanssa niiden pelaaminen nousisi ihan uusiin sfääreihin. Jos olisi vielä kuppipenkki niin ratin ja vaihdekepin kanssa VR-lasit päässä istuisi ihan oikeasti autossa. Voisi katsella sivulle missä kilpailijat menee yms. yms. Aijai.

 

En ole testannut pleikkarin VR-laseja, kuinka hyvä kuvanlaatu niissä on?

Vakiokalustoa

Kyllä se on hienoa pelta vaikka Forzaa 92" kankaalta. Valovoimaisen tykin lisäksi kankaan valintaan kannattaa kiinnittä huomiota. Itselläni on Benq W3000 tykin seurana hieman harmahtava kangas myyjän suosituksesta. Ja huoneen ei tarvi olla ihan säkkipimeä. Tosin hyvät verhot kannattaa olla etenkin, jos valoisena kesäiltana päättää pelata. Itselläni ilta-aurinko paistaa pitkään "viihdehuoneen" ikkunoista, mutta paksuhkot verhot mallia Ikea auttavat

Ex-telialainen

Päätelkkarin (55" 4k) kyljessä on PS4 Pro, ja kakkostelkkari taitaa olla joku vanha 42" ja tuossa on kiinni Xbox ja wii. Meillä on harvemmin käytössä tuo kakkostelkkari, lähinnä pojalla, joka pelailee toisinaan jotain. Tuo pitäs muutenkin uusia älylliseen 4k- versioon niin sillä olis ehkä enemmänkin käyttöä. Hymiö Onnellinen 
Mä en oo mikään aktiivipelaaja, mutta helposti kuvittelisin että pelaan enemmän kuin keskiverto 28-vuotias äiti-ihminen. 
Mä en sekaannu autopeleihin, niistä ei yksinkertaisesti tuu mitään, eikä edes oikeastaan kiinnosta. Hymiö Erittäin onnellinen 
Itseäni kiinnostaa avoimen maailman pelit, jotka ovat hyviä tarinankerronnallisesti. Sellasia missä joutuu miettimään pikkasen enemmän miten tuo seuraava tehtävä kannattaa toteuttaa. 
Horizonin pelasin tuossa jo aikaa sitten läpi, mutta tuli jo valmiisti ennakkotilattua tuo Frozen Wilds -lisäosa, joka julkastaan marraskuussa.

Konkari ☆

PC:llä tulee pelailtua miten kerkeää. Yleensä tutussa porukassa tulee pelattua mm. CS:GO, Fortnite, AoE II HD Edition joitain mainitakseni. En itse laske PC-pelausta niin kalliiksi. Esimerkiksi oma koneeni on pitänyt pintansa pielillä päivityksillä, joten vuotta kohten hinnan voisi laskea olevan 200€. Kyllä vuodessa 200€ voi paljon turhempaankin hukata, kuten vaikka tupakkaan. Pelit eivät myöskään ole niin kalliita, kuin esim. konsoleille. Harvemmin näkee hyviä tarjouksia, mutta PC:lle saa yleensä aika kovalla tarjouksella esim. Steam joulu/loma/kesämyynnistä. Toki tuossa on luotto siihen, ettei Steam ja Valve mene konkkaan.

 

Mitä itse peleistä. Odotan, ettei ole P2W ja peli on mukava sekä sopivalla tavalla haastava. Joitain tulee pelattua ihan hienojen maisemien ja tarinan puolesta, kuten monet Fallout-sarjan pelit.

 

Näyttönä menee Dellin 25" 2k IPS -monitori. En tarvitse 144Hz näyttöjä, joten tässä sitten muu viihdekäyttö, kuten videoiden katselu on parhaimmillaan.

Herrasmies

Täytyy myöntää, että aika haasteellista kun pelaan laidasta laitaan eri laitteilla Hymiö Erittäin onnellinen

Yhteisömanageri

Aijai, tämä on makea. Varsinkin puolivälin jälkeen alkaa tapahtumaan. Kuola valuu.

 

Yhteisömanageri

@AsiakasY ei sulla olisi kuvaa heittää Forzasta 92" kankaalla, ja setupista muutoinkin? Kuulostaa hienolta Hymiö Onnellinen

SIM-guru

 juu, onhan tuo kehitys ns. "vähän pysähtynyt" pc puolella siten että ei enää niin usein uutta näyttistä tai prossua tarvi olla ostamassa kuin 10v sitten Hymiö Onnellinen Mac hoitaa tietokoneen tarpeet, ja pari muuta linux läppäriä enkä pöytäkonetta enään halua kun tottunut läppäreihin ja kaiken mitä tarvitsen saan näillä tehtyä. Xboxi miehiä olin ennen, kun 360 kävi vanhaksi päätin kuitenkin ostaa pleikkarin tällä kertaa ja ihan tyytyväinen olen ollut grafiikoihin ja äänentoistoon. Jotenkin tuo konsoli on mukavampi omistaa, kuin peli pc mutta makunsa toki kullakin Hymiö Onnellinen Pleikan kaverina toki Steelseries siberia 840 kuulokkeet, voin muuten suositella. Toimii toki myös muussakin kuin pelikäytössä nuo ja mikin saa piiloon sisään kun sitä ei tartte.

Rekisteröitynyt ☆

Pelaaminen ajankuluttamista. Ei jaksa 15 minuuttia enempää kerralla.

Vakiokalustoa

@TeroRe Pleikkarin VR-laseissa kuvanlaatu suunnilleen sama kuin pelaisi vanhemmalla HD-telkkarilla. Jos on tottunut 4k-kuvaan, niin sitten VR-kuva tulee näyttämään huonommalta.

Ilmeisesti on lähiaikoina tulossa (jos ei jo olekin) uusi paranneltu versio, mutta ei se kuvanlaatu siltikään taida olla sama kuin huippumallin 4k-telkkarissa.

 

Itse vähän olen epäileväinen tätä VR-tekniikkaa kohtaan. Siitähän on paljon tutkimusta ollut että älypuhelinten yleistyessä on alkanut näköongelmat yleistyä kun näyttöjä katsotaan niin läheltä ja VR-laseissahan sitä vasta läheltä katsotaankin

Telialainen

Oma pelaamiseni on alkanut Nintendo-konsoleilla, ensimmäisenä oli NES, mutta pelaamisesta innostuin kunnolla vasta Nintendo 64-konsolin myötä. Tänäkin päivänä lempipelinäni toimii Legend of Zelda: Ocarina of Time ja muutkin Zeldat. Lapsena tuli pelattua todella paljon, pelit toimivat kivana ajanvietteenä kun asuin siihen aikaan todella pienellä paikkakunnalla ja välimatkat kavereiden luo olivat pitkät.

 

Teini-ikäisenä tulikin sitten pukilta lahjaksi Xbox 360-konsoli ja siihen Guitar Hero 3 peli. Bändipelit toimivat muutaman vuoden ajan ehdottomina ykkösinä ja jonkin verran tuli jopa kilpailtua erilaisissa tapahtumissa ja voitot tuli näistä kun tuli ehkä otettua vähän turhankin vakavasti noiden pelaaminen Hymiö Erittäin onnellinen

 

Samaan aikaan kun pelailin vielä bändipelejä, tuli mukaan myös FPS-pelaaminen konsolilla, pelinä toimi Call of Duty: Modern Warfare 2. Itse en olisi ikinä uskonut, että innostun FPS-peleistä, mutta silloinen kämppikseni opiskeluaikoina pelasi samaa peliä ja saatiin aikaan todella hauskoja iltoja, kun mentiin samalle servulle pelailemaan ja otettiin myös pientä skabaa keskenään Hymiö Onnellinen

 

PS4 siirtyessäni jäi bändipelit pois, koska sille ei ole tehty hirveästi näitä enää ja uusin Guitar Hero muuttui aikalailla siitä mihin itse oli tottunut. Jos jollain keinolla saisi toimimaan PS3 kitaraohjaimen PS4 niin uusin Rock Band olisi kiva peli! Muutenkin PS4 siirtyessä tuli aika pitkä tauko pelaamisesta kun ei oikein löytynyt peliä mikä kiinnostaisi, eikä ollut mitään hyvää porukkaa jossa pelata. Mutta kun Call of Duty: Black Ops 3 julkaistiin, niin saatiin puolivahingossa kasaan vanhasta kaveriporukasta noin 12 hengen ryhmä jolla pelata tätä peliä. Porukan koko oli täydellinen, sillä saatiin käytännössä joka illalle täydet tiimit kasaan, vaikka aina ei kaikki pääsisi pelaamaan. Nyt on BO3 jäänyt vähemmälle pelaamiselle, mutta onneksi kohta julkaistaan uusi CoD Hymiö Onnellinen

 

Kesällä 2016 aloin pelaamaan Overwatchia itse ja tullut hommattua se sekä PS4, että PC:lle. Pelitunteja tullut tuossa nyt noin 700h ja vaikka välillä ranked modessa menee hermot, niin silti yksi parhaista peleistä joita olen pelannut!

 

Pahoittelut jos teksti on epäselvää, mutta välillä katosi punainen lanka LOL-hymiö

Vakiokalustoa

@TeroRe Tuossa muutama kuva. Värit eivät täysin pääse oikeuksiin kun kuvia varten piti vähän olla apuvaloa.  Mittasuhteita voi hakea keskikuvasta, jossa näkyy keskikajari aika hyvin. Tykkinä on Benq W3000-tykki ja kankaana on Grandviewin harmaa 92" moottorikangas. Harmaa on kuulemma tälle tykille paras väri. XBox one on tietysti Forza edition - sininen laite, jossa tummemman sinisen stripe-raidat ja asiaan liittyvät käynnistysäänet Hymiö Onnellinen Äänet tulevat kotiteatterijärjestelmän kautta ja sivukajareista kuuluu kivasti kun joku täräyttää perään tai kylkeen. Ja Lady Penelope-rolssi on kiva auto ajaa läpi Prahan katuja muiden hullujen seassa Hymiö Onnellinen Aika usein menee jokkis-luokan touhuksi, lommojen suhteen

 

DSC_1406.JPGDSC_1407.JPGDSC_1409.JPG

Tutustumassa

 Noh! On pakko myöntää että nykyään tärkein asia on melkeinpä se "netti" pelaamisessa. Kaikki pelit nykyään tehdään vain nettipelaamiseen, paitsi tietysti tarina pelit, kuten kingdom hearts ja life is strange mistä itse tykkään todella paljon.

 

Pc:llä tulee pelailtua vähän kaikkea laidasta laitaan mutta Arma 3, cuphead ja south park pelit ovat ihan mahtavia.

Yhteisömanageri

Nyt on komiata @AsiakasY. Jos näissä blogikommenteissa olisi peukku niin painaisin siitä ainakin kaksi kertaa. Ajatko muuten ratti/poljin -yhdistelmällä ja istut kunnon ajotuolissa, sopisi niin hyvin tuohon setuppiin Hymiö Onnellinen

 

Pinkki rolssi on jotenkin kyllä härski Hymiö Onnellinen

Vakiokalustoa

@TeroReMinulla ei ole ratti/poljin-yhdistelmää vaan Xbox:n ohjaimella mennään ja ajotuolina toimii sohva Hymiö Onnellinen Tuo Xbox:n ohjain on kuitenkin sen verran hyvä, että sillä on hyvä päästellä. Ohjain antaa palutetta värisemällä esim ajoradan pinnan vaihteluista, luistoista, kolareista ja monesta muusta. Ja muutenkin tuo Forza6 tuntuu hyvin tehdyltä ja loppuun asti mietityltä peliltä. Jos ajat renkaita raiskaamalla, niin pito alkaa vähentymään. Ja märän kelin rata on todellakin märkä. Ja asvaltit ovat pidoltaan erilaisia. Pelissä on paljon eri vaihtoehtoja autoille ja niihin voi valita muiden pelaajien tekemiä värityksiä, esim Volvo 850R-farkku on mulla länsinaapurin viranhaltijoiden väreissä Hymiö Onnellinen

Telialainen

Ja saatoin unohtaa tietenkin vastata itse kysymykseen, eli mikä on tärkeintä pelaamisessa. Täytyy varmaan sanoa omalla kohdalla, että yhteisöllisyys. Itsellä on se tilanne, että muutin viime vuonna toiselle puolelle Suomea ja ollut aikalailla pelastus se, että voidaan vanhalla kaveriporukalla pelata samaan tyyliin kuin ennenkin ja pitää hauskaa. Joskus jopa tulee ns. "istuttua iltaa" kavereiden kanssa, vaikka kaikki ovatkin ympäri Suomea fyysisesti! Hymiö Erittäin onnellinen

Kommentaattori

Pelaan pelejä ajankuluksi. Varsinkin facebookissa menee tunti parikin kun siellä on pelejä laidasta laitaan. Vanhemmista peleistä mitä olen pelannut silmät ristissä on; Tomb Raider, Far Cry, Jagged Alliance muutaman mainitakseni. Nuo pelit kyllä veti puoleensa. Ja yksi jota kans pelasin oli Gran turismo, se oli kans hyvä peli sai erilaisilla autoilla ajella ja maisemat oli tosi hyvät, pidin kyllä siitä pelistä. Ja yksi toinen peli jota olen myös pelannut oli NHL, en ihan muista koko pelin nimeä mutta muutenkin tykkään jääkiekosta niin tuo peli veti kyllä puoleensa. koitin kyllä pelata myös jalkapallo pelejä mutta ne oli tosi vaikeita pelata, sai nappeja painella vaikka kuinka paljon ja välillä menin sekaisin nappuloista. Olen pelannut erilaisilla alustoilla, Commodore, Amiga, Playstation, PC ja joillaiin teeveeseen suoraan kytkettivällä pelikoneilla.

Kommentaattori

Itse pelaan PS4 mm. Call of Duty ja Battlefield sarjan pelejä 42" televisiolla pelitilassa.
Konsolipelaajat voivat yleisesti ottaen törmätä netin suhteen erilaisiin lagiongelmiin vaikka kuinka olisi palveluntarjoajalta toimiva valokuidullinen esimerkiksi 100M/100M internetyhteys kuten allekirjoittaneella.
Varsinkin ulkomaanyhteydet Suomesta ulkomaailmaan ovat todella surkeita esimerkiksi Activisionin palvelimiin päin jotka taitavat kaikki sijaita Los Angelesissa Yhdysvalloissa ja esimerkiksi pingit voivat olla paikkapaikoin jopa toistasataa. Toki tämä ei ole ainut asia, moni muukin asia vaikuttaa.

 

Todella harmillista on se, ettet välttämättä kerkeä edes näkemään tai reagoimaan vastapelurin toimiin, kun olet pelitilanteessa mahdollisesti jo kuollut vaikka yhteys olisi kuinka hyvän valokuidun päässä.

 

Yleisesti ottaen konsolipeleissä on huutava dedikoitujen EU palvelimien puute ja se vaikuttaa usein todella rajusti pelikokemuksiin varsinkin kello 20-08 ja siihen päälle vielä mahdolliset loma-ajat ja se että lähes joka pelistä löytyy sitten niitä epärehellisiä pelaajia jotka käyttävät mitä ihmeellisimpiä modeja/haksuja ja pilaavat sitten näillä täydellisesti muiden pelikokemuksen. Itselläni on onneksi ainoastaan yhden kerran Telian asiakkaana käynyt niin, että Playstation Network:issa oli koko dynaaminen IP bannittu jonkun epärehellisen henkilön toimien vuoksi, pelaa siinä sitten kavereittesi kanssa kun et yksinkertaisesti pääse mihinkään ennenkuin IP vaihtuu.

 

PC maailmassa nettipelaaminen on huomattavasti paremmin toteutettu eikä näitä kyseisiä ongelmia juurikaan esiinny kuin ehkä hyvin satunnaisesti ja todella marginaalisesti, (lukuunottamatta modareita/haksuja joita löytyy molemmista enemmän tai vähemmän joka tapauksessa). Pelinäytön koko vaikuttaa kyllä olevan myös aika suuri tekijä ylipäätään vastustajan näkemiseen ja reagointiin. Kunnollisella esimerkiksi 24" pelinäytöllä näet rehellisesti sanottuna enemmän kerralla vrt esimerkiksi 42" tai suurempaan televisioon. On toki sitten täysin jokaisen oma asia kuinka tykkää pelata, mutta kokemuksesta voin sanoa, että 24" on aikalailla optimaalinen näkökentälle.

 

Mikäli et pelaa kilpasarjoissa jne, riittää tänä päivänä PC pelaamiseen vielä pitkään toisen ja kolmannenkin sukupolven Intel i3 ja i5 sarjan prosessoreilla varustetut alunperin toimistokäyttöön tarkoitetut keskusyksiköt esimerkiksi 8GB:n DDR3 muistilla ja GTX- 900/1000 sarjan näytönohjaimilla, eli jos vaan yhtään tietää mitä ja miten kasata budjettiluokan pelikone, niin voit pelata lähes kaikkia uudempiakin pelejä suhteellisen edullisesti, PS4/XBOX1 pelikonsolin hinnalla ilman mitään aivan ylitsepääsemättömiä hankintoja.

Tutustumassa

Pcllä se hoituu ja parasta ehkä ystävät kenet tavannut sitä kautta 🤙

Yhteisömanageri

Kysely on sulkeutunut ja voittaja on arvottu ja hän on Matti Munter Helsingistä, onneksi olkoon Hymiö Onnellinen

 

Kiitos valtavasti kaikille kyselyyn vastanneille, saimme todella paljon vastauksia joita hyödynnämme mm. tarjoamamme suunnittelussa. Palaamme mahdollisesti asiaan myöhemmin, kyselyn koosteiden muodossa.

 

T: Telia esports -työryhmä

Herrasmies

Onnea, onnea! Hymiö Onnellinen