Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64273
Kirjoituksia 174813

Telia Mobiilivarmenne toimii jo yli 1000 palvelussa!Telia Mobiilivarmenne toimii jo yli 1000 palvelussa!

 

Olet varmaankin joskus aikaisemmin kuullut Mobiilivarmenteesta? Oletko ottanut sen jo käyttöösi? Se nimittäin kannattaa, sillä sähköinen varmenne helpottaa ja nopeuttaa arkisten askareiden hoitamista monella tapaa! Telian liittymäasiakkaille se on myös täysin ilmainen 😊

 

 

Mobiilivarmenne on sähköinen henkilötodistus kännykässäsi

 

Mobiilivarmenne on henkilöllisyystodistus puhelimen sim-kortissa. Se on näppärä tapa todistaa henkilöllisyytesi monessa eri verkkopalvelussa. Mobiilivarmenteen avulla hoidat tunnistautumis-, suostumus-, sekä allekirjoitustapahtumat matkapuhelimesi avulla. Telia Mobiilivarmenne toimii monessa palvelussa ja sen avulla tunnistat henkilöllisyytesi esimerkiksi Kelassa, pankkipalveluissa, kuntien palveluissa, terveydenhuoltopalveluissa sekä verkkokaupoissa. Mobiilivarmennetta tukevien palveluiden määrä kasvaa jatkuvasti ja tulevaisuudessa Mobiilivarmenteen pitäisi alkaa toimimaan myös ulkomaisissa palveluissa.

 

Mobiilivarmenteessa käyttäjätunnuksesi on kännykkänumerosi ja tunnusluku on sinun itse päättämäsi. Se toimii siis ainoastaan sillä tunnusluvulla, jonka olet itse päättänyt. Mobiilivarmenteen käyttö onkin siitä näppärää, että et tarvitse useaa eri salasanaa tai PIN-koodia – vain oma tunnuskoodisi ja puhelinnumero riittää. Kirjautumisen jälkeen palvelua voi käyttää normaalisti ja turvallisesti.

 

 

mobiilivarmmmmm.jpg

 

 

Mobiilivarmenteen käyttöönotto

 

Mobiilivarmenne on Telian liittymän omaaville yritys-, ja kuluttaja-asiakkaille ilmainen. Mobiilivarmenteen voi ottaa käyttöön itsepalveluna tai se voidaan aktivoida Telia-kaupassa. Jos asioit Telia-kaupassa, niin muistathan ottaa mukaan voimassa olevan passin tai henkilökortin. Ajokorttia ei enää hyväksytä henkilöllisyysasiakirjaksi. 

 

Mobiilivarmenne sijaitsee puhelimesi sim-kortissa ja se toimii kaikilla puhelinmalleilla: mikä tahansa vuoden 2000 jälkeen valmistettu puhelin, joka voi vastaanottaa ja lähettää tekstiviestejä tukee Mobiilivarmennetta. Puhelimeen ei siis tarvitse asentaa mitään erillistä sovellusta. Palvelun käyttö tapahtuu keksimälläsi tunnusluvulla, jonka voit päättää palvelun rekisteröinnin yhteydessä. Mobiilivarmenne on voimassa viisi vuotta. Sen jälkeen kun voimassaolo päättyy, on Mobiilivarmenne otettava käyttöön uudelleen. Ennen varmenteen umpeutumista käyttäjälle lähetetään hyvissä ajoin tietoa sen uusimisesta.

 

Kiteytettynä mobiilivarmenteen käyttö onnistuu tällä tavalla:

 

  1. Kun kirjaudut esimerkiksi verkkokauppaan tai -pankkiin, niin valitse tunnistautumistavaksi mobiilivarmenne.
  2. Syötä matkapuhelinnumerosi palveluun.
  3. Saat matkapuhelimeesi tunnistuspyynnön, joka sinun pitää hyväksyä tunnusluvullasi.
  4. Vahvista tunnuslukusi, niin tietosi tunnistetaan oikeiksi ja palvelu aukeaa.

 

Jos olet unohtanut mobiilivarmenteen tunnusluvun, voit vaihtaa sen verkkopankkitunnuksillasi.

 

Mobiilivarmenne toimii myös Telia Dot -liittymissä, eSIM-liittymissä ja se on saatavilla myös meidän Prepaid-liittymiin. Telian prepaid-asiakkaat (liittymätyypit Telia Prepaid, Telia Easy Prepaid, Telia Prepaid Netti) voivat rekisteröidä Mobiilivarmenteen Telia Kaupoissa. Käyttöönotto vaatii Telia Kaupassa tehdyn SIM-kortinvaihdon Mobiilivarmennetta tukevaan sim-korttiin. Sim-kortinvaihto (prepaid) on maksuton. Mobiilivarmennerekisteröinnin hinta on 39,90 €.

 

 

Mobiilivarmenteen käyttö on helppoa, nopeaa ja turvallistaMobiilivarmenteen käyttö on helppoa, nopeaa ja turvallista

Täältä voit lukea yleistä tietoa Mobiilivarmenteesta ja täältä näet muun muassa usein esitettyjä kysymyksiä Mobiilivarmenteesta. 

 

 

Lue lisää:

10 kommenttia 👇
Uusi jäsen
Viestejä 5 kpl

MIKSI MOBIILIVARMENNE LÄHETTÄÄ TEKSTIVIESTIN; SEHÄN NIMITTÄIN MAKSAA JOS EI OLE PAKETTIA; KUTEN TELIA DOT?

Ex-telialainen
Viestejä 955 kpl

@Kumpuaa : Mobiilivarmenteen lähettämä tekstiviesti on maksuton Suomessa ja EU/ETA-maissa. Siitä veloitetaan siis ainoastaan näiden maiden ulkopuolella. Voit huoletta käyttää mobiilivarmennetta kotimaassa ilman pelkoa lisämaksusta 🙂

Kommentaattori
Viestejä 53 kpl

KOSKA saatte mobiilivarmenteen toimimaan myös e-SIMISSÄ?? Vai saatteko koskaan??

Moderaattori
Viestejä 1 478 kpl

@zirkoni Tällä hetkellä ei ole tarkempaa aikataulua antaa, että koska mobiilivarmenne saataisiin eSIM korteille. Tämä olisi tottakai tärkeä juttu.

 

Jos eSIM on kytketty Multi-SIM liittymän rinnakkaisliittymälle, niin pääliittymällä mobiilivarmenne toimii toki normaalisti.

Uusi keskustelija
Viestejä 15 kpl

e-SIM ja mobiilivarmenne, tuntuu olevan "kuuma peruna". Voisi heti alussa selkeästi ilmoittaa, että tarvitaan fyysinen SIm-kortti, jotta varmenne toimii. Kenelläkään ei tunnu olevan muuta tietoaasia, kun "tulossa on - joskus". e-SIMmiä tuputetaan luureihin, mutta tunnistautumisessa joudun käyttämään pankkitunnuksia e-SIMmin kanssa.  

Moderaattori
Viestejä 1 478 kpl

@Jahola, meillä on tänään lisätty eSIM-liittymiin Mobiilivarmenne mahdolliseksi. Käytännössä Mobiilivarmenne toimii tästä päivästä eteenpäin ladattavilla eSIM-liittymillä. Jos eSIM on jo puhelimessa käytössä, niin se pitää ladata siihen uudelleen, jotta saa Mobiilivarmenteen toimimaan.

 

Tämä toivottavasti helpottaa nyt monien arkea 😊

Kommentaattori
Viestejä 53 kpl

Eihän siihen tietenkään ohjetta voinut julkaista...?

Moderaattori
Viestejä 931 kpl

@zirkoni Mobiilivarmenne toimii nyt eilisen jälkeen ladatuissa eSIM:issä. Jos eSIM on otettu käyttöön jo aiemmin, tulee ladata uusi eSIM, jotta sen saa toimimaan.

Uuden eSIM:in voi tilata Minun Teliasta. Kirjaudut siis esim. verkkopankkitunnuksillasi telia.fi -sivuille ja valitset liittymän jolle haluat tuon uuden kortin tilata. Sen jälkeen tilaa uusi SIM-kortti tai eSIM ja jatka eteenpäin vahvistamaan tilaus. Tällä hetkellä tilattaessa uutta eSIM:iä, sivusto kertoo ettei se tue mobiilivarmennetta mutta laittelin siitä juuri infoa eteenpäin että korjaavat tiedon oikeaksi. 

eSIM käyttöönotosta löytyy yksityiskohtainen ohje täältä Yhteisöstä, joten tuon ohjeen mukaan kannattaa toimia. Mobiilivarmenteen käyttöönotto onnistuu puolestaan tältä sivustolta, aktivointiin tarvitset verkkopankkitunnukset. 

Kommentaattori
Viestejä 53 kpl

Asiakaspalvelun ja Telian viankorjauksen avustuksella sain VIHDOINKIN mobiilivarmenteen toimimaan eSIM-liittymässäni. Kyllä tätä on odotettukin...😅

Moderaattori
Viestejä 931 kpl

@zirkoni Mahtavaa, hienoa kuulla että homma vihdoin toimii. Uskon että monet muutkin ovat odottaneet tätä ominaisuutta 🙂