Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Telia Mobiilivarmenne toimii jo yli 1000 palvelussa!Telia Mobiilivarmenne toimii jo yli 1000 palvelussa!

 

Olet varmaankin joskus aikaisemmin kuullut Mobiilivarmenteesta? Oletko ottanut sen jo käyttöösi? Se nimittäin kannattaa, sillä sähköinen varmenne helpottaa ja nopeuttaa arkisten askareiden hoitamista monella tapaa! Telian liittymäasiakkaille se on myös täysin ilmainen 😊

 

 

Mobiilivarmenne on sähköinen henkilötodistus kännykässäsi

 

Mobiilivarmenne on henkilöllisyystodistus puhelimen sim-kortissa. Se on näppärä tapa todistaa henkilöllisyytesi monessa eri verkkopalvelussa. Mobiilivarmenteen avulla hoidat tunnistautumis-, suostumus-, sekä allekirjoitustapahtumat matkapuhelimesi avulla. Telia Mobiilivarmenne toimii monessa palvelussa ja sen avulla tunnistat henkilöllisyytesi esimerkiksi Kelassa, pankkipalveluissa, kuntien palveluissa, terveydenhuoltopalveluissa sekä verkkokaupoissa. Mobiilivarmennetta tukevien palveluiden määrä kasvaa jatkuvasti ja tulevaisuudessa Mobiilivarmenteen pitäisi alkaa toimimaan myös ulkomaisissa palveluissa.

 

Mobiilivarmenteessa käyttäjätunnuksesi on kännykkänumerosi ja tunnusluku on sinun itse päättämäsi. Se toimii siis ainoastaan sillä tunnusluvulla, jonka olet itse päättänyt. Mobiilivarmenteen käyttö onkin siitä näppärää, että et tarvitse useaa eri salasanaa tai PIN-koodia – vain oma tunnuskoodisi ja puhelinnumero riittää. Kirjautumisen jälkeen palvelua voi käyttää normaalisti ja turvallisesti.

 

 

mobiilivarmmmmm.jpg

 

 

Mobiilivarmenteen käyttöönotto

 

Mobiilivarmenne on Telian liittymän omaaville yritys-, ja kuluttaja-asiakkaille ilmainen. Mobiilivarmenteen voit ottaa käyttöön itsepalveluna nettisivuiltamme. 

 

Mobiilivarmenne sijaitsee puhelimesi sim-kortissa ja se toimii kaikilla puhelinmalleilla: mikä tahansa vuoden 2000 jälkeen valmistettu puhelin, joka voi vastaanottaa ja lähettää tekstiviestejä tukee Mobiilivarmennetta. Puhelimeen ei siis tarvitse asentaa mitään erillistä sovellusta. Palvelun käyttö tapahtuu keksimälläsi tunnusluvulla, jonka voit päättää palvelun rekisteröinnin yhteydessä. Mobiilivarmenne on voimassa viisi vuotta, jolloin se on rekisteröitävä uudelleen ennen umpeutumista tai sen jälkeen. Ennen mobiilivarmenteen umpeutumista käyttäjälle lähetetään hyvissä ajoin tekstiviestillä tietoa sen uusimisesta.

 

Mobiilivarmenne lähettää tunnistautumisen yhteydessä sinulle tekstiviestin. Puhelin saattaa siitä ilmoittaa erikseen, mutta tähän ei tarvitse reagoida. Mobiilivarmenteen lähettämästä tekstiviestistä emme veloita erikseen. Veloitus tekstiviestistä tulee kuitenkin siinä tapauksessa, jos käytät mobiilivarmennetta ulkomailla. Tällöin mobiilivarmenteen käytöstä peritään käyttömaksu, sillä ulkomailla lähetettävästä tekstiviestistä veloitetaan ulkomaanhinnaston mukainen tekstiviestikulu. Voit tarkistaa täältä maakohtaisen tekstiviestihinnaston.

 

Mobiilivarmenteen käyttö pähkinänkuoressa:

 

  1. Kun kirjaudut esimerkiksi verkkokauppaan tai -pankkiin, niin valitse tunnistautumistavaksi mobiilivarmenne.

  2. Syötä matkapuhelinnumerosi palveluun.

  3. Saat matkapuhelimeesi tunnistuspyynnön, joka sinun pitää hyväksyä tunnusluvullasi.

  4. Vahvista tunnuslukusi, niin tietosi tunnistetaan oikeiksi ja palvelu aukeaa.

 

Jos olet unohtanut mobiilivarmenteen tunnusluvun, voit vaihtaa sen verkkopankkitunnuksillasi.

 

Mobiilivarmenne toimii myös Telia Dot -liittymissä, sekä eSIM-liittymissä. 

 

 

Mobiilivarmenteen käyttö on helppoa, nopeaa ja turvallistaMobiilivarmenteen käyttö on helppoa, nopeaa ja turvallista

Täältä voit lukea yleistä tietoa Mobiilivarmenteesta ja täältä näet muun muassa usein esitettyjä kysymyksiä Mobiilivarmenteesta. 

 

 

 

Lue lisää:

HannaSu
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Mobiilivarmenne-on-sahkoinen-henkilotodistus-kannykassasi/ba-p/192166
Linkki kopioitu
10 kommenttia 👇