peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
58175 Jäsentä
161985 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Mobiilivarmenne on sähköinen henkilötodistus kännykässäsi

Ex-telialainen
Ex-telialainen

Mobiilivarmenne on sähköinen henkilötodistus kännykässäsi

mobiilivarmenne kena.pngTelia Mobiilivarmenne toimii jo yli 1000 palvelussa!

 

Olet varmaankin joskus aikaisemmin kuullut Mobiilivarmenteesta? Oletko ottanut sen jo käyttöösi? Se nimittäin kannattaa, sillä sähköinen varmenne helpottaa ja nopeuttaa arkisten askareiden hoitamista monella tapaa! Telian liittymäasiakkaille se on myös täysin ilmainen 😊

 

 

Mobiilivarmenne on sähköinen henkilötodistus kännykässäsi

 

Mobiilivarmenne on henkilöllisyystodistus puhelimen sim-kortissa. Se on näppärä tapa todistaa henkilöllisyytesi monessa eri verkkopalvelussa. Mobiilivarmenteen avulla hoidat tunnistautumis-, suostumus-, sekä allekirjoitustapahtumat matkapuhelimesi avulla. Telia Mobiilivarmenne toimii monessa palvelussa ja sen avulla tunnistat henkilöllisyytesi esimerkiksi Kelassa, pankkipalveluissa, kuntien palveluissa, terveydenhuoltopalveluissa sekä verkkokaupoissa. Mobiilivarmennetta tukevien palveluiden määrä kasvaa jatkuvasti ja tulevaisuudessa Mobiilivarmenteen pitäisi alkaa toimimaan myös ulkomaisissa palveluissa.

 

Mobiilivarmenteessa käyttäjätunnuksesi on kännykkänumerosi ja tunnusluku on sinun itse päättämäsi. Se toimii siis ainoastaan sillä tunnusluvulla, jonka olet itse päättänyt. Mobiilivarmenteen käyttö onkin siitä näppärää, että et tarvitse useaa eri salasanaa tai PIN-koodia – vain oma tunnuskoodisi ja puhelinnumero riittää. Kirjautumisen jälkeen palvelua voi käyttää normaalisti ja turvallisesti.

 

 

mobiilivarmmmmm.jpg

 

 

Mobiilivarmenteen käyttöönotto

 

Mobiilivarmenne on Telian liittymän omaaville yritys-, ja kuluttaja-asiakkaille ilmainen. Mobiilivarmenteen voi ottaa käyttöön itsepalveluna tai se voidaan aktivoida Telia-kaupassa. Jos asioit Telia-kaupassa, niin muistathan ottaa mukaan voimassa olevan passin tai henkilökortin. Ajokorttia ei enää hyväksytä henkilöllisyysasiakirjaksi. 

 

Mobiilivarmenne sijaitsee puhelimesi sim-kortissa ja se toimii kaikilla puhelinmalleilla: mikä tahansa vuoden 2000 jälkeen valmistettu puhelin, joka voi vastaanottaa ja lähettää tekstiviestejä tukee Mobiilivarmennetta. Puhelimeen ei siis tarvitse asentaa mitään erillistä sovellusta. Palvelun käyttö tapahtuu keksimälläsi tunnusluvulla, jonka voit päättää palvelun rekisteröinnin yhteydessä. Mobiilivarmenne on voimassa viisi vuotta. Sen jälkeen kun voimassaolo päättyy, on Mobiilivarmenne otettava käyttöön uudelleen. Ennen varmenteen umpeutumista käyttäjälle lähetetään hyvissä ajoin tietoa sen uusimisesta.

 

Kiteytettynä mobiilivarmenteen käyttö onnistuu tällä tavalla:

 

  1. Kun kirjaudut esimerkiksi verkkokauppaan tai -pankkiin, niin valitse tunnistautumistavaksi mobiilivarmenne.
  2. Syötä matkapuhelinnumerosi palveluun.
  3. Saat matkapuhelimeesi tunnistuspyynnön, joka sinun pitää hyväksyä tunnusluvullasi.
  4. Vahvista tunnuslukusi, niin tietosi tunnistetaan oikeiksi ja palvelu aukeaa.

 

Jos olet unohtanut mobiilivarmenteen tunnusluvun, voit vaihtaa sen verkkopankkitunnuksillasi.

 

Mobiilivarmenne toimii myös Telia Dot -liittymissä ja se on saatavilla nyt myös meidän Prepaid-liittymiin: Telian prepaid-asiakkaat (liittymätyypit Telia Prepaid, Telia Easy Prepaid, Telia Prepaid Netti) voivat rekisteröidä Mobiilivarmenteen Telia Kaupoissa. Käyttöönotto vaatii Telia Kaupassa tehdyn SIM-kortinvaihdon Mobiilivarmennetta tukevaan sim-korttiin. Sim-kortinvaihto (prepaid) on maksuton. Mobiilivarmennerekisteröinnin hinta on 39,90 €.

 

 

MOBIILIVARMENNE.PNGMobiilivarmenteen käyttö on helppoa, nopeaa ja turvallista

Täältä voit lukea yleistä tietoa Mobiilivarmenteesta ja täältä näet muun muassa usein esitettyjä kysymyksiä Mobiilivarmenteesta. 

 

 

Lue lisää:

 

2 Kommentit
Uusi jäsen

MIKSI MOBIILIVARMENNE LÄHETTÄÄ TEKSTIVIESTIN; SEHÄN NIMITTÄIN MAKSAA JOS EI OLE PAKETTIA; KUTEN TELIA DOT?

Moderaattori

@Kumpuaa : Mobiilivarmenteen lähettämä tekstiviesti on maksuton Suomessa ja EU/ETA-maissa. Siitä veloitetaan siis ainoastaan näiden maiden ulkopuolella. Voit huoletta käyttää mobiilivarmennetta kotimaassa ilman pelkoa lisämaksusta Hymiö Onnellinen