peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
58102 Jäsentä
161805 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Nordic Noir – pohjoismaalaisten rikosdraamojen helmet C Morella

Moderaattori
Moderaattori

Nordic Noir – pohjoismaalaisten rikosdraamojen helmet C Morella

nordicnoir.PNGC Moren pohjoismaalaiset jännärit koukuttavat ruudun ääreen.

Oletko sinäkin koukuttunut ruotsalaisista, norjalaisista ja tanskalaisista jännitys- ja draamasarjoista? Sykkiikö sydän Beckille ja Wallanderille? Siinä tapauksessa kannattaa tutustua myös C Moren Nordic Noir -kategoriaan – pohjoismaalaisten rikosdraamojen ”kotiin”.

 

Nordic Noir -lajityypin alle on listattu ruotsalaiset, tanskalaiset, norjalaiset draamatrillerisajat ja mahtuupa listalle jopa yksi suomalainenkin huippusarja, Aallonmurtaja joka löytyy myös C Moren alkuperäissarjoista. Tämä blogi keskittyy täysin kirjoittajansa omiin mieltymyksiin ja erityisesti niihin helmiin, jotka ovat mielestäni parhaimmat sarjat tässä kategoriassa.

 

Ennen kuolemaa – Innan vi dör

 

Tukholman alamaailmaan sijoittuvan jännityssarjan pääosassa on naispoliisi Hanna Svensson. Hannalla on korkea moraali ja varmat periaatteet eikä mikään estä häntä toimimasta oikein, ei edes perhesiteet. Eräänä aamuna Hannan rakastettu Sven lähtee töihin, mutta ei koskaan pääse perille. Mitä hänelle tapahtui ja miksi hän katosi? Hanna päättää etsiä Svenin sieppaajat keinolla millä hyvänsä. Hannalle selviää että Sven, joka on myös hänen kollegansa, on tehnyt salaista tutkintaa moottoripyöräjengin rikollisesta toiminnasta. Hanna saa myös tietää että Svenillä oli moottoripyöräjengin sisäpiirissä soluttautuja ja että alamaailmassa on suunnitteilla vallankaappaus. Yhteys tähän soluttautujaan on ainoa mahdollisuus Svenin pelastamiseksi, mutta kuka onkaan tuo henkilö.

 

Kyseessä on todella tiheätunnelmainen jännäri täynnä erinomaisia näyttelijöitä, joista osa on tuttuja esim. Silta-sarjasta. Huhujen mukaan sarjasta on tulossa myös toinen kausi vielä tänä vuonna jota jään ainakin itse odottamaan innolla.

 

innanvidör.jpgInnan vi dör

Silta

 

Silta on ruotsalais-tanskalainen rikossarja, joka kertoo ruotslaisesta lääninrikospoliisi Saga Norenista ja tanskalaisesta rikospoliisista Martin Rohdesta. Sarja alkaa kun Ruotsin ja Tanskan rajalta löytyy kaksi ruumista, yläosa kuuluu ruotsalaispoliitikolle ja alaosa tanskalaiselle prostituoidulle. Tämän jälkeen käynnistyy sarja murhia, jotka ovat tarkkaan suunniteltuja ja joiden taustalla on yhteiskunnallisia vaikuttimia. Sarjasta tekee erityisen mielenkiintoisen Saga Norenin persoonallisuus. Hän on etsivänä nerokas mutta sosiaalisesti kömpelö ja kärsii autismin tyylisistä oireista. Saga yrittää päästä eroon menneisyyden painolastista ja samalla selvitä oikein ja väärin tekemisen haasteissa. Sarja on kirjoitettu todella erinomaisesti eikä tarina hiivu kausien edetessä.

 

Silta-sarjan ensimmäinen tuotantokausi valmistui jo vuonna 2011 ja sen jälkeen sarjoja on tehty vielä kolmen tuotantokauden verran. Kaikki neljä kautta ovat katsottavissa C Moren kautta.

 

silta.jpgSilta

Nousuvesi

 

Ruotsalainen trillerisarja alkaa kun 25 vuotta vanha ratkaisematon murhamysteeri annetaan poliisikorkeakouluopiskelijan selvitettäväksi. Vuonna 1987 täydenkuun ja tulvan aikana raskaana ollut nainen on kaivettu hiekkaan ja hukutettu. Tapauksella oli silminnäkijä, nuori poika jonka mukaan tekijöitä oli kolme. Tapausta tutki Tom Stilton, jolta murha jäi omien henkilökohtaisten vastoinkäymistensä vuoksi ratkaisematta. Opiskelija Olivia Rönning kaivelee vanhoja tietolähteitä ja kovan työn tuloksena jäljittää myös tutkinnanjohtana Stiltonin joka on nykyään raihnainen ja asunnoton. Samaan aikaan netissä julkaistaan videoita joissa joukko naamioituneita miehiä pahoinpitelee asunnottomia. Stiltonin ystävä tapetaan ja hän alkaa tutkia pahoipitelyitä sekä auttamaan Oliviaa vanhan tapauksen ratkaisemisessa.

 

Nousuvedestä on julkaistu kaksi tuotantokautta ja niistä ensimmäinen löytyy C Moresta. Suosittelut myös tälle sarjalle, se vie mennessään.

 

nousuvesi.jpgNousuvesi

Gåsmamman

 

Sonja Ek elää huoletonta elämää miehensä ja kolmen lapsensa kanssa. Hänen miehensä Frderik on mukana huumebisneksessä, joka tuo perheen talouteen ylimääräistä luksusta. Sonja pakotetaan lapsiaan suojellakseen yllättäen peliin, jossa vastassa on järjestäytynen rikollisuuden lisäksi poliisikin. Myös ystävyyssuhteet alkavat rakoilla kun Sonja ei tiedä kehen hän voi luottaa.

 

C Morella on katsottavissa sarjan toinen ja kolmas tuotantokausi. Siinä Sonja on palannut lastensa kanssa takaisin Ruotsiin vietettyään vuoden Australiassa. Sonjan veli Niklas on suuria summia velkaa väärille ihmisille ja sisar vedetään jälleen tahtomattaan mukaan veljensä bisneksiin mikä asettaa sekä Sonjan että lapset hengenvaaraan.

 

Gåsmammania näyttelee Alexandra Rapaport joka on yksi suosikkinäyttelijöistäni. Hänet voi nähdä myös sarjoissa Modus, Murha Sandhamnissa sekä Johan Falk – Hiljaista diplomatiaa elokuvassa.

 

Gåsmamman.jpgGåsmamman

Valkyrien

 

Valkyrien on norjalainen draamatrilleri arvostetusta lääkäristä, jonka vaimo on kuolemaisillaan. Kun sairaalasta ilmoitetaan ettei mitään ole enää tehtävissä, ottaa hän oikeudet omiin käsiinsä ja perustaa laittoman klinikan Valkyrien plassin käytöstä poistetulle metroasemalle. Hänen mukanaan muuttaa Leif, joka on korruptoitunut ja tuomiopäivään valmistautuva entinen potilas. Klinikalla hoidetaan rikollisia ja muita jotka eivät voi tai halua hakea apua tavallisesta sairaalasta. Sarja on koukuttava heti alusta saakka ja arvoituksia täynnä, ehdottomasti katsomisen arvoinen. Toistaiseksi sarjaa on tehty vain yhden tuotantokauden verran eikä toisesta kaudesta ole tietoa. Mieluusti tätä katsoisi kyllä lisää.

 

valkyrien.jpgValkyrien

Kaikki Nordic Noir -kategorian sarjat löydät C Morelta. Jos sinulla ei vielä ole kyseistä kanavapakettia, voit tilata sen telia.fi -sivujen kautta. Juuri nyt kyseisen paketin saa maksutta 30 päivän ajaksi

 

Lue myös:

 

C Moren alkuperäissarjat - koukuttavaa kotimaista ja taattua pohjoismaista laatua

Beck is Back 

Kauan odotettu C More suoratoistopalvelu Telialta