peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
51988 Jäsentä
150035 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Ottaisitko sinä sirun ihon alle?

Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Ottaisitko sinä sirun ihon alle?

Ottaisitko sirun.jpg

 

 

Helsingin Sanomat uutisoi tänään:

 

Jo parin tuhannen ruotsalaisen ihon alla on arkea helpottava mikrosiru – Tukholman ”implant partyiss...

 

Kehoon asennettavat sirut ovat nopeasti yleistynyt ilmiö Ruotsissa. Sirulla voi esimerkiksi matkustaa junalla tai availla ovia.

Aloin miettimään, ottaisinko sirua itselleni. Löysin useitakin käyttökohteita joissa siitä olisi hyötyä:

 

  • Ovien avaus esim. kotona ja työpaikalla tai vaikka auton ovien lukituksen avaus sekä lukkoon laittaminen
  • Henkilöllisyyden todentaminen, mm. maksujen vahvistus, sähköiset allekirjoitukset
  • Digilaitteiden lukituksen avaus, kännykät, tabletit, läppärit
  • Terveydentilan mittaaminen
  • Pienten lasten vanhempana haluaisin tietää missä lapset ovat
  • Jne

Huomioitavaa, että nämä käyttökohteet edellyttävät muutakin teknistä kehitystä kuin vain sirun asentamisen ihon alle. Näihin käyttötapauksiin on olemassa jo tälläkin hetkellä ratkaisu mutta ne kaikki ovat enemmän ja vähemmän yksittäisiä ratkaisuita. Se, mikä puuttuu on all around -tyyppinen toteutus ja se on se juttu jota kaipaan. Kännykkään voi integroida yllä listaamiani sovellutuksia mutta kännykkä voi kadota, siitä voi loppua virta ja toisaalta, onko kännykkä kuitenkaan niin kätevä verrattuna esim. sormen päässä olevaan pieneen siruun? Millainen kännykkä edes on tulevaisuudessa, sitä ei tiedä kukaan.

 

Jos/kun tulevaisuudessa ihan alle asennettavalla sirulla voi tehdä "kaikki" niin ottaisitko itsellesi sellaisen? Jos kyllä, niin miksi? Tai jos et, niin miksi?

 

Minä taidan kallistua sanomaan sirulle "kyllä" ja nimenomaan siksi, että sen ansiosta saan taskuista pois paljon muuta sälää ja siru on helpompi käyttää. Toisaalta mielipide voi keretä muuttumaan, odotan ensin sirun ja käyttökohteiden yleistymistä.

22 Kommentit
Herrasmies

@TeroRe, url-osoitteen virhe kirjoituksessasi Hymiö Onnellinen

 

Data-Jehu 2018

Alkaa tulla mieleen Uusi Uljas Maailma. Vielä kun saadaan telepatiapoliisit kehiin ratsaamaan ajatteluamme...

 

Isoveli valvoo.

Herrasmies

En ole siruttamisen kannalla vaikka sitä käytetään mm. lemmikeissä. Haluan pitää henkilökohtaisen vapauden, koskemattomuuden ja turvallisuuden. Alkaa pian muistuttamaan scifi-elokuvia salamurhineen ja kuinka tilanne riistäytyy käsistä ja ihmisiä orjuutetaan uudelle aikakaudella. Ainoaksi vaihtoehdoksi on ottaa veitsi käteen, kaivaa siru pois ja paeta henkensä edestä Hymiö Erittäin onnellinen

Yhteisömanageri

@Sekunti huomasin myös itse tuon virheen ja korjasin, varmaan juuri sillä hetkellä kun kirjoitit viestin Hymiö Onnellinen

 

Sirujen kohdalla keskustelu menee usein tai oikeastaan aina tähän isoveli valvoo -keskusteluun. Eikä siinä mitään, uudet tekniset innovaatiot herättävät aina ajatuksia puolesta ja vastaan. Haluaisin kuitenkin keskustella ja nähdä kommentteja myös positiivisesta puolesta, mitä kaikkea elämää helpottavia sovellutuksia sirulla voisikaan toteuttaa?

 

Haastan lisää, jos pelkää valvontaa ja oman kontrollin menettämistä niin miten esim. kännykkä eroaa sirusta? Se on sinulla nyttenkin kaikkialla mukana, halutessasi voit toki jättää pois mutta varmaan 99% ihmisistä se on aina ja kaikkialla mukana. Sovellukset tietävät sinusta paljon asioita koska sille pitää antaa käyttöoikeudet mm. paikkatietoihin sun muihin jotta sitä ylipäänsä voi käyttää. Ja tosiaan, mikä on tulevaisuuden kännykkä, sitä ei osaa kukaan varmuudella sanoa. Voi olla, että sekin on integroitu sinuun jollain tapaa ja on siis entistä (ehkä kirjaimellisesti) tiiviimmin sidottu sinuun. Onko tulevaisuuden kännykkä siru ja näyttöä ei ole koska se kuvainformaatio heijastetaan suoraan aivoihin? No nyt oli kyllä aika scifiä Hymiö Erittäin onnellinen

Herrasmies

Tottakai! Vaikka puhelin on mukana, niin sovellukset eivät tiedä aivan kaikkea, koska liikkeeni eivät ole aina niin ennalta arvattavia. Aivot ovat kiehtovan monimutkaisia. Ihmisen ihon alle laitettavaa sirua voi hyödyntää aikalailla kaikkialle mistä jo kirjoititkin, mutta osassa pitää olla esim. puhelin tai virtuaalilasit matkassa, jotta voi katsoa esim. terveydentilan tilastoja paikan päällä ellei sattuisi olemaan jotain muuta päätettä lähellä. Lähinnä hyödyntäisin maksamiseen ja tunnistautumiseen. Kuvainformaation välittäminen suoraan aivoihin ei välttämättä onnistu, koska en usko päiden vaihtoonkaan. Potentiaalia löytyy moneen suuntaan tulevaisuudessa. Jään mielenkiinnolla odottamaan Hymiö Onnellinen

Kommentaattori

Kyllä on maksaminen ihmisistä vaikeaa, pitää olla jo siru ihon alla, että on helppoa maksaa ostokset ja matkat. On kännykät , luottokortit, rahakortit, lähimaksamiskortit, matkakortit maksamiseen ym.. 

Nyt tulee uusi laki, että yrityksille ei enää riitä maksun saaminen, vaan heidän pitää myös saada maksajan tilitiedot.

 

Yhteisömanageri

@Sekunti aivot tosiaan ovat monimutkaisia Hymiö Onnellinen Väitän, että iso osa ihmisen päivästä jakautuu tiettyihin sykleihin, jokaisella on tietty tapa rytmittää päivää. Tottakai päivään sisältyy myös asioita, joita ei voi ennalta aavistaa mutta suuri osa päivästä pystytään ennustamaan kun katsotaan asioita pitkällä aikajänteellä ja tämä siis massan kohdalla. Aina löytyy toki poikkeuksia.

 

Olen nähnyt dokumentin jossa tietokone tietää mitä koehenkilö ajattelee. Eli jos koehenkilö ajatteli vaikka puuta niin tietokone pystyy skannaamaan aivoja ja sen alueita ja saa rakennettua hähmäisen kuvan josta se pystyy muotojen perusteella päättelemään, että ihminen ajatteli puuta. Kovin tarkkaan kuvanmuodostukseen tietokone ei ilmeisesti vielä pysty mutta johonkin kuitenkin. Ja jos tämä on siis mahdollista näin päin niin uskon, että tietokone voi muodostaa kuvan myös aivoihin. En tiedä mutta mielenkiinnolla itsekin seuraan mitä tulevaisuus tuo tullessaan Hymiö Onnellinen

 

@klontti eikö ole olemassa sanonta, jotain tyyliin että "palkkaa laiska ihminen töihin niin hän keksii keinot päästä helpolla". Kaikki pienetkin asiat, jotka helpottavat elämää, ovat tervetulleita. Jos otetaan maksaminen esimerkiksi niin eihän se nykyisellään vaikeaa ole mutta kyllä siitä voi tehdä helpompaakin. Saati kehittää muita sovelluksia ja hyötykohteita.

 

Konkari*

Se ero puhelimella ja ihon alla olevalla sirulla on, että puhelimen voi aina sulkea, laittaa lentokonetilaan tai jättää kokonaan pois, jos ei joskus halua että liikkeitäsi seurataan.

Data-Jehu 2018

Tulee vaan mieleen, että ei kohta ryöväri tarvitse urkkia tunnuslukua. Riittää kuin jossai agenttileffoissa konsanaan leikataan sormi tai jokin silmä iirisskanneriin... Turhautunut-hymiö

 

Kyllä on aivan uudenlaisia uhkakuvia tulemassa.

Herrasmies

@Purnipsi, rikollisten näkökulmasta tämä olisi loistava kohde tulevaisuudessa. Siihen kun vielä yhdistettäisiin krakkerointi Hymiö Onnellinen

Yhteisömanageri

@PasiS juuri näin mutta kuinka moni sulkee puhelimen tai laittaa lentokonetilaan? Veikkaan, että isolla osalla jengistä se on aina päällä, on korkeintaan äänettömällä. Voin toki olla väärässäkin Hymiö Onnellinen

En halua sirua ihon alle vaikka ihminenkin on loppujen lopuksi eläin Hymiö Yllättynyt

Tulee minullekin mieleen tuo isoveli valvoo -systeemi ja toisaalta kuinka monen iho alkaisi hylkiä moista kapinetta. Mitä materiaalia siru on? Moni on erilaisille metalleille allerginen.

@TeroRe tuota artikkelia ei pysty muuten lukemaan kokonaan ellei ole Hesarin tilaaja Hymiö Silmänisku

Tuossa vähän vastaavaa Yhdysvalloista :

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3753484-ihmisen-ja-pankkikortin-risteytys-mikrosiru-tyontekij... 

Yhteisömanageri

@kiisseli67 pitäisi kysyä noilta 3000 ruotsalaiselta, että mitä heidän elimistönsä sirusta sanoo Hymiö Onnellinen Jep, artikkelin pystyy lukemaan kokonaisuudessaan jos on hesarin tunnarit mutta mielestäni oleellisin tulee esille ilman tunnuksiakin = sirujen käyttö kasvaa koko ajan.

Konkari*

Kyse oli @TeroRe siitä, että sen kännykän VOI laittaa kiinni. Siis valinnanvapaudesta.

Suomessa tietojärjestelmät toimivat sen verran huonosti yhteen, että täällä tarvittaisiin ainakin puoli tusinaa sirua ihon alle. Minullakin olisi ainakin Kelan, kunnan, pankin, Telian, S-ryhmän, K-ryhmän, Alkon ja työnantajan siru. Ei tule kauppoja, sirutetaan loputkin ruotsalaiset mielummin.

Siinäpä on tuo sama juttu Kauppalehdestä Hymiö Silmänisku https://m.kauppalehti.fi/uutiset/unohda-pankkikortit--jasenkortit-ja-avaimet--jo-tuhansilla-ruotsala...

Ja lisää asiasta Hymiö Yllättynyt https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/02/saara-sarvas-olen-kyborgi-miksi-otin-mikrosirun-ihoni-alle

Ottaa kuka haluaa, mutta tietoturva on noissakin vielä lapsenkengissä Robotti kieli

Vakiokalustoa**

Mulle tulee mieleen aiheesta  raamatun  pedon merkki 

eli en ottais 

SIM-guru

Vaikka nyt tässä asiassa hieman taas tulee x-files mieleen, ja hallituksen vakoilu niin taitaisin silti ottaa Hymiö Onnellinen Varsinkin jos korvaisi kaikki kortit lompakosta, tietoja voisi itse ylläpitää lisätä poistaa tyyliin siis.

Ex-telialainen

Mä ottaisin, siinä kohtaa kun tekniikka on sen verran kehittynyttä että tuota voisi ihan konkreettisesti hyödyntää ja sillä saisi helpotettua normaalia arkipäivää.  Hymiö Onnellinen 
Tässä kohtaa tuo on ehkä sen verran minimaalista, etten näe oikeaa hyötyä, vielä. Mutta teknologia kehittyy jatkuvasti ja uutta tuodaan ja testataan ihan koko ajan.  
Uskon että jonain päivänä tuokin paketti on sen verran hyvällä tolalla niin tietoturvallisestikin kuin muutoinkin teknisine ratkaisuneen ja käytökohteiden kirjoineen että ottaisin ilman muuta. Hymiö Onnellinen

Yhteisömanageri

Samoilla linjoilla, yksi ainoa siru jolla hoituu kaikki ja oikeasti elämää helpottavia hyötysovellutuksia tarvitaan. Ja myös tietoturva-asiat pitää olla hoidettu viimeisen päälle. Uskon kyllä, että näin tulee käymään mutta jännä nähdä miten tässä oikeasti käy ja ennenkaikkea että milloin.

Vakiokalustoa**

Haluaako telian edustajat  oikeesti tästä maailmasta  isovelivalvoo systeemin että jokaista liikettämme pystytään seuraan eli et pysty tekeen mitään  ilman että toinen tietää sen

mielestäni  tämä oli TODELLA  vaarallinen suuntaus  

Yhteisömanageri

Tässähän vain kyseltiin jokaisen mielipidettä siitä, ottaako joku tai ottaisiko joku itsellensä sirun Hymiö Onnellinen

 

Minä haluan maailman, jossa asiat ovat helppoja ja vaivattomia jolloin voin käyttää aikaani niihin asioihin, jotka ovat oikeasti merkityksellisiä. Tietyt asiat voi automatisoida, tietyt asiat pitää tehdä itsellä tai vaikka manuaalisesti, näin varmasti myös tulevaisuudessa. Onko ihon alle asennettava siru ratkaisu tähän tavoitteeseen pääsemiseksi, jää nähtäväksi.

Moderaattori

Mä en ensimmäisten joukossa olisi tätä ottamassa, enkä ota myöskään lävistyksiä (muualle kuin korvalehtiin) tai tatuointeja. Vierasesineet kehossa on autoimmuunisairauksia helposti kehittävälle hieman ongelmallisia. MUTTA mä näen tässä myös yhteiskunnan kannalta turvallisuutta edistäviä ominaisuuksia. Jos vaikka metroon mennessä sisään pääsee vain sirutettu ja tunnistettu ihminen, lisää se turvallisuutta. Ja ainakin jälkikäteen helpottaa rikollisten kiinni saamista. Toki tähänkin kehitetään sitten kiertotiet, mutta noin niinkuin lähtökohtaisesti. Ja tuo arjen helpottuminen on myös yksi tekijä, minkä tähden uskon, että meistä jokainen tulee vielä jossain vaiheessa sirutetuksi.