Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Järjestimme Yhteisössä kyselytunnin aiheesta Telia TV ja LiigaJärjestimme Yhteisössä kyselytunnin aiheesta Telia TV ja Liiga

Järjestimme Yhteisössä 10.6. kolmen tunnin mittaisen ”kyselytunnin” aiheesta Telia TV ja Liiga, jonka aikana tuotepäälliköistä ja –kehittäjistä koostuva tiimimme vastaili asiakkaiden jättämiin kysymyksiin. Tapahtuma herätti paljon kiinnostusta ja kysymyksiä tuli reippaasti, kiitokset niistä. Tässä koosteessa on yhteenveto kysymyksistä ja asiantuntijoidemme vastauksista.

 

Android TV ja muut äly-TV -sovellukset

 

Eniten kysymyksiä tuli Android TV -sovellukseen liittyen. Monet haluaisivat katsoa Telia TV:tä oman television sovellusvalikon kautta ja tästä on myös kauden aikana keskusteltu useilla eri foorumilla.

 

Mikä on ihan oikea syy siihen, ettei Android TV sovellus ole edes suunnitelmissa? Milloin Telia TV:lle tulee Android TV -sovellus? Miksi ei olla saatu yleisimmille älytelkkareille sovellusta?”

 

Seuraavasta askeleesta uusien tuettujen alustojen osalta on käynnissä selvitys, kärkenä nimenomaan äly-TV -sovellukset. Niiden markkinat ovat tällä hetkellä pirstaloituneet ja tavoitteenamme on varmistaa että uusi laitetuki palvelisi mahdollisimman monia käyttäjiä. Android TV on myös mukana tässä selvityksessä. Sovelluksen tuominen vaatii kehitystä ja sen tekemistä osittain uudelleen, vaikka meillä onkin Android sovellus puhelimille ja tableteille. Toivottavasti pystymme kuitenkin laajentamaan tukea lähitulevaisuudessa.

 

UHD-kuvanlaatu

 

Myös UHD herättää kiinnostusta ja erityisesti asiakkaat, joilla ei ole mahdollisuutta saada Telian laajakaistaa haluaisivat katsoa Liigaa UHD-laadulla. Lisäksi tiedusteltiin teknisiä syitä sille miksi UHD -lähetykset eivät ole Chromecast Ultran toimesta tuettuja.

 

”Koska saamme Liiga-lähetykset UHD-kuvalla myös TeliaTV:lle ilman Telian laajakaistaa? Minkä takia tuohon uhd:hen pakkonaitetaan tuo digiboksi?  UHD toki kruununa koska tulee, mutta 1080p kuvavirtakin olisi jo roima parannus nykyiseen saataisiinko se nyt kaikelle kansalle heti kauden alusta asti ja joka matsista kiitos!”

 

Liigan Ultra HD -tukea on tarkoitus laajentaa myös muiden operaattoreiden laajakaistoille ja tätä työstetään parhaillaan, näillä näkymin se valmistuu vuoden loppuun mennessä. Tällä hetkellä rakennamme mahdollisuutta katsoa UHD-kuvaa Telia TV -digiboksilla joka ei ole sidottu Telian laajakaista liittymään. Koska jokainen laiteympäristö vaatii kehitystyötä UHD tukea varten olemme aloittaneet meille tutusta Telia TV digiboksista. Telia TV sovellus on vuorossa sen jälkeen ja siinäkin joudumme etenemään laiteympäristö kerrallaan.

 

1080p50 kuvaformaatti menee kaistavaatimuksiltaan hyvin lähelle UHD:ta eikä siten ole saatavilla läheskään kaikille asiakkaille liittymien kaista rajoitteista johtuen. Tästä syystä pitäydymme nykyisessä 720P50 formaatissa joka saadaan kaikille Digboksi + laajakaista asiakkaille ja seuraava parempi kuvanlaatu on sitten tuo UHD. Tarkempia teknisiä tietoja kuvanlaadusta voi lukea myös täältä. 

 

Suoratoistopalvelut Telia TV:n digiboksille

 

Telia TV digiboksille kaipaillaan myös sovelluksia YouTuben lisäksi. Erityisesti Netflix, Yle Areena ja Viaplay kiinnostavat asiakkaita.

 

”Onko YLE Areena tulossa boksille? Onko teillä suunnitteilla tuoda Telia TV digiboksille sovelluksia kuten Yle Areena, C More, Viaplay yms. ja uusimman 5305 boksin tapauksessa myös Netflix?”

 

Yle Areena on tulossa jossain vaiheessa ja siitä onkin tehty jo alustava arvio mutta toistaiseksi tarkkaa päivää ei ole tiedossa. Neuvottelut ja selvittelyt ovat Ylen kanssa käynnissä. Netflix on jonossa niin sanotusti ensimmäisenä ja siitäkin neuvotellaan parhaillaan. C More -palvelua onkin jo mahdollisuus käyttää ja siitä löytyy lisätietoa täältä www.telia.fi/cmore-suoratoisto. Viaplayn osalta käydään keskusteluita edelleen mutta sovelluksen tuominen digiboksille edellyttää sitä että neuvotteluissa löydetään molemmille osapuolille järkevä ratkaisu. Toistaiseksi tällaista ratkaisua ei ole löytynyt.

 

Liigan koosteet ja klipit

 

Neljänneksi eniten kyselyitä tuli Liigan koosteista ja klipeistä. Nykyisten maalikoosteiden sijaan haluttaisiin nähdä koosteita koko ottelusta. Lisäksi Liigavahti-sovelluksen videoklipit haluttaisiin nähdä myös Telia TV:n kautta.  

 

"Voisko kehittää liigan maalikoosteita sen verran et vaihtas ne ottelukoosteisiin missä ois esim.kovat taklaukset, maalit ja muut erikoiset tapahtumat pelistä."

 

Ottelukoosteisiin tullaan panostamaan jatkossa entistä enemmän ja tavoitteena on nimenomaan että ne sisältäisivät kaikki kohokohdat, ei pelkästään maalit ja jäähyt. Eri foorumeilla on myös keskusteltu paljon siitä että koosteet olisi tehnyt robotti mutta näin ei tietenkään ole. Klippien koostamisesta on kerrottu tarkemmin tässä asiantuntijamme vastauksessa.

 

Liigavahdissa olevien klippien katsominen Telia TV:n kautta on hyvä idea mutta toistaiseksi sellaista ei ole suunnitelmissa. Liigavahti on kehitetty nimenomaan lyhytvideoiden katselua varten ja jatkossakin klipit ovat katsottavissa sitä kautta. Telia TV keskittyy Liigan osalta suoriin lähetyksiin ja erillisiin TV ohjelmasisältöihin.

 

Muuta huomioitavaa

 

  • HTML5 on tarkoitus saada valmiiksi niin pian kuin mahdollista. IE ja Edge -selaimet ovat jo HTML5 -pohjaisia. Chrome, Firefox ja Safari  -selaimien tuki julkaistaan heti kun alustan toimivuus saadaan varmistettua. HTML5 -pohjaisten selainten suhteen olemme kohdanneet odottamattomia teknisiä haasteita, jonka vuoksi aikataulu on harmittavasti venynyt
  • Mobiilijakelualustaan ollaan parhaillaan tekemässä kehitystä, joka tulee korjaamaan puuroutumisongelmaa niin Chromecastissa kuin muillakin alustoilla  
  • Mahdollisuus Liigan ostamiseen luottokortilla on selvityksen alla. Tällä hetkellä maksutapa on sama kuin muillakin tuotteillamme
  • Älykiekko saadaan ensi kaudella joka halliin, joten sen tuomaa dataa tullaan näkemään entistä enemmän
  • Uuden Telia TV -sovellusalustan myötä viive Liigan lähetyksissä tulee pienenemään merkittävästi
  • Neuvottelut Nelosen kanavien tuomiseksi digiboksille ovat tällä hetkellä tauolla. Asiaan palataan myöhemmin, toivottavasti löydämme nelosen kanssa molempia tyydyttävän ratkaisun
  • Yhteisön testipilotit laitteiden ja palveluiden osalta jatkuvat tulevaisuudessakin. Yhteisöä kannattaa seurailla jatkossakin

 

Jos haluat vielä tarkemmin pureutua kyselytunnin kysymyksiin ja asiantuntijoimme vastauksiin, on koko setti luettavissa täältä.

 

Lue lisää:

 

Älykiekko jatkossa käyttöön kaikissa halleissa 

Takana lähes 500 liigan ottelulähetystä – Näin kausi 2018-2019 sujui

Liigaa nähtävillä myös MTV:n kautta alkavalla kaudella

 

Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Te-kysyitte-me-vastasimme-Kooste-Telia-TV-n-ja-Liigan/ba-p/190253
Linkki kopioitu
6 kommenttia 👇
Tietoa kirjoittajasta
Yhteisön moderaattori, jonka voit bongata myös muualta somesta. Pohjoismaisten sarjojen suurkuluttaja ja suoratoistopalveluiden suuri fani.