Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

teliahuijaus.jpg


Tällä hetkellä verkossa pyörii aktiivinen huijaus, joka naamioituu käytössä olevan suomalaisen operaattorin logoilla. Kaikilla Telian asiakkailla siis ruutuun ilmestyy Telian logoilla varustettu kysely, josta luvataan palkinnoksi kallis älypuhelin. Kyseessä on huijaus, eikä Telialla ole mitään tekemistä kyseisen sivuston kanssa. Ethän siis luovuta omia henkilö- tai luottokorttitietojasi tällaiseen.


Tässä tapauksessa kyseessä on perinteinen tietojenkalasteluun perustuva huijaus, jossa käytetään Telian logoa ja värejä. Huijaus on otsikoitu ”Hyvä Telian Asiakas, Onnittelut!”. Tekstissä mainitaan, että juuri sinut olisi valittu voittajaksi keksityn vuosipäivän kunniaksi ja saat palkinnoksi kalliin iPhonen tai Samsungin puhelimen. Ainoana ehtona, että sinun tulee täyttää linkissä oleva kysely. Todellisuudessa tässä halutaan kalastella sinun henkilö- ja luottokorttitietojasi.

 

Olemme ryhtyneet toimiin saadaksemme viestit poistettua.

 

 

Näin tunnistat yleiset huijaukset netissä


1. Jos tarjous tai palkinto kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei hyvin todennäköisesti olekaan totta.
2. Netissä surffaillessa vastaan tulee viesti, jossa kerrotaan huonolla suomenkielellä ja kirjoitusvirheillä höystettynä jostakin tarjouksesta, voitosta tai kyselystä, niin todennäköisesti kyseessä on huijaus. Toki huijausviestien kirjoitusasukin on parantunut huomattavasti viime vuosina, mutta silti näissä on vielä puutteita.
3. Jos jokin yritys kysyy sinulta henkilötietoja, käyttäjätunnuksia, pankkitunnuksia tai luottokorttietietoja sähköpostilla, kyse on todennäköisesti huijauksesta. Yritykset eivät kysele tällaisia tietoja sähköpostilla tai nettilomakkeilla, joten tietoja ei kannata luovuttaa.
4. Ilmoitus euron maksavasta puhelimesta, tabletista tai älykellosta ei pidä paikkaansa. Näissä ansoissa on myös yleensä ilmoitus, että ”palkintoja on jäljellä vain muutama, toimi nopeasti”. Tällainen ilmoitus kannattaa sulkea selaimesta pois.
5. Outo linkki arvontaan, kyselyyn tai tilaukseen liittyen, joka ei ole selkeästi yrityksen oma sivusto. Esimerkiksi Telian arvonnat ja kyselyt on lähes poikkeuksetta www.telia.fi tai https://yhteiso.telia.fi/ tai Telia Finland facebookissa https://www.facebook.com/teliafinland/
6. Jos epäilet jonkin ilmoituksen olevan huijausta, niin kannattaa varmistaa asia kyseisen yrityksen nettisivuilta, sosiaalisen median kanavista tai asiakaspalvelusta. Yleensä yritykset ilmoittavat aktiivisesti jos heidän nimissään on huijausviestejä liikenteessä.

 

hacker-2883632_1280 (1).jpg

 

Toimi näin jos olet tullut huijatuksi


1. Älä häpeile tai lakaise asiaa maton alle. Moni muukin on joutunut taidokkaiden huijausten uhriksi, joten et ole ainoa.
2. Jos olet luovuttanut pankkitietojasi tai luottokorttitietojasi, niin ota välittömästi yhteyttä pankkiin korttien sulkemiseksi.
3. Huijausrikoksista voi olla myös yhteydessä paikalliseen poliisiin, joka osaa olla myös avuksi.
4. Tarkempia ohjeistuksia löydät Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta 


Ole tarkkana netissä ja vältä huijaukset!

 

 

Lue myös nämä

- Vinkkejä Telia huijauksen poistoon ja keskustelua aiheesta

- 7 vinkkiä parempaan tietoturvaan

- VPN -sovellukset esittelyssä

NikoNo
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Telian-nimissa-aggressivinen-huijaus-kaynnissa-ala-mene-ansaan/ba-p/190069
Linkki kopioitu
3 kommenttia 👇
OTPLr
Uusi keskustelija

Minulle on nyt tullut näitä huijausviestejä, kun pelaan Shakki Level 100 peliä. Olen yrittänyt kaikilla keinoilla estää viestien tulon, mutta kuitenkin niitä tulee.

IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen

@OTPLr : Vastasinkin sinulle jo toiseen ketjuun. Jatketaan siis keskustelua siellä 🙂

OTPLr
Uusi keskustelija

Tuon kaltainen on kysymyksessä oleva huijaus. Vastasin jo toisaalla.


@NikoNo@  kirjoitti:

teliahuijaus.jpg

edit Merja_J: lainauksia editoitu

Tietoa kirjoittajasta
Telialla olen työskennellyt yli 10 vuotta erilaisissa tehtävissä. Tällä hetkellä toimin Telia Partion jäsenenä ja täällä Yhteisössä moderaattorina. Vahvasti myös Liigan parissa mukana! :)