Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

wallpaperza.jpg

 

Uusinta uutta tässä Wallpaperzaksi nimetyssä huijauksessa on viestin alussa oleva personoitu tervehdys. Se houkuttelee klikkaamaan viestiä luomalla mielikuvaa, että olet oikeasti tilannut jotain ja nyt sinulta vaaditaan tähän liittyen toimenpiteitä. Uutta tässä on myös se, että klikkaamalla linkkiä ja painamalla sivulta löytyvää tilauksen peruutus -nappia, sinut ohjataan joko Google Pay- tai Apple Pay-maksupalveluun, jonka kautta huijarilla on mahdollisuus periä sinulta maksu.

 

Tämän tilausansahuijauksen myötä huijarit voivat siis viedä sinulta rahaa, vaikket antaisi heille pankkikorttisi tietoja.

 

Toimi näin

 

  • Suosittelemme, että et klikkaa viestissä olevaa personoitua linkkiä vaan lisäät lähettäjän estolistalle
  • Jos olet kuitenkin jo klikannut viestissä olevaa linkkiä mutta  et ole sen jälkeen hyväksynyt mitään maksuja,  sinulle ei ole aiheutunut tästä vaaraa
  • Jos olet klikannut viestissä olevan linkin auki ja olet epähuomiossa hyväksynyt sen kautta erilaisia maksuja ja tililtäsi tai luottokortiltasi on mennyt veloituksia, olethan yhteydessä pankkiisi tai luottokortin myöntäjään

 

Operaattorina panostamme jatkuvasti asiakkaidemme turvallisuuteen. Tämäntyyppinen huijaus ei perustu haittaohjelmaan tai asiakkaan laitteen haltuunottoon, jolloin operaattorilla on rajalliset keinot estää huijauksen toteutuminen.

 

Jaathan tietoa myös tuttavillesi.

 

Huijauksesta on kertonut myös muun muassa Iltasanomat.

 

Lue myös:

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Uudenlainen-tekstiviestihuijaus-on-rantautunut-Suomeen/ba-p/238532
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Nimeni on Tero Revonmäki ja Yhteisömanagerina vastaan siitä, että Yhteisö on hyvä paikka etsiä ja löytää apua sekä jutella yhdessä muiden asiakkaiden ja ajoittain myös työntekijöidemme kanssa.