Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Yhteys Multi.png

 

Yhteys Multi tekee useamman laitteen käytöstä helpompaa. Se mahdollistaa yhden puhelinnumeron käytön useammalla eri laitteella, eli samaa numeroa voi käyttää esimerkiksi puhelimella ja älykellolla. Molemmilla pää- sekä rinnakkaisliittymällä voi soittaa ja vastaanottaa puheluita, lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä sekä käyttää nettiä. Yhtä pääliittymää kohden voi olla käytössä jopa viisi rinnakkaisliittymää. Yhteys Multi -rinnakkaisliittymää voi käyttää kaikissa puhelimissa, tableteissa sekä älykelloissa, joissa on SIM-kortti tai tuki eSIM:lle.

 

Yhteys Multi -tuoteperhe koostuu kolmesta eri tuotteesta, jotka ovat Yhteys Multi, Yhteys Multi+ ja Yhteys Multi+ 5G -lisäpalvelulla. Multi-pakettien rinnakkaisliittymä käyttää pääliittymänä toimivan puhelinliittymän puhe-, viesti- ja nettiominaisuuksia. Netin maksiminopeus rinnakkaisliittymällä määräytyy valitun Multi-paketin mukaan.

 

Yhteys Multi -rinnakkaisliittymän maksiminopeus on 10 Mbit/s. Se sopii esimerkiksi älykelloihin tai muihin pientä nopeutta tarvitseviin laitteisiin.

 

Yhteys Multi+ -rinnakkaisliittymä toimii samalla nopeudella kuin pääliittymä, mutta maksimissaan 300 Mbit/s nopeudella. Tämä vaihtoehto sopii erityisesti tableteille, joissa on puheominaisuus sekä toisille puhelimille.

 

Yhteys Multi+ ja 5G -lisäpalvelu on aktivoitavissa vain 5G-pääliittymille. Rinnakkaisliittymä toimii myös 5G-verkossa samalla nopeudella kuin pääliittymä, mutta maksimissaan 300 Mbit/s nopeudella. Tämä vaihtoehto sopii erityisesti 5G-kykyisille tableteille ja toisille puhelimille.

 

Apple Watch tai Samsungin Galaxy Wearable -älykelloon Yhteys Multi -palvelu otetaan käyttöön sovelluksen kautta. Eli kun laitepari on iPhone + Apple Watch tai Samsungin puhelin + Samsung Watch, tapahtuu Multi-liittymän tilaus kelloon Applen Watch- tai Samsungin Galaxy Wearable -sovelluksen kautta. Samsungin ja Applen sovelluksen kautta onnistuu myös Multin hallinnointi. Sieltä voi esimerkiksi siirtää palvelu toiseen laitteeseen. Yhdellä pääliittymällä voi olla maksimissaan kaksi Apple tai Samsung Watch -kelloliittymää.

 

Muiden laiteparien kohdalla Yhteys Multi tilataan Minun Teliasta sekä asiakaspalvelusta. SIM-kortit toimitetaan postitse suoraan kotiin. Jos laitteessa on tuki eSIM:lle, niin palvelun saa heti käyttöön. Yhteys Multi tulee näkyviin Minun Telian Liittymätiedot-sivulle Rinnakkaisliittymät-osioon. Tilauksen jälkeen Minun Teliasta on mahdollista muokata asetusta, vastaanotetaanko teksti- ja multimediaviestit myös rinnakkaisliittymään. Oletuksena viestit toimitetaan kaikkiin liittymiin. Hallintaominaisuudet liittyen muun muassa Multi-liittymän nimeämiseen ja päivittämiseen ovat tulossa myöhemmin.

 

Yhteys Multi-palvelun käyttö edellyttää, että pääliittymälläsi on 4G-puhepalvelu ja mahdollisuus kytkeä Wifi-palvelu. Yhteys Multi on kytkettävissä kaikkiin muihin Telian liittymiin, lukuun ottamatta Telia Dot -liittymiin, mobiililaajakaistaan, Prepaidiin sekä M2M-/koneliittymiin.

 

 

Yhteys Multi -palvelu helpottaa viestintää ja monipuolistaa älylaitteiden käyttöä. Miten sinä hyödyntäisit Yhteys Multia? 🙂

 

Lue lisää:

Näin otat eSIMin käyttöön

Kootusti: eSIM, käyttökokemukset ja kysymykset

HannaSu
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Yhteys-Multi-tuoteperhe/ba-p/220157
Linkki kopioitu
25 kommenttia 👇
irritus
Konkari ☆

Multi-SIM-palvelu on poistunut hinnastosta, joten tarkoittaako Telia Yhteys Multi uudelleenlanseeraus samalla sitä, että Multi-SIM palvelu poistui uusmyynnistä? Entä tuleeko nykyisille Multi-SIM palvelun käyttäjille muutoksia?

 

Telialla oli jo käytössä samanniminen Yhteys Multi palvelu kesäkuusta 2019. Miten uusi ja vanha Yhteys Multi eroavat toisistaan? Entä vanhat Yhteys Multi-käyttäjät? Säilyykö heillä vanha Yhteys Multi, vai päivittyikö heille automaattisesti uusi Yhteys Multi?

HannaMarikaL
Moderaattori
Moderaattori
Vanha Multi-SIM jää voimaan normaalisti niille asiakkaille, joilla palvelu on ollut käytössä jo ennestään. Uudismyynnistä se on kuitenkin poistunut eikä sitä ole enää saatavilla. Aikaisempaa Multi-palvelua on myyty vain Apple Watcheihin sekä Samsung Watcheihin kelloliittymäksi. Tämän uuden Yhteys Multi-tarjoaman kolmesta palvelusta voi nyt valita tarpeisiinsa sopivan rinnakkaisliittymän myös puhelimiin ja tabletteihin.

Parannuksia aikaisempaan Multi-SIM:iin nähden ovat muun muassa nämä ominaisuudet: Yhteys Multi mahdollistaa jopa 5 rinnakkaisliittymää yhtä pääliittymää kohden. Toisin kuin vanha Multi-SIM, on Yhteys Multi palvelu VoLTE kykyinen ja näin ollen yhteensopiva Telia 4G puhe & Wifi puhelut -palveluiden kanssa. Lisäksi rinnakkaisliittymän saa toimimaan myös 5G-verkossa lisäpalvelulla, kyseessä siis tämä uusi Yhteys Multi+ ja 5G-lisäpalvelulla.
kustaa1967
Konkari

"Toisin kuin vanha Multi-SIM, on Yhteys Multi palvelu VoLTE kykyinen ja näin ollen yhteensopiva Telia 4G puhe & Wifi puhelut -palveluiden kanssa. Lisäksi rinnakkaisliittymän saa toimimaan myös 5G-verkossa lisäpalvelulla,"

 

Tarkoittaako em. , että Multi-palvelu ei toimi ilman VoLTE:a???

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021

Ei kai tuo sitä tarkoita, vaan että VoLTE:a voi käyttää jos haluaa. Multi-SIM ei voinut käyttää, jos VoLTE oli käytössä, joten nyt tuo on selkeä parannus palveluun. 

kustaa1967
Konkari

@Purnipsi 

"Ei kai tuo sitä tarkoita, vaan että VoLTE:a voi käyttää jos haluaa. Multi-SIM ei voinut käyttää, jos VoLTE oli käytössä, joten nyt tuo on selkeä parannus palveluun. "

 

@HannaSu 

"Yhteys Multi-palvelun käyttö edellyttää, että pääliittymälläsi on 4G-puhepalvelu ja mahdollisuus kytkeä Wifi-palvelu."

 

Kumpi pitää paikkansa? Vai onko niin , että pääpuhelimessa pitää olla VoLTE kytkettynä , mutta sivupuhelimessa ei??

KaPetri
Telialainen
Telialainen

Ehkä tässä on nyt lähestytty asiaa väärästä näkökulmasta. 

Yhteys Multi liittymä tarjoaa mahdollisuuden pää- ja rinnakkaisliittymillä soittaa 4G-verkon kautta puheluita.

Päätelaitteen ei tarvitse tukea 4G-puhetta palvelun kytkentään tai liittymän toimintaan. 

Multi liittymät toimivat vaikka pelkissä 2G ja 3G-verkon laitteissa. 

irritus
Konkari ☆

Telian ohjesivu Multi-SIM:stä ja Yhteys Multista kaipaisi päivittämistä.

AsiakastukiLiittymätMulti-SIM ja Yhteys Multi

 

Yhteys Multi puolestaan tuo mobiiliyhteyden älykelloon.

Multi-SIM on tilattavissa

Yhteys Multi on tällä hetkellä saatavilla Apple Watch Series 3 ja sitä uudempiin GPS + Cellular -älykelloihin sekä valikoituihin Samsung Galaxy Watch -älykelloihin.

SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori

Kiitoksia tarkkaavaisuudesta @irritus! Laitetaan korjaukseen.

kjns
Kunniajäsen

Yhtä pääliittymää kohden voi olla käytössä jopa viisi rinnakkaisliittymää. 

 

Multin sivu ei tästä usean rinnakkaisliittymän tilanteesta juuri mitään kertonut, joten varmistetaan vielä erikseen: Kun sanotte että saa jopa viisi rinnakkaisliittymää, niin saako yhdellä kuukausimaksulla käyttöön maksimissaan viisi rinnakkaisliittymää, vai onko jokainen rinnakkaisliittymä aina oma kuukausimaksullinen Multi-liittymänsä?

 

Eli jos haluaisin nykyisen 6,90 €/kk Multi-simini vaihtaa Multiin (10M riittäisi) koska haluaisin kaksi rinnakkaiskorttia, niin maksaisiko se minulle 7,90e/kk vai 15,80 €/kk?

 

Jos jokainen rinnakkaisliittymä maksaa enemmän, niin aika karu hinnankorotus tuli vanhaan multi-simiin verrattuna, Multi+ on käytännössä sama kuin vanha multi-sim ja se maksaa 14,90 €/kk kun multi-simin sai 6,90 eurolla kuussa. Toki jos tuota vastaan saa enemmän rinnakkaiskortteja niin hinnankorotuksessa on perusteita, mutta muuten aika kylmää...

SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori

@kjns Jos Yhteys Multi-rinnakkaisliittymiä on esimerkiksi 5 kappaletta, niin myös Multin kk-maksuja peritään 5 kpl. Yhdellä kuukausimaksulla saa siis yhden Multi-liittymän käyttöönsä eli kaksi korttia tulisi sinulle maksamaan 14,80 €/kk. 

Toisin kuin vanha Multi-SIM, on Yhteys Multi -palvelu VoLTE-kykyinen ja näin ollen yhteensopiva Telia 4G-puhe & WiFi-puhelut -palveluiden kanssa. Yhteys Multi -tuoteperhe tarjoaa kattavamman valikoiman rinnakkaisliittymiä, joista voit valita parhaimman palvelun omaan tarpeeseesi. Valikoimassa on myös 5G-lisäpalvelu rinnakkaisliittymälle. Yhteys Multi ratkaisee myös vanhassa Multi-SIM:ssä olleet puhelunohjaushaasteet.

kurkitopi
Kommentaattori

@KaPetri ja @SaJoonas Jos hommaan tämän uuden palvelun ja laitan toisen kortin nimenomaan 4G-reitittimeen, niin toimiiko varmasti puhelut pääliittymässä VoLTE samaan aikaan?  Toimivuutta ei luvattu, jos oli Multi-sim käytössä.

 

Miksi nopeus on rajattu maksimissaan 300Mbit/s, kun taas multi-simmissä liittymän maksimi eli 450Mbit/s tai 1000Mbit/s?

 

Katjane
Moderaattori
Moderaattori

@kurkitopi Multissa ei ole samanlaisia haasteita puhelunohjauksissa kuin Multi-Sim:ssä, jos sitä käyttää esim.. tabletissa tai tietokoneessa. Eli käyttö onnistuu kyllä.

 

Multi-palvelun maksiminopeus on tällä hetkellä valittu suosituimman 5G-pakettimme nopeuden perusteella (Rajaton 5G 300 M) ja tällä hetkellä ei ole suunnitelmia muille nopeusvaihtoehdoille. Varsinaiseen reititin-käyttöön tarjoamme Mobiililaajakaista-liittymiä, joissa on valittavissa myös yli 300 Mbit/s nopeudella olevia liittymiä.

 

Tomppa_1
Vakiokalustoa

Onnistuuko eSIM:n käyttöönotto Samsungin älykelloon seuraavasti ( eli Yhteys Multiin ) ?: ensin ilmoitan chat:ssä älykellon IMEI:n eli eSIM on ladattu. Tämän jälkeen asiakaspalvelija aktivoi eSIM:n.

MinnaLN
Moderaattori
Moderaattori

@Tomppa_1 kirjoitti: Onnistuuko eSIM:n käyttöönotto Samsungin älykelloon seuraavasti ( eli Yhteys Multiin ) ?: ensin ilmoitan chat:ssä älykellon IMEI:n eli eSIM on ladattu. Tämän jälkeen asiakaspalvelija aktivoi eSIM:n.

Saat iseasiassa Multi-palvelun päälle itsepalveluna, jos sinulla on laiteparina Samsung-puhelin + Samsung Watch!

 

Aktivointi tapahtuu niin, että lataat ensin puhelimeesi Galaxy Wearable -sovelluksen ja sen jälkeen aktivoit Multi-liittymän Minun Teliassasi. Meidän asiakastukisivuilla on hyvät ohjeet mobiiliyhteden käyttöönottoa varten.

 

Tomppa_1
Vakiokalustoa

@MinnaLN:

Eli Samsungin puhelimessa Wearable-sovelluksessa ei tarvitse lukea QR-koodia ?

MinnaLN
Moderaattori
Moderaattori

@Tomppa_1 kirjoitti: Eli Samsungin puhelimessa Wearable-sovelluksessa ei tarvitse lukea QR-koodia?

Ei tarvitse! Se on aika käteväksi tehty nykysin. 🙂

Tomppa_1
Vakiokalustoa

@MinnaLN

Täytyykö Wearable-sovelluksen kohta "Liittymätilaukset" valita ennen kuin menee Minun Teliaan aktivoimaan liittymän ?

MinnaLN
Moderaattori
Moderaattori

@Tomppa_1 kirjoitti: Täytyykö Wearable-sovelluksen kohta "Liittymätilaukset" valita ennen kuin menee Minun Teliaan aktivoimaan liittymän ?

Kun on Samsungin puhelin ja kello niin tilaus tapahtuu kokonaan Samsungin Galaxy Wearable -sovelluksen kautta. Itsellä ei ole tähän hätään testattavana kyseistä sovellusta tämä "Liittymätilaukset" vaikuttaa loogiselta, eli kyllä, valitse se 👍

Tomppa_1
Vakiokalustoa

Voiko Multi-liittymän aktivoida tietokoneella nettiselaimella Minun Telia-kohdasta ?

MinnaLN
Moderaattori
Moderaattori

@Tomppa_1 kirjoitti: Voiko Multi-liittymän aktivoida tietokoneella nettiselaimella Minun Telia-kohdasta ?

Voi aktivoida selaimen kautta Minun Teliasta! Vaan tuota kelloa varten aktivointi pitäisi tehdä tuon Wearable-sovelluksen kautta. Jumittaako se sovellus vai onko siinä ehkä jokin muu ongelma käytössä?

 

Tomppa_1
Vakiokalustoa

Ylhäällä sanotaan: "Yhteys Multi-palvelun käyttö edellyttää, että pääliittymälläsi on 4G-puhepalvelu"

Pystyykö pääliittymän puhelimen asetuksista pakottamaan verkkotilan 3G-verkkoon ?

MinnaLN
Moderaattori
Moderaattori

@Tomppa_1 kirjoitti:

Ylhäällä sanotaan: "Yhteys Multi-palvelun käyttö edellyttää, että pääliittymälläsi on 4G-puhepalvelu"

Pystyykö pääliittymän puhelimen asetuksista pakottamaan verkkotilan 3G-verkkoon ?

Palvelu tarvitsee liittymälle tämän 4G-puhepalvelun. Pääliittymän pakottaminen 3G-verkkoon ei estä Multi-palvelun käyttöä.

lasselusse
Vakiokalustoa ☆

@Tomppa_1 

"Pystyykö pääliittymän puhelimen asetuksista pakottamaan verkkotilan 3G-verkkoon ?"

 

voihan sen pakottaa mutta telia heittää umts verkon luiskaan vuonna 2023. joten tuo volte alkaisi olla suositus. ellei sitten halua käyttää dinosaurus...eiku gsm verkkoa half-rate koodekilla ja jossa hädin tuskin data lliikkuu.

 

tekstiviestit liikkuu hyvin dinosaurus verkossa.

Tomppa_1
Vakiokalustoa

Pystyykö Yhteys Multi lisäpalvelulla kuuntelemaan Samsungin älykellossa Telian vastaajaviestejä ?

SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori

@Tomppa_1 Jos kellossa on puheluominaisuus, niin sillä pitäisi pystyä soittamaan vastaajanumeroon samalla tavalla kuin puhelimellakin.