Käyttökokemukset Huawei Watch 2

  • 30 June 2017
  • 4 kommenttia
  • 10 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10349 kommenttia

Kerätään tähän ketjuun käyttökokemuksia Huawein uutuuskellosta. Täällä voit esittää myös kysymyksiä kellosta ennen sen hankintaa :)

Voit tilata Huawei Watch 2 -kellon Telian verkkokaupasta.


 



4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tässä hieman ensituntemuksia laitteesta :


Laite oli pakattu kompaktiin rasiaan, josta löytyi kellon lisäksi langaton latausalusta kaapeleineen ja latureineen sekä pikaopas, takuuvihkonen, SIM-kortin laitto-opas ym.


 



 


Käyttööotto sujui aika jouhevasti latauksen aikana, hieman erilainen tämä on kuin aiempi testaamani Samsung Gear S3.


En vielä laittanut kelloon erillistä SIM-korttia vaan liitin puhelimeni siihen bluetoothin avulla.


Esim omaa musiikkia en saanut siirretyksi kelloon kuin Google musiikin kautta.


 



Whatsapp viestejä ei saanut suoriltaan kelloon vaan olisi pitänyt ladata erillinen viesti sovellus, en ladannut sitä.


Kellotauluja oli paljon saatavilla, mutta tykästyin heti tähän simppeliin versioon :


 



 


Kellossa on paljon erilaisia Fit- ja harjoitus sovelluksia sekä tehokas sykemittari, askelmittari ja päivittäinen seuranta mm noille ja matka ja kalorit.


 


Kellon ulkonäky on komea, ei paina liikaa, hihna vähän hiostava (ilmeisesti silikooniseosta).


Kellolla on IP68, joten se kestää vettä ja pölyä. Kellossa on GPS paikannus ja integroitu antenni.


 


 


 

Kunniamerkki +14

Eilen saapui Postikuskin mukana uusimmaksi testattavaksi laitteeksi Huawei Watch 2, eli Huawein uudempi älykelloversio. Kello on paketoitu tyylikkääseen valkoiseen rasiaan, jonka sisäpuoli on pirteän oranssi.


 



 


Itse kello on musta ns. "sport-versio", joka on varustettu ilmeisesti jonkinlaista silikonia tai vastaavaa muovia olevalla rannekkeella. Huawei on mennyt uuden kellon kanssa muotoilullisesti aimo askeleen "sporttikellojen" suuntaan jos tätä vertaa ulkonäöllisesti edellisen sukupolven Watchiin. Se on tietysti makuasia onko tämä positiivista vai negatiivista, mutta omaan silmään perinteisellä tavalla tyylikkäät kellot sopivat paremmin kuin sykemittaria muistuttavat. Positiivinen puoli tässä sport-versiossa on ehdottomasti sen keveys. Kello tuntuu hyvinkin huomaamattomalta ranteessa, eikä sen pitäminen häiritse ainakaan itseäni millään tavalla.


 


Watch 2:sta on olemassa myös klassisemman näköisiä versioita, minkälainen kannattaakin ostaa mikäli mielii tyylikkäämpää ulkonäköä. Vaikka ranneke onkin vaihdettavissa, on sport-versio kiinnikkeidensä puolesta kuitenkin enemmän urheilukellon kuin tyylikkään pukukellon näköinen, ja tämä näyttäisi varmaan vähän hassulta nahkaisen tai metallisen rannekkeen kanssa.


 



 Kellon mukana paketissa tuli myös johdollinen magneettisesti kiinnittyvä lataustelakka sekä usb-laturi, sekä painettu pikaohje itse kellolle ja sim-kortin asettamiseen. Sim-korttipaikan löytämiseen voikin herkästi tarvita ohjetta, se on nimittäin kellon ulkosivulla rannekkeen alla, ja ranneke pitää irroittaa korttipaikan käyttämistä varten.


 


Tein myös yhden erikoisen huomion käyttöohjeesta, siellä nimittäin sanottiin kellon kestävän käsien pesun ja sateessa käyttämisen, mutta kiellettiin pitämästä kelloa kädessä uidessa, sukeltaessa ja autoa pestessä. Kelloa kuitenkin markkinoidaan IP68-suojattuna, jolloin sen pitäisi olla täysin pölytiivis ja kestää täydellinen upotus 1,5m syvyyteen jopa 30 minuutin ajaksi. Käyttöohjeen ohjeet kuulostavat enemmän roiskevesisuojatun laitteen ohjeilta kuin vedenpitävän IP68-luokan laitteen ohjeilta. Onko käyttöohje siis ylivarovainen, vai markkinoidaanko laitetta suojausluokalla jota siinä ei oikeasti ole?


 


Android Wear -käyttöjärjestelmä oli itselleni täysin uusi tuttavuus. Minulla on aiempaa kokemusta Pebblen sekä Samsungin älykelloista, mutta Android-pohjaista kelloa ei ole aiemmin tullut vielä kokeiltua. Perusominaisuuksina kaikissa älykelloissa ovat tyypillisesti erilaiset ilmoitukset ja hälytykset puhelimesta kelloon, sekä muiden tietojen kuten sään näyttäminen nopeasti vilkaisten. Pakko kyllä tunnustaa, että alku Android Wearin kanssa ei ollut täysin ruusuinen, vaan tuntui vähän hankalalta. Ensinnäkin kelloon ei voi monissa kohdin tehdä asetuksiin säätöjä, vaan ne tulevat lokalisaatioasetusten kautta, toisin sanoen perustuen valittuun näyttökieleen. Otin kellon ensin käyttöön English (US) asetuksilla joita yleensä käytön, mutta tämäpä aiheutti sitten sen, että mittayksiköt olivat jalat ja tuumat, ja painoyksiköt paunoja. Mikä parasta, kieltä ei saa vaihdettua muuten kuin resetoimalla kellon ja ottamalla sen uudestaan käyttöön alusta saakka. Ei kauhean kätevää...


 


Toinen kohtaamani ongelma oli se, etten saanut millään kelloa näyttämään minulle säätietoja, latausikoni vain pyöri eikä mitään tapahtunut. Ongelma ratkesi vasta, kun tajusin asentaa Huawein oman Watch-appsin puhelimeen, jonka jälkeen säätiedot alkoivat näkymään kun tuolle appsille antoi oikeuidet mm. sijaintiin kännykän päässä. Olisi tietenkin ollut hyvä, jos käyttöohjeessa olisi kerrottu, että Huawein omakin softa pitää asentaa eikä pelkästään Android Wear appsia.


 


Muutoin Android Wear on kohtuullisen helppo käyttää. Valikoissa liikutaan pyyhkäisemällä, valitaan painamalla halutussa kohtaa ja taaksepäin mennään pyyhkäisemällä vasemmalta oikealle. Eniten käytettyjä appsejaan voi lisätä suosikeiksi (merkattu tähdellä) pitkällä painalluksella päävalikon sovelluslistassa, ja viimeisin käytetty appsi näkyy aina listan ylimmäisenä.


 


Jostain kumman syystä Google on päättänyt Android Wearin uudessa (2.0) versiossa varata kellotaulun käyttöliittymän eleista puolet, eli vasemmalle ja oikealle pyyhkäisyn niinkin turhalle toiminnolle kuin kellotaulun vaihtamiselle. Valikkoon päästäksesi joudut painamaan nappia, ja mielestäni koko "swipe to move" logiikka kaatuu tässä kun joudut käyttämään fyysistä nappia päästäksesi valikkoon, jossa sitten liikutaan kosketusnäytön pyyhkäisyeleillä ja painalluksilla.


 



Akun kesto on vaikuttanut siltä, että kellon kanssa voi pienellä käytöllä päästä luvattuun kahden päivän kestoon. Latasin kellon eilen iltapäivällä, ja nyt sitä päivän verran käytettyäni ja softien asennuksen ja päivittämisen jälkeen akkua on jäljellä reilu 40%.


 


Kellon itsensä kautta pääsee myös Play kauppaan hakemaan appseja, mutta kuten kuvasta näkee, on virtuaalinäppäimistö kellon näytöllä melkoisen pieni, ja sen käyttö aika haastavaa.


 


Kellotaululla on perustiedot näkyvissä koko ajan, mutta silloin kuin sitä ei katso, piilottaa kello osan tiedoista akun säästämiseksi. Analogisista tauluista häviävät sekuntiviisarit, ja itselläni käytössä oleva Outdoor kellotaulu näyttää vain mustavalkoisen digitaalikellon kun kelloa ei katsota.


 



Tässä pikainen ensipuraisu uuteen Huawei Watch 2 älykelloon. Tulen kirjoittamaan lisäkokemuksia kunhan kello on asunut ranteessa vähän pidempään.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Nyt olen muutaman päivän käyttänyt kelloa, niin että siinä on nano sim-kortti sisässä ja myös Wi-Fi yhteys käytössä.


Bluetooth yhteys on pois käytöstä, joten puhelimen akku ei kulu nyt niin joutuin.


Kellon akku taasen kuluu noin 1,5 päivässä, kun puhut pari puhelua kellon kautta ja kaikki some päivitykset ilmoittavat itsestään kellossa.


Puheluiden puhuminen kellon kautta on helppoa : ääni kuuluu selkeästi ja myös vastapuoli kuulee hyvin.


 




Kunniamerkki +14

Se on kohta kuukauden päivät kulkenut kello ranteessa, ja alan pikkuhiljaa olemaan melko sinut sen kanssa.


 


Itse kyllä edelleenkin tykkään älykelloista siinä mielessä, että mielestäni on erittäin mukava kun näen vilkaisulla kellosta kuka soittaa tai mikä viesti puhelimeen kilahti, ja voin tehdä päätöksen kaivanko luurin taskusta nyt vai vasta myöhemmin. Etenkin autoa ajaessa on erittäin mukava tietää onko soittaja joku tuttu jolla voisi olla ihan asiaakin vai tuntematon numero joka on todennäköisesti omalla kohdallani silloin puhelinmyyjä.


 


Tästä päästään myös yhteen kellon ongelmakohtaan, nimittäin siihen, että ilmoitusten/puheluiden saapuminen puhelimesta kelloon kestää turhan kauan. Viesti-ilmoituksesta tai puhelimen soimisesta menee useita sekunteja, ennen kuin kelloon tulee tieto tapahtumasta. Tuntuu jotenkin hassulta, että yleensä kerkeän ottamaan puhelimen pois taskusta ja katsomaan soittahan luurin näytöstä ennen kuin kellon näyttö lähtee päälle ja soittaja näkyy siinä. Mielestäni sekä Pebblen Steel, että Samsung Gear S3 ovat näyttäneet ilmoitukset nopeammin kuin Huawei Watch. Liekö syynä Android Wear käyttöjärjestelmä vai joku muu, sitä en tiedä, mutta tämä kello on tähän asti käytössä olleista hitain reagoimaan saapuviin ilmoituksiin ja puheluihin.


 


En edelleenkään pidä Android Wearin käyttölogiikasta siinä mielessä, että käyttäjän on pakko käyttää sekä nappeja, että kosketusnäyttöä jatkuvasti. Mielestäni käytön pitäisi onnistua myös pelkästään kosketusnäyttöä käyttämällä, mutta Google on asiasta eri mieltä ja sen takia nappeja joudutaan käyttämään jatkuvasti.


 


Positiivisena yllätyksenä on tullut kellon akunkesto, joka omassa käytössäni on yleensä noin kolmen päivän luokkaa. Itse pidän kelloa ranteessa vain ulkona / töissä ollessa, en kotona, joten kello voi mennä virransäästötilaan isoksi osaksi päivää. Tosin lomareissullakin meni kolme päivää yhdellä latauksella vaikka olin liikkeellä ja siten kello ranteessa aamusta iltaan. Tosin akkua oli illalla jäljellä muistaakseni 8%, eli aika tiukalle mentiin. Aktiivisemmalla käyttäjällä akku luultavasti kestää korkeintaan sen kaksi päivää, itse kun kelloa käytän lähinnä notifikaatioihin, en esimerkiksi puhelimena tai musiikkisoittimena.


 


Kellon ehdottomaksi positiiviseksi puoleksi on myös sanottava sopivuus. Kuten aiemmin mainitsin, kello on erittäin kevyt, ja sen hihna on tarkasti säädettävissä oikein kokoiseksi. Keveyden, maltillisen koon ja hyvän istuvuuden ansiosta kello on hyvinkin huomaamaton ranteessa, ja sitä voi pitää pitkiä aikoja kädessä ilman ongelmia.

Vastaa