Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 5962 custom-general.kudos
 • 5656 custom-general.replies
 • 45 custom-general.solutions

Käyttökokemukset Samsung Galaxy A40

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Samsung Galaxy A40 edestä.jpg

 

Uutuuspuhelimen myynti on käynnistynyt ja voit tilata oman Samsung Galaxy A40:n Telian verkkokaupasta.

 

Kerätään tähän ketjuun käyttökokemuksia, ja jos mietit tällaisen hankkimista niin voit kysyä tässä ketjussa lisätietoa ennen hankintaa.

 

Ajalla 11.4 - 24.4. Yhteisössä on käynnissä skaba josta voit voittaa itsellesi tällaisen testiin 🙂

Tero, Yhteisömanageri


Jos kommentti ratkaisi ongelmasi paina "Hyväksy ratkaisuksi" | Paina tykkää, jos pidit kommentista

UUTTA: Yhteisössä kerätään nyt pisteitä - voit voittaa palkinnon!

23 vastausta
sannaz
Uusi keskustelija
 • 7 custom-general.kudos
 • 6 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Vihdoin uusi Samsung Galaxy A40 -puhelin tuli postista. Puhelin on hiukan ohuempi ja pienempi kuin vanha puhelimeni, mutta näyttö on silti isompi. Hämmästyttävää! Ihan ensi töikseni haluan löytää kivat suojakuoret, koska ilman niitä puhelinta on hankala käsitellä. Kiva yllätys oli myös mukana tulevat kuulokkeet ja laturi. Ei mitään itsestään selvyyksiä nekään nykyään.
Minulla on aiemmin ollut lähinnä Sonyn puhelin enkä ole edes uskaltanut hankkia muita merkkejä (joskus ostin uuden Huawein, mutta myöhemmin lahjoitin sen lapselle ja kaivoin tutun ja turvallisen Sonyni kaapista pölyttymästä). Vanha puhelimeni on alusta asti päästänyt outoja kilinkolin-ääniä aina, jos soittoäänet ovat ylipäätään päällä. Siksi se onkin aina äänettömällä. Nyt kun voittopuhelimen myötä uskaltaudun ottamaan käyttöön ihan uuden merkin, toivon että se ei päästele mitään outoja ääniä eikä muutenkaan osoittaudu millään tavalla vialliseksi yksilöksi. Toivon myös, että sisällön saa siirrettyä kätevästi ja nopeasti uuteen puhelimeen. Koska vanha puhelimeni ei ole Galaxy, siirtäminen ei onnistukaan ihan niin helposti kuin Galaxystä Galaxyyn ilmeisesti. Pitäisi ilmeisesti USB-kaapelin kautta onnistua, mutta ensin pitää etsiä vanhan puhelimen kaapeli.
Odotan myös, että akun kesto on ainakin parempi kuin nykyisessä vanhassa puhelimessa. Samoin toivon, että ongelmat muistin rajallisuuden kanssa ratkeavat ainakin joksikin aikaa. Toivoisin myös kameran olevan hyvä ja helppokäyttöinen, sellainen että ei tarvitse itse osata kauheasti säätää. Yleensä mahtavimmat kuvakulmat tulee ja menee niin nopeasti, että pitää saada nopeasti räpsy.

Pupusiili
Uusi jäsen
 • 9 custom-general.kudos
 • 3 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

20190513_230049.jpg

Sain haettua vasta tänään Samsung A40 -puhelimeni lähipostista, sillä haku viivästyi ulkomaanreissun johdosta, mutta nyt siis testaaminen voi alkaa!

 

Tähän asti olen käyttänyt Samsung Xcover 3 -puhelinta, ja siihen verraten uusi A40-puhelin on yhtä leveä, mutta näyttö on suuremman kokonsa puolesta hieman korkeampi. Ensivaikutelma puhelimesta on hyvin laadukkaan ja modernin oloinen, varsinkin kun vertaan tuohon Xcoveriin. Meillä on pienet lapset, joten tähän asti puhelimen käyttökestävyys on hallinnut puhelinhankintoja suuresti. Tässä mallissa ei iskunkestävyyttä erityisesti ole, ja siitä syystä heti myyntipakkauksen suojamuovin poistamisen jälkeen asensin puhelimeen panssarilasin, ja myös suojakotelon, jotta puhelimen käyttöön tulisi varmuutta, ja puhelin pysyisi myös kädessä hyvin.

 

Työkäytössä minulla on Samsung J5 (2017), ja myös siihen verraten A40 on huomattavasti nykyaikaisemman oloinen. Näytön pyöristetyt reunat antavat puhelimelle hyvän tuntuman käteen. Puhelimen ensikäynnistys sekä alkuasennukset sujuivat vaivattomasti, ja vaikka en vielä olekaan siirtänyt sim-korttia tai aiemman puhelimen tietoja tähän uuteen, niin wifi-yhteyden kautta jo testailin youtubea ja näytön hyvä laatu sekä tarkkuus yllättivät erittäin positiivisesti. Myös puhelimen äänentoisto mukana tulleilla kuulokkeilla vaikuttaa hyvältä. On mielestäni myös etu, että sekä kuulokeliitäntä, että latauspistoke ovat puhelimen alaosassa samassa paikassa, toisin kuin xcoverissa. Puhelimen näyttö on 5,9” koollaan juuri sopivan kokoinen omaan käyttööni, suuren resoluution ansiosta siitä näkee kaiken tarvittavan, ja puhelin mahtuu hyvin myös taskuun.

 

Odotan innolla, miltä A40 tulee tuntumaan käytössä, kuinka nopea on pikalataus (ei aiempaa kokemusta) sekä akunkesto, ja miltä varsin suuri muistin kapasiteetti 64Gt vaikuttaa käytössä. Xcover 3:ssa sisäinen muisti 8Gt on ollut jatkuvasti täynnä, mutta nyt muistia on moninkertaisesti, hienoa! Navigointi on autokäytössä tarpeen, ja myös sen nopeus sekä toimivuus kiinnostavat. Eilen päättyneellä lomareissulla Xcover 3 suoriutui lomakuvauksista varsin mallikkaasti valoisissa olosuhteissa 5Mpix kameralla, joten tämän A40-mallin merkittävästi laadukkaammat kamerat kiinnostavat myös erilaisissa kuvausympäristöissä.

 

Edit SannaMKoo: Kuvaa hieman suurennettu

sannaz
Uusi keskustelija
 • 7 custom-general.kudos
 • 6 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Nyt uusi puhelin Samsung Galaxy A40 on ollut jo vähän pidempään käytössä. Akun kesto on hyvä (tehokas 3100 mAh:n akku); jatkuvassakaan käytössä puhelinta ei ole tarvinnut välttämättä edes joka päivä ladata. Ja sitten kun tarvitsee, niin laturi lataa todella nopeasti (pikalataus). Se siis latautuu tavallista nopeammin ja sitä tarvitsee ladata harvemmin.
Vanhan puhelimen sisällön sai kun saikin lopulta hyvin näppärästi siirrettyä wifi-yhteyden kautta uuteen puhelimeen. Oma aikansa meni kokonaan uudenmerkkisen laitteen totutteluun. Nyt saan jo kuitenkin puhelimen tarvittaessa yhdestä napista kokonaan äänettömälle (ilman että pitää mennä asetuksista hakemaan), mutta esim. puhelimen omaa yötilaa en ole vielä päässyt testaamaan, koska tallensin puhelimeen heti kivan teeman ja nyt jos haluan yötilan päälle, puhelin herjaa että yötilaa ei voida käyttää kun teema on käytössä, enkä ole vielä jaksanut perehtyä miten teeman saisi kokonaan poistettua. Toisaalta puhelimen tallennustilaa sen verran paljon, että ei haittaa, vaikka ”joutuu” käyttämään erikseen ladattua Night mode-sovellusta. Tallennustilaa puhelimessa siis on peräti 64 Gt (vrt. edellisessä puhelimessani 16 gigatavua tallennustilaa). Se on siis huikean hyvä määrä. Vanhan puhelimen sisältö mahtui ihan heittämällä uuteen puhelimeen eikä tilasta ole käytetty vielä kuin hyvin pieni osa. Tähän olen erityisen tyytyväinen. Samoin muistia
Kamera on helppo käyttää ja 16 megapikselin pääkameran kuvat ovat kirkkaita ja selkeitä. Jopa liikkuvan junan ikkunasta otetusta kuvasta saa hyvin selvää. Laajakulmakamera tallentaa näkymiä jopa 123° asteisena, samoin kamerassa on paljon muitakin hienouksia, esimerkiksi kuvaustila ammattilainen. Kaksoisetukameralla saa myös hyvin teräviä kuvia (25 megapikseliä). Näyttö (5.9) vaikuttaa isommalta, kuin vanhassa puhelimessani (vaikka puhelin on kooltaan isompi) koska käytännössä se yltää reunasta reunaan. SuperAMOLED-äytöltä on helppo katsella videoita, koska kuva on kirkas ja terävä. Myös suorituskyky on ainakin tähän mennessä osoittautunut hyväksi; puhelin ei pitkään mieti avatessaan sovelluksia. Ei ole jumittanut ollenkaan.
Kaiken kaikkiaan puhelin on osoittautunut käytössä laadukkaaksi ja monipuoliseksi. Siinä on todella paljon ominaisuuksia, joista kaikkiin en ole vielä edes kunnolla ehtinyt perehtyä (esim. sormenjälkilukija). Monet jutut voi olla vanhoille Samsungin käyttäjille tuttuja, mutta minulle esimerkiksi monet puhelimessa valmiina olleet Samsungin omat sovellukset olivat iloisia yllätyksiä (esim. Samsung Health). Ja plussaa herätyskellon lempeästä saundista -huomattavasti kivempi herätä aamuisin siihen kuin kimeisiin ja korkeisiin ääniin.


 

 

20190515_214414.jpg20190517_083542.jpg20190520_200620.jpg

Pupusiili
Uusi jäsen
 • 9 custom-general.kudos
 • 3 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tunnelmia uudesta Samsungista, osa 2.

 

Huhtikuun puolivälissä olin kovassa flunssassa, ja kovan yskän vuoksi jouduin valvomaan aamuyöllä. Olin vaihtanut Telian liittymään hieman aiemmin, ja tuolloin yöllä valvoessani löysin Telian sovelluksesta tietoa Telia yhteisöstä, ja päätin liittyä siihen mukaan sekä osallistuin tämän puhelimen testausarvontaan. Olikin huikean iloinen yllätys, kun sain kuulla muutaman viikon kuluttua voittaneeni toisena kahdesta onnekkaasta tämän puhelimen testiin. Hymiö Onnellinen

 

Uusi Samsung Galaxy A40 on ollut nyt jonkin aikaa päivittäisessä käytössäni, ja puhelin on osoittautunut todella loistavaksi! Puhelin on kooltaan mielestäni juuri sopivan kokoinen, sitä on helppo käyttää myös yhdellä kädellä ja puhelin mahtuu myös taskuun, mutta näyttö on kuitenkin iso ja resoluutioltaan suuri, ja oikeastaan koko puhelimen kokoinen. Verrattuna esimerkiksi iPhone 6s plus-malliin, Samsung A40 on kokonaismitoiltaan pienempi, vaikka iPhonen näyttö on kooltana 5,5” ja Samsungin 5,9”, johtuen iPhonen suurista reunuksista näytön ympärillä.

 

20190517_065829.jpg

 

A40:n näyttö kaareutuu ulkoreunoja kohti, joten tämä on syytä huomioida esimerkiksi panssarilasia ostaessa, niitä on sekä kaareutuvia, että tavallisia, ja tällöin tavallinen panssarilasi ei peitä aivan koko näyttöä. Toisaalta, puhelinkoteloa käytettäessä tuo kaareutuva lasi saattaa ehkä aiheuttaa haasteita tiiviisti näytön ympärille kiinnittyvän kotelon kanssa? Tätä pääsen itsekin testaamaan, sillä ostin ja asensin aluksi vahingossa tuon pienemmän panssarilasin, ja uusi kaareutuva lasi odottaa jo hyllyssä asennusta. Oheisessa kuvassa kaareutumaton panssarilasi näkyy näytön reunan tuntumassa ollen näyttöä pienempi.

 

A40:ssä on 4 Gt keskusmuistia, ja puhelimen käyttö tuntuu hyvin nopealta ja sujuvalta varmasti osin myös muistin määrän vuoksi. Sisäinen 64 Gt muisti on todella riittoisa, ja lukuisten sovellusten asentamisen jälkeenkin tilaa on vielä yli 40Gt, hienoa! Aiemman puhelimeni 8Gt sisäinen muisti oli jatkuvasti lopussa, joten tuntuukin hienolta, kun nyt muistia riittää.


20190520_193211.jpg

 

Käytän päivittäin puhelimen nettiä, kameraa ja navigointia, ja myös pelailen jonkin verran, ja puhelinta tarvitsee ladata noin kerran päivässä tällä hetkellä. Pikalataus onkin näppärä, sillä reilussa tunnissa akun saa ladattua täyteen. Pikalataukseen toki tarvitaan siihen soveltuva laturi, mutta puhelimen lataaminen myös esimerkiksi tietokoneen tai muun kuin pikalaturin avulla onnistuu toki.

 

Tietojen siirto aiemmasta puhelimestani on vielä hieman kesken, muistion tietoja en jostakin syystä ole vielä saanut siirrettyä, mutta google-tilin sekä muistikortin kautta oikeastaan kaikki muu tarvittava onkin jo tässä uudessa puhelimessa käytössä

 

20190525_155419.jpg20190525_155430.jpg

 

Kamera on yksi tärkeimmistä ja käytetyimmistä puhelimen ominaisuuksista itselläni, ja lapsiperheessä kuvattavaa riittääkin jatkuvasti. Puhelimen kamera on nopea käyttää, ja siinä on hyvin monipuoliset säädöt sekä esiasetettuja kuvaustiloja. Sekä etu- että takakamerat toimivat moitteettomasti, ja ottavat tarkkoja kuvia myös hämärissä olosuhteissa. Ohessa muutamia tähän mennessä ottamiani kuvia, ja esimerkiksi sirkuksessa ja Muumien jääluolassa otetut kuvat on otettu hämärässä ilman salamaa. Puhelimen takakamerassa on käytettävissä myös laajakulma-asetus, joka tuo laajan kuvausalueen tarjolle myös lyhyeltä etäisyydeltä. Laajakulmasta myös esimerkkejä oheisissa kuvissa. Myös videokuvaus toimii mainiosti, ja niin ääni kuin kuvakin tallentuvat videolle todella laadukkaina. Myös videolla hämäräkuvaus toimii mainiosti. Etukameran kanssa voi käyttää sisäänrakennettua AR-emoji-”tarroja” joilla omaan kuvaan saa päälle esimerkiksi hassuja hattuja tai eläimen korvat, ja näillä voi hauskuuttaa niin aikuisia kuin lapsiakin. Syvyystehosteet tuovat myös osaltaan hyviä muokkausmahdollisuuksia kuviin. Uutta minulle oli etukameraan tarjolla oleva salama, joka tässä puhelimessa on toteutettu hyödyntämällä koko kuvaruudun valaisutehoa ”salamana”. Sekä etu- että takakamerat toimivat todella nopeasti, ja kuvia saa myös otettua nopealla tahdilla. Aiemmin käyttämäni Samsung Xcover 3:n kamera toimi kohtuullisesti vain hyvissä valaistusolosuhteissa, mutta tämä A40 on yllättänyt hyvin positiivisesti kaikin puolin myös kameran osalta.

 

20190523_192400.jpg20190524_201252.jpg20190524_204622.jpg

 

Puhelimessa on fyysiset näppäimet oikeassa sivussa puhelimen aukaisua sekä äänenvoimakkuuden säätämistä varten, ja puhelimen ollessa näyttö sammutettuna on näyttöä napauttamalla myös mahdollista saada näyttö heräämään. Sekä lataus- että ääniliitännät sijaitsevat puhelimen alaosassa, ja kuten ensiarviossakin toin esiin, tuo ratkaisu on minusta se toimivin. Esimerkiksi autossa puhelinta käytettäessä on näppärä kytkeä laturi sekä äänijohto alakautta puhelimen ollessa telineessään, ja näin johdot kulkevat vierekkäin poissa hallintalaitteiden tieltä.

 

Olen testaillut puhelinta myös muutaman ajosimulaattoripelin kanssa, ja kokonsa sekä suorituskykynsä puolesta Samsung A40 on myös varsin mainio pelikone. Lähitulevaisuudessa pääsen testailemaan puhelinta myös dronen lennättämisessä, sillä uusi drone odottaa jo hyllyssä koottuna ja ladattuna sopivaa ajankohtaa, jolloin ehtisin sen laittamaan taivaalle. Mielenkiinnolla odotan myös tätä kokemusta uuden puhelimen kanssa. J A40 on täynnä ominaisuuksia, joita en vielä ole ehtinyt testaamaan lainkaan, ja innolla odotankin, mitä kaikkea tämä puhelin tarjoaakaan. Hinta-laatusuhde on mielestäni todella kohdallaan, noin 250€ hinnalla saa laadukkaan ja hyvin varustellun puhelimen.

 

Edit Tero: muokkasin kuvien ja tekstien rivitystä

Vihuri
Kommentaattori
 • 2 custom-general.kudos
 • 27 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Ostinpa pari-kolme viikkoa sitten mainitun puhelimen.

Todella ärsyttävää, että puhelin alkaa esim. soitella kesken puhelun ties minne. Tässähän pitäisi olla ns. proximity sensor ainakin mainospuheiden mukaan, vaan eipä näytä olevan tai ei sitten toimi!

 

Yhtäkkiä puhelun käynnissä ollessa näyttöön syttyy "valot" ja sen jälkeen menee kaiutin tai mykistys päälle. Tai soittelee minne sattuu! Grrrrrrrrr!!!!

 

Ärsyttää alkaa lähetellä uutta luuria viikoiksi huoltoon, ja jos tässä ei edes oikeasti ole koko läheisyystunnistinta etäisyysanturia, niin mitä se edes hyödyttää, kuten eräällä foorumilla on kerrottu:


"Phone doesn't have proximity sensor.
If you go to *#0*# and then sensors there isn't proximity sensor.
Also even when you enable Block accidental touches it doesn't work because of lack of proximity sensor.

How review doesn't cover this ?"

 

Eli ongelma ei tule korjaantumaan kuin luurin toisenlaiseen vaihtamalla!

 

Mitäpäs vastaa myyjä eli Telia???

 

Edit ReOlivia: Yhdistetty käyttökokemukset ketjuun

JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori
 • 279 custom-general.kudos
 • 665 custom-general.replies
 • 35 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@Vihuri Nyt ei äkkiseltään löytynyt meillä olevista teknisistä tiedoista infoa tuosta sensorista. Olit sen kuitenkin meidän jostakin mainoksesta tai vastaavasta bongannut? Laitan tästä kyselyä eteenpäin vielä varmistukseksi, että mikä on tilanne tuon kanssa, joten palataan siihen myöhemmin kuitenkin.

Telia Yhteisön moderaattori | *insert quote here*

Vihuri
Kommentaattori
 • 2 custom-general.kudos
 • 27 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@JoonasLam@  kirjoitti:

Nyt ei äkkiseltään löytynyt meillä olevista teknisistä tiedoista infoa tuosta sensorista. Olit sen kuitenkin meidän jostakin mainoksesta tai vastaavasta bongannut? Laitan tästä kyselyä eteenpäin vielä varmistukseksi, että mikä on tilanne tuon kanssa, joten palataan siihen myöhemmin kuitenkin.


No kai nyt ainakin yli 100 e maksavissa älypuhelimissa tuo pitää olla! ja A40 hinta 249. Tässä Samsungin omilta sivuilta teknisiä tietoja:

 

 • Anturit
  Kiihtyvyysanturi, Sormenjälkianturi, Gyrometri, Geomagneettinen anturi, Hall-anturi, Valoanturi, Etäisyysanturi

 

 

JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori
 • 279 custom-general.kudos
 • 665 custom-general.replies
 • 35 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@Vihuri@  kirjoitti:
No kai nyt ainakin yli 100 e maksavissa älypuhelimissa tuo pitää olla! ja A40 hinta 249. Tässä Samsungin omilta sivuilta teknisiä tietoja:

 

 • Anturit
  Kiihtyvyysanturi, Sormenjälkianturi, Gyrometri, Geomagneettinen anturi, Hall-anturi, Valoanturi, Etäisyysanturi

 

 


Kyllähän se siellä laitevalmistajan antamissa tiedoissa näyttäisi olevan mainittuna. Voidaan ottaa varmistukset vielä tähän asiaan meidän päästä ja katsotaan kuinka edetään asian kanssa. 

Telia Yhteisön moderaattori | *insert quote here*

Vihuri
Kommentaattori
 • 2 custom-general.kudos
 • 27 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Ok kiitos Hymiö Onnellinen

Tämän osion uusimmat keskustelut