MWC 2019 - Mobile World Congress seuranta


Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Maailman suurin mobiilialan tapahtuma on parhaillaan käynnissä. Monet laitevalmistajat julkaisevat uusia laitteita täällä ja lisäksi paikalla keskustellaan alan tulevaisuudesta. Alustavien arvioiden mukaan vahvasti pinnalla tulee olemaan 5G, taipuvat näytöt ja tekoäly.


 


Seurataan tässä keskusteluketjussa uusia julkistuksia ja käydään näistä keskustelua.


 


Mitä odotat itse eniten tältä tapahtumalta tai millaisia puhelimia itse toivoisit esiteltävän?


33 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Samsung Galaxy A50 - laatua edulliseen hintaan


 



 


Samsung julkisti A50 älypuhelimen, joka sijoittuu sinne edullisempien luurien joukkoon.


 


Ulkomitat: 158,5 x 74,7 x 7,7 mm
Näyttö: 6,4” Infinity U -AMOLED, 2340×1080, 19,5:9-kuvasuhde
Järjestelmäpiiri: Samsung Exynos 9610 (4x 2,3 GHz Cortex-A73 + 4x 1,7 GHz A53)
Muisti ja tallennustila:
RAM: 4 Gt Tallennustila: 64 Gt
RAM: 6 Gt Tallennustila: 128 Gt,
Muistikorttipaikka max. 512 Gt
Kamera:
Tuplakamera takana
25 megapilseliä, f/1.7 + 5 megapikseliä, f/2.2 (syvyyskamera)
8 megapikseliä, f/2.4 superlaajakuva)
Etukamera
25 megapikseliä, f/2.0


Akku: 4000 mAh
Sormenjälkilukija


 


Ominaisuuksien perusteella kyseessä on varsin pätevä laite ja sopii myös kameraominaisuuksia arvostavalle käyttäjälle. Akku on myös poikkeuksellisen iso, joten virtaa riittää kovemmassakin käytössä.


 


Myynti alkaa maaliskuun aikana ja hinta jää alle 400 euroon.


 





Videolla esitellään A30 ja A50 mallit, mutta Suomen markkinoille tulee vain tämä kehittyneempi A50 malli

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Nokia esitteli oman 5G reitittimensä - Nokia Fastmile


 



5G verkkojen rakentaminen on alkanut tämän vuoden alusta ja tuo aikanaan 5G yhteydet yhä useampien ihmisten saataville. NWC tapahtumassa on julkistettu muitakin kotikäyttöön suunnattuja 5G reitittimiä, joten on loogista että Nokia haluaa olla tässä pelissä mukana.


 


Tietojen mukaan tätä laitetta ei tulla myymään suoraan kuluttajille, vaan laite tulee myyntiin Nokian kumppanioperaattorien kautta. Tällä hetkellä hinnoista tai tarkemmista saatavuuskuvioista ei ole tietoa, mutta jäädään mielenkiinnolla odottelemaan.


 


Fastmile reititin tukee myös tämän hetkisiä 4G verkkoja, joten laite tukee loistavasti siirtymäaikaa 4G:stä 5G maailmaan. Käytännössä 5G:n hyödyntäminen edellyttää sitä, että 5G tukiasema olisi jo rakennettu aivan oman asunnon tai talon läheisyyteen, jotta signaali yltää perille.


 



 


 


 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12

TCL DragonHinge


 


Mukana taittuvanäyttöisten puhelinten pelissä. Myynnistä ei vielä tarkempia tietoja. Kuvasuhteeltaan sekä fyysiseltä kooltaan mukavan oloinen. 7,2" AMOLED-näyttö täydessä koossaan. Voi olla, että odottavat vielä kehitystä ennenkuin tulevat mallin kanssa kunnolla pihalle. Tämä avaus oli vielä hieman varovainen, mutta kertoo siitä, että monet toimijat haluavat olla tässä kehityksessä mukana.


 


Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15


Suomi on saanut merkittävän tunnustuksen ansioistaan edistyksellisen viestintäpolitiikan ja lainsäädännön toteuttajana. GSMA Government Leadership Award -palkinto luovutettiin Suomelle Barcelonassa 26.2.2019.


 


Palkinnon on myöntänyt kansainvälinen mobiilioperaattorien yhteistyöjärjestö GSM Association (GSMA) ja sen vastaanotti liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.


 


Palkinnon taustalla on liikennepalvelulaki ja maan edistyksellinen taajuuspolitiikka, jolla halutaan nopeuttaa 5G:n käyttöönottoa.


 


Liikenne- ja viestintäministeriön tiedote aiheesta

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15


Energizer Power Max P18K Pop


 


Tämä on kohtuullisen erikoinen puhelin. Tavallaan yhdistelmä puhelimesta ja varavirtalähteestä. Energizerin laitteessa on peräti 18000mAh akku, jossa riittää pitkäksi aikaa virtaa. Toki tämä pitkä akunkesto näkyy sitten laitteen fyysisessä koossa ja paksuus onkin aivan toista luokkaa kuin normaaleissa älypuhelimissa. Tällekin varmasti löytyy oma käyttäjäkuntansa.


 


Näyttö: 6,2" 1080 x 2280
RAM: 6 Gb
Muisti: 128 Gb
Kamerat:
Edessä: 16M + 2M
Takana: 12M + 5M + 2M
Akku: 18000 mAh
GSM / HSPA / LTE


 



 


 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12

F(x)tec Pro1


 


Myös pienemmät toimijat tuovat mallejaan esille ja tämä puhelin tuo takaisin etenkin vanhemmissa Nokialaisissa nähdyn QWERTY-näppäimistön. Voit sliderilla tuoda näytön alta esiin näppäimistön ja käyttää sitä kirjoittamiseen. Pakko sanoa, että itse jopa hieman sytyin tälle, sillä tykkään kirjoittaa puhelimellakin vaakatasossa ja täten näppäimistö ei veisi näyttötilaa.

Teknisiä tietoja:
-Android 9 Pie käyttöjärjestelmä
-Näyttönä 5,99" curved AMOLED, FHD+ 18:9 kuvasuhteella. Gorilla Glass 3


-Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri


-6Gt RAM, 128Gt tallennusmuistia + microSD -korttipaikka 


-3200mAh akku


-Etukamera 8 megapikseliä


-Takana tuplakamera 12MP ja 5MP kaksisävyisellä LED-kuvausvalolla


-Dual SIM mahdollisuus


 


Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12

Tapahtuma alkaa pikkuhiljaa lähestyä loppuaan. Erilaisia uusia innovaatioita ja tuotteita on nähty pitkin viikkoa. Mikä on ollut mielestäsi hienoin juttu, joka on Mobile World Congressilla nähty? :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Itselle jäi mieleen Vuoden paras älypuhelin -palkinnon voittaja, Huawei Mate 20 Pro. Kyseinen malli oli sarjassaan ylivoimainen ja erityisesti puhelimen kameraominaisuudet saivat raadilta kehuja. Samainen Mate 20 Pro voitti viime vuoden puolella Tekniikan Maailman Testivoittaja-tittelin, joten mistään turhasta laitteesta ei todellakaan ole kyse!

Vastaa