peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
52564 Jäsentä
151294 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Hybridi laajakaista ja vpnUusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎03-01-2019
Kirjoituksia: 2
1/4

Hybridi laajakaista ja vpn

Hankin Telian hybridi laajakaistan ja minulla on vpn käytössä ( private internet access). Olen huomannut, että kun se on kytkettynä, niin laajakaistan nopeus on aiemman pelkän lankaliittymän luokkaa, eli välillä 3-7 mbits, mutta kun sen ottaa käytöstä, niin nopeus nousee vähintään kymmenkertaiseksi. Miksi vpn hidastaa niin paljon, olen lukenut että vähän hidastaa, mutta että hidastuu kymmenesosaan?? Vpn:n palvelinten vaihtaminen eri maihin ei juurikaan vaikuta nopeuteen.

0 tykkäystä
3 vastausta
Asiantuntija
Asiantuntija
Rekisteröitynyt: ‎29-06-2017
Kirjoituksia: 146
2/4

Vs: Hybridi laajakaista ja vpn

Tervetuloa Yhteisöön @Kotolansusi Hymiö Onnellinen

 

Tuossa on nyt pari seikkaa mitkä vaikuttavat yhteyden nopeuteen.

 

Ensinnäkin VPN:n palveluntarjoajan palvelimen tarjoama nopeus. Eli kun käytät VPN:ää niin kaikki sinun nettiliikenne kulkee palveluntarjoajan valitun palvelimen kautta ja riippuu täysin siitä palvelimesta että kuinka nopeaa yhteyttä se pystyy tarjoamaan. Sen vaikutus voi olla olematon tai sitten hyvin suuri.

 

Toiseksi, hybrid netti tekee yhteyksien yhdistämisen ainoastaan TCP-liikenteen osalta, muut tekniikat käyttävät liittymän kiinteää osuutta. Useimmat VPN:n palvelut käyttävät UDP:ta joka sitten käyttää pelkkää kiinteää. Teknistä toteutusta on avattu tarkemmin täällä.

 

Osaatko sanoa että millä tekniikalla sinun palveluntarjoaja on VPN:n toteuttanut?

0 tykkäystä
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎03-01-2019
Kirjoituksia: 2
3/4

Vs: Hybridi laajakaista ja vpn

Oli udp, mutta asetuksissa oli vaihtoehtona myös tcp. Kun vaihdoin siihen, nopeus nousi jonkin verran. Olisiko tarpeen vielä tehdä muita muutoksia ( vpn = private internet access)

0 tykkäystä
Asiantuntija
Asiantuntija
Rekisteröitynyt: ‎29-06-2017
Kirjoituksia: 146
4/4

Vs: Hybridi laajakaista ja vpn

En nyt äkkiseltään keksi mitä muuta siinä olisi mitä pitää muuttaa.

Loppu jää nyt riippuvaiseksi siitä vpn:stä.

Yleensä udp:ta käytetään koska tcp tekee vpn:n kanssa kaksinkertaisen virheenkorjauksen joka sitten herkällä näkyy nopeudessa.

0 tykkäystä
Tiedotteet

Hyvää alkanutta vuotta 2019