Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64303
Kirjoituksia 174908

HybridilaajakaistastaHighlighted

Hybridilaajakaistasta

Uusi keskustelija
Viestejä 15 kpl

Hybridilaajakaistasta

1/684

Hei!

 

Onko kellään tietoa mikä hybridireititin on malliltaan tai valmistajaltaan?

 

Laitoin tilaukseen kyseisen paketin ja olisi hienoa tietää laite sekä sen tekniset ominaisuudet ennen asennusta, jotta pääsee suunnittelemaan miten tällä laitteella korvaa fyysisesti aiemmat laitteet. Osa laitteista, kun tarvitsee langan ja osa ei.

Edit IlariJR: lisätty linkit hybridiblogeihin.

Lue lisää hybridilaajakaistasta täältä:
- Hybridilaajakaista tuo nopeammat yhteydet jopa yli miljoonaan suomalaiseen kotitalouteen

- Hybridilaajakaista? Miten se toimii?

0 tykkäystä
683 vastausta
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 249 kpl

2/684

Täältä löytyy tietoja: https://www.telia.fi/asiakastuki/nettiyhteydet/hybrid/laitteet-hybrid

 

Ja täältä kuvia: https://www.telia.fi/asiakastuki/nettiyhteydet/hybrid/kayttoonotto-hybrid

 

Eli LTE CAT6 300Mbps näkyy olevan, Sagemcomin valmistama Telialle.

Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 15 kpl

3/684

Kiitoksia, eihöhän näillä pääse eteenpäin.

Tarkka malli taitaa olla Sagemcom F@st 5370 Air.

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 1 kpl

4/684

Onkohan tuota laitetta mahdollista kytkeä siltaavaan tilaan (bridge mode) siten, että laittaisin sen perään oman reitittimen ja tämä saisi julkisen IP-osoitteen? Ja onkohan tuo laite täysin Telian hallittavana vai pääseekö itse säätämään esim WLAN-asetuksia, (tai omassa tapauksessani sammuttaa kokonaan).

 

Nykyisellään ADSL:n latausnopeus on kyllä riittävä, mutta lähetys on onnettoman hidasta, niin käyttääköhän tämä liittymä samaan aikaan ADSL:n latausta ja 4G+ADSL lähetystä?

0 tykkäystä
Highlighted

Konkari
Viestejä 671 kpl

5/684

Aivan samoista asioista olin kiinnostunut minäkin eilen telian chatissä.

Aloin kyselemään tuon tarjouksen perään, missä tarjotaan 24kk sopimuksella laajakaistaa + tv boksia + liigaa (joukkuepassi) 39,90€/kk. Olin kiinnostunut vain sillä muutoksella, että tulee koko liigapassi. No, senhän saisi sitten vain tuon liigapassien erotuksen verran suuremmalla eli 44,90 hintaan. Kuulosti hyvältä, kunnes....

 

Kävi ilmi, että pitäsi ottaa tämä uusi hybridiliittymä. Vanha pelkkä VDSL2 ei käy. Siinä ei sinällään mitään, kun luvattiin sen toimivan vähintään samalla nopeudella kuin tuo nykyinenkin VDSL2. Se toimii nakutettuna 50M/10M nopeudella koko ajan. 

 

Ongelmaksi tuli juurikin tuo sillattun porttin mahdollisuus tässä uudessa hybridimodeemissa. Ei saatu siihen vastausta. Jää odottamaan ensiviikkoon ja Telialta luvattiin soitaa minulle. Samoin aina vähän epäilyttää uuden tekniikan toimivuus kuten myös tuon uuden modeemin VDSL- toiminta. Onko yhtä "hyvä" kuin tämä nykyinen Inteno. Alunperinhän VDSL yhteydelle arveltiin sen toimivan jossain 30...40M välillä, mutta ihan maksimissa menee. Kaapelireittikin on karvan yli 300m DLAMin ja kodin välillä. Joten hyvin kyllä pelaa.

 

Onhan tuossa 14vrk palautusoikeus, ellei liittymä miellytä. Toimintavarmuutta pitemmän päälle ei laitteelle ja tekniikalle tuossa ajassa ehdi kunnolla  selvittää, harmi.

Lisäksi en tuossa edellä linkitetylle modeemimallille löydä mitään tietoja netistä. Sekin vähän pistää mietityttämään.

 

Vaan eipä siinä mitään, odotellaan ensi viikkoa ja soittoa Telialta ja katsotaan sitten mitä tehdään.

Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 1 kpl

6/684

Täysin samoilla kysymyksillä liikenteessä ja samalla vdsl linjalla itsekin tällä hetkellä. 

Laitteen toiminta tosiaan kiinnostaisi tietää perinpohjin. Esimerkkinä että kun itse olen koneella ja pelaan netissä ja samaan aikaan emäntä on omalla koneella ja tekee jotain netille raskasta(uploadaa nettiin jotain) niin kärsiikö oma yhteyteni ollenkaan. Ja osaako boxi käyttää nykyistä vdsl linjaa omiin pelihetkiini eikä mahdollisesti pingiä ajatellen epävarmaa 4g-yhteyttä. Liian vähän tietoa saatavilla kyllä boxista on tällä hetkellä. 

 

Ja jos nyt laite toimii niinkuin pitäisi, kaksi henkilöä taloudessa pitäisi pystyä lataamaan yhtäaikaa netistä 50mbits/s (jos 4g toimii hyvin).

 

Nykyinen vdsl 50/10 tosiaan toimii hyvin mutta tuo 100/x hybridi kiinnostaisi kun hinta pysyy suht samana KUNHAN laite toimii niinkuin mainostetaan ja 4g kuuluisi hyvin eikä liittymäni kärsi ping vaihteluista yhtään, vaan parantaisi monen käyttäjän yhtäaikais toimintaa.

 

0 tykkäystä
Highlighted

Kommentaattori
Viestejä 39 kpl

7/684

Mitenhän näissä tämä tekninen toteutus on, voiko hybridiliittymää käyttää vaikka ihan tavallisena VDSL-liittymänä omalla DSL-päätelaitteella kytkemällä vain sen DSL-linjan ja jättämällä mobiiliyhteyden pois kokonaan, vai onko tuohon leivottu jotain sellaista tekniikkaa ettei se toimisi noin ollenkaan?

 

Jos ottaa vaikka 50M liittymän ja kiinteä laajakaista on 50M VDSL läheltä keskusta niin eihän siinä silloin ole tuolle mobiilille muuta käyttöä kuin varayhteytenä jos sattuu VDSL:ään tulemaan jotain vikaa.

0 tykkäystä
Highlighted

Konkari
Viestejä 671 kpl

8/684

Aivan samoja asioita miettinyt minäkin kuin @akandu ja @Fear91fin

 

Minulle kerrottiin, ettei nykyistä VDSL:ää voi päivttää edullisempaan hintaa ilman tuota hybridiliittymää.

Tästäpä mietinkin, että josko ottaa tuon, mutta ei kytke koko uutta modeemia verkkoon ollenkaan vaan antaa sen olla "kaapissa". Estääkö Telia silloin liittymän toiminnan tunnistaessaan ko. liittymässä "väärän" modeemin?

 

Muitakin kysymyksiä herännyt

 

- mikäli tuo 4G sotkee ja sekoittaa hyvin ja vakaasti toimivan kiinteän VDSL yhteyden, niin ei laita SIM korttia paikoilleen ollenkaan?

 

- käyttääkö kodin laitteista osa VDSL ja osa 4G yhteyttä eli hybridimodeemi jaottelee päätelaitteet eri verkkoon? Miten tuon jako tapahtuisi ja entäpä kun 4G yhteys yhtäkkiä heikkkenee, miten käy sitten alkaako pätkiä?

 

- näkyykö modeemista ulospäin kaksi ip-osoitetta: kiinteän- ja mobiilin verkon?

 

- jatkoa edelliseen, vai onko Telialla jokin oma tekniikka mikä saa ulospäin näyttämään siltä kuin olisi vain yksi ip-osoite? Pystyykö siis jokin älytv esim. Netflixiä käytettäessä hyödyntämään yhtäaikaa sekä VDSL että 4G yhteyttä?

 

- vai siten se kaikista suurin "*******us". Todellisuudessa on käytössä vain joko VDSL tai 4G yhteys riippuen siitä kumpi tarjoaa kulloinkin paremman (nopeamman) yhteyden? Tarvittaessa modeemi vaihtaa automaattisesti.

 

Paljon oli vielä muutakin, mutta tuossa aluksi....

Kuka osaa vastata? 

 

 

0 tykkäystä
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 249 kpl

9/684

Kyselin eilen tästä muualla ja kuulemma lisätietoja tulee myöhemmin. Modeemin toimituksetkaan ei ole vielä alkaneet.

 

Itseänikin kiinnostaa, onko tässä perus load balance vaiko kaksi yhteyttä oikeasti yhdistettynä toisiinsa yhden IP-osoitteen takana. Jos jälkimmäinen, vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Mutta siinä tapauksessa liikenne varmaan aina kiertää Helsingin kautta (kuten Telian 4G:ssäkin), joka kasvattaa pk-seudun ulkopuolella pingejä Suomen sisäisissä yhteyksissä.

0 tykkäystä
Highlighted

Kommentaattori
Viestejä 47 kpl

10/684

Palvelukuvauksen mukaan toteutuksessa käytetään MP-TCP:tä, ja muu kuin TCP-liikenne menee *DSL:n kautta. Luultavasti kyseessä on jonkinlainen läpinäkyvä SOCKS-proxy. Mutta mahtaako olla mahdollista ajaa liittymässä palvelinta niin, että sisäänpäin tulevat yhteydet menisivät tuon hybriditoiminnallisuuden kautta?

 

Tietysti olisi mahdollista pistää tuon hybridireitittimen taakse vielä TCP-pohjainen VPN-reititin, mutta se heikentää sitten suorituskykyä kun tulee ne tupla-ACK-kuittaukset.

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.