Hybridilaajakaistasta ja minkä merkkinen modeemi?


Hei!


 


Onko kellään tietoa mikä hybridireititin on malliltaan tai valmistajaltaan?


 


Laitoin tilaukseen kyseisen paketin ja olisi hienoa tietää laite sekä sen tekniset ominaisuudet ennen asennusta, jotta pääsee suunnittelemaan miten tällä laitteella korvaa fyysisesti aiemmat laitteet. Osa laitteista, kun tarvitsee langan ja osa ei.

Edit IlariJR: lisätty linkit hybridiblogeihin.

Lue lisää hybridilaajakaistasta täältä:
- Hybridilaajakaista tuo nopeammat yhteydet jopa yli miljoonaan suomalaiseen kotitalouteen


- Hybridilaajakaista? Miten se toimii?


740 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

Täältä löytyy tietoja: https://www.telia.fi/asiakastuki/nettiyhteydet/hybrid/laitteet-hybrid

 

Ja täältä kuvia: https://www.telia.fi/asiakastuki/nettiyhteydet/hybrid/kayttoonotto-hybrid

 

Eli LTE CAT6 300Mbps näkyy olevan, Sagemcomin valmistama Telialle.

Kiitoksia, eihöhän näillä pääse eteenpäin.

Tarkka malli taitaa olla Sagemcom F@st 5370 Air.

Onkohan tuota laitetta mahdollista kytkeä siltaavaan tilaan (bridge mode) siten, että laittaisin sen perään oman reitittimen ja tämä saisi julkisen IP-osoitteen? Ja onkohan tuo laite täysin Telian hallittavana vai pääseekö itse säätämään esim WLAN-asetuksia, (tai omassa tapauksessani sammuttaa kokonaan).

 

Nykyisellään ADSL:n latausnopeus on kyllä riittävä, mutta lähetys on onnettoman hidasta, niin käyttääköhän tämä liittymä samaan aikaan ADSL:n latausta ja 4G+ADSL lähetystä?

Kunniamerkki +10

Aivan samoista asioista olin kiinnostunut minäkin eilen telian chatissä.

Aloin kyselemään tuon tarjouksen perään, missä tarjotaan 24kk sopimuksella laajakaistaa + tv boksia + liigaa (joukkuepassi) 39,90€/kk. Olin kiinnostunut vain sillä muutoksella, että tulee koko liigapassi. No, senhän saisi sitten vain tuon liigapassien erotuksen verran suuremmalla eli 44,90 hintaan. Kuulosti hyvältä, kunnes....

 

Kävi ilmi, että pitäsi ottaa tämä uusi hybridiliittymä. Vanha pelkkä VDSL2 ei käy. Siinä ei sinällään mitään, kun luvattiin sen toimivan vähintään samalla nopeudella kuin tuo nykyinenkin VDSL2. Se toimii nakutettuna 50M/10M nopeudella koko ajan. 

 

Ongelmaksi tuli juurikin tuo sillattun porttin mahdollisuus tässä uudessa hybridimodeemissa. Ei saatu siihen vastausta. Jää odottamaan ensiviikkoon ja Telialta luvattiin soitaa minulle. Samoin aina vähän epäilyttää uuden tekniikan toimivuus kuten myös tuon uuden modeemin VDSL- toiminta. Onko yhtä "hyvä" kuin tämä nykyinen Inteno. Alunperinhän VDSL yhteydelle arveltiin sen toimivan jossain 30...40M välillä, mutta ihan maksimissa menee. Kaapelireittikin on karvan yli 300m DLAMin ja kodin välillä. Joten hyvin kyllä pelaa.

 

Onhan tuossa 14vrk palautusoikeus, ellei liittymä miellytä. Toimintavarmuutta pitemmän päälle ei laitteelle ja tekniikalle tuossa ajassa ehdi kunnolla  selvittää, harmi.

Lisäksi en tuossa edellä linkitetylle modeemimallille löydä mitään tietoja netistä. Sekin vähän pistää mietityttämään.

 

Vaan eipä siinä mitään, odotellaan ensi viikkoa ja soittoa Telialta ja katsotaan sitten mitä tehdään.

Täysin samoilla kysymyksillä liikenteessä ja samalla vdsl linjalla itsekin tällä hetkellä. 

Laitteen toiminta tosiaan kiinnostaisi tietää perinpohjin. Esimerkkinä että kun itse olen koneella ja pelaan netissä ja samaan aikaan emäntä on omalla koneella ja tekee jotain netille raskasta(uploadaa nettiin jotain) niin kärsiikö oma yhteyteni ollenkaan. Ja osaako boxi käyttää nykyistä vdsl linjaa omiin pelihetkiini eikä mahdollisesti pingiä ajatellen epävarmaa 4g-yhteyttä. Liian vähän tietoa saatavilla kyllä boxista on tällä hetkellä. 

 

Ja jos nyt laite toimii niinkuin pitäisi, kaksi henkilöä taloudessa pitäisi pystyä lataamaan yhtäaikaa netistä 50mbits/s (jos 4g toimii hyvin).

 

Nykyinen vdsl 50/10 tosiaan toimii hyvin mutta tuo 100/x hybridi kiinnostaisi kun hinta pysyy suht samana KUNHAN laite toimii niinkuin mainostetaan ja 4g kuuluisi hyvin eikä liittymäni kärsi ping vaihteluista yhtään, vaan parantaisi monen käyttäjän yhtäaikais toimintaa.

 

Mitenhän näissä tämä tekninen toteutus on, voiko hybridiliittymää käyttää vaikka ihan tavallisena VDSL-liittymänä omalla DSL-päätelaitteella kytkemällä vain sen DSL-linjan ja jättämällä mobiiliyhteyden pois kokonaan, vai onko tuohon leivottu jotain sellaista tekniikkaa ettei se toimisi noin ollenkaan?

 

Jos ottaa vaikka 50M liittymän ja kiinteä laajakaista on 50M VDSL läheltä keskusta niin eihän siinä silloin ole tuolle mobiilille muuta käyttöä kuin varayhteytenä jos sattuu VDSL:ään tulemaan jotain vikaa.

Kunniamerkki +10

Aivan samoja asioita miettinyt minäkin kuin @akandu ja @Fear91fin

 

Minulle kerrottiin, ettei nykyistä VDSL:ää voi päivttää edullisempaan hintaa ilman tuota hybridiliittymää.

Tästäpä mietinkin, että josko ottaa tuon, mutta ei kytke koko uutta modeemia verkkoon ollenkaan vaan antaa sen olla "kaapissa". Estääkö Telia silloin liittymän toiminnan tunnistaessaan ko. liittymässä "väärän" modeemin?

 

Muitakin kysymyksiä herännyt

 

- mikäli tuo 4G sotkee ja sekoittaa hyvin ja vakaasti toimivan kiinteän VDSL yhteyden, niin ei laita SIM korttia paikoilleen ollenkaan?

 

- käyttääkö kodin laitteista osa VDSL ja osa 4G yhteyttä eli hybridimodeemi jaottelee päätelaitteet eri verkkoon? Miten tuon jako tapahtuisi ja entäpä kun 4G yhteys yhtäkkiä heikkkenee, miten käy sitten alkaako pätkiä?

 

- näkyykö modeemista ulospäin kaksi ip-osoitetta: kiinteän- ja mobiilin verkon?

 

- jatkoa edelliseen, vai onko Telialla jokin oma tekniikka mikä saa ulospäin näyttämään siltä kuin olisi vain yksi ip-osoite? Pystyykö siis jokin älytv esim. Netflixiä käytettäessä hyödyntämään yhtäaikaa sekä VDSL että 4G yhteyttä?

 

- vai siten se kaikista suurin "*******us". Todellisuudessa on käytössä vain joko VDSL tai 4G yhteys riippuen siitä kumpi tarjoaa kulloinkin paremman (nopeamman) yhteyden? Tarvittaessa modeemi vaihtaa automaattisesti.

 

Paljon oli vielä muutakin, mutta tuossa aluksi....

Kuka osaa vastata? 

 

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

Kyselin eilen tästä muualla ja kuulemma lisätietoja tulee myöhemmin. Modeemin toimituksetkaan ei ole vielä alkaneet.

 

Itseänikin kiinnostaa, onko tässä perus load balance vaiko kaksi yhteyttä oikeasti yhdistettynä toisiinsa yhden IP-osoitteen takana. Jos jälkimmäinen, vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Mutta siinä tapauksessa liikenne varmaan aina kiertää Helsingin kautta (kuten Telian 4G:ssäkin), joka kasvattaa pk-seudun ulkopuolella pingejä Suomen sisäisissä yhteyksissä.

Kunniamerkki +6

Palvelukuvauksen mukaan toteutuksessa käytetään MP-TCP:tä, ja muu kuin TCP-liikenne menee *DSL:n kautta. Luultavasti kyseessä on jonkinlainen läpinäkyvä SOCKS-proxy. Mutta mahtaako olla mahdollista ajaa liittymässä palvelinta niin, että sisäänpäin tulevat yhteydet menisivät tuon hybriditoiminnallisuuden kautta?

 

Tietysti olisi mahdollista pistää tuon hybridireitittimen taakse vielä TCP-pohjainen VPN-reititin, mutta se heikentää sitten suorituskykyä kun tulee ne tupla-ACK-kuittaukset.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

@positroni@  kirjoitti:

Palvelukuvauksen mukaan toteutuksessa käytetään MP-TCP:tä, ja muu kuin TCP-liikenne menee *DSL:n kautta. Luultavasti kyseessä on jonkinlainen läpinäkyvä SOCKS-proxy. Mutta mahtaako olla mahdollista ajaa liittymässä palvelinta niin, että sisäänpäin tulevat yhteydet menisivät tuon hybriditoiminnallisuuden kautta?

 

Tietysti olisi mahdollista pistää tuon hybridireitittimen taakse vielä TCP-pohjainen VPN-reititin, mutta se heikentää sitten suorituskykyä kun tulee ne tupla-ACK-kuittaukset.


Mistä tuo palvelukuvaus löytyy? Eilen ei näkynyt missään.

Kunniamerkki +6

https://www.telia.fi/dam/jcr:f41f3a10-dc86-4e5e-bdb8-c0a829f4fd16/telia-yhteys-kotiin-hybrid_Palvelukuvaus_2018_FI.pdf

 

Tuolla on uusi "Yhteys kotiin" -tuotteen palvelukuvaus, jossa myös hybridiliittymä on käsitelty.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

"Kiinteän yhteyden häiriötilanteessa
liittymän liikennöinti tapahtuu mobiiliyhteydellä ja
mobiiliverkon IP-osoitteella."

 

Tästä voinee päätellä ainoastaan kiinteän yhteyden IP:n olevan käytössä lähes kaikissa tilanteissa. Tämä on todella hyvä juttu.

Kunniamerkki +10

Minäkin kävin tuo palvelukuvauksen lukemassa, joten näillä näkymin tuli joihinkin kysymyksiin vastauksiakin jo. Äkkiseltään ihan ok ratkaisulta nyt kuulostaa.

 

Itse en kyllä vain kovinkaan paljoa tuosta hybridistä tule käytännössä hyötymään.

Tein "uudella" Honor 8 puhelimella nopeustestejä (speedtest) useita juuri tuossa kohtaa missä modeemi nyt on ja missä tulevakin tulee olemaan.Tulokset 4G osalta aika karuja. 

- lataus keskiarvo 16 Mbit/s, min 10,9 ja max 19,2

- lähetys keskiarvo 1,76 Mbit/s, min 1,01 ja max 2,14

Ei mairittele Teliaa yhtään!

 

Tiedän, että juuri tämä kohta kotonamme on yksi heikoimpia kohtia. Muualla toimii paremmin. Oikeastaan selvästikin.

Modeemin paikka on siinä eikä sitä jo kaapelointienkin takia muualle muuteta. Joten Telian mahdollisella perustelulla, että hybridi nostaa nopeuksia, ei tule käytännössä juurikaan omalla kohdallani toteutumaan oikeastaan kuin marginaalisella tasolla. Tuon vuoksi ei siis kannata tähän soppaan ryhtyä.

 

Tärkein tekijä olisikin kuukausihinnan alentuminen peräti 20 eurolla kuussa. Sitä tässä mietinkin, että onko oikein ja laillista pakottaa ottamaan tuo hybridi. Miksei se entinen "sama" VDSL2 pelkästään käy. En tee tuolla sekaan ympätyllä hybridin 4G:llä mitään. Sitoutuisin jatkamaan edelleen laajakaista asiakkaana määräajan 24kk.

Mutta ilman hybridiä, kiitos!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Jep, haaste tosiaan on se, että tavallisesti, ainakin uudemmissa taloissa modeemit tai routerit ovat esim. talojakamossa tai jossain muussa huonon kuuluvuuden paikassa. Vanhoissa taloissa, joissa ei olemassaolevaa kaapelointia ole tms. voi laitteet sijoitella vapaammin. Itsellänikin tuollainen hybridilaite tulisi ikkunalaudalle, josta olisi suora näkymä Telian tukiasemaan. Mutta koska kuparia ei enää ole (viime viikolla purkivat pois), niin täällä mennään ihan mobiilin varassa. Eihän tuolta muutenkaan olisi tullut kuin 1Mbps nopeus.


 


Ratkaisuhan olisi kunnon ulkoisten antennien asentaminen asunnon ulkopuolelle. Vain niillä mobiiliyhteydestä saa varmuuden osalta parhaimman irti. Näin uskallan väittää. Mutta taas kaapelointi ja antennien asennustyö on oma hommansa. Tavallisesti router+antennit+tarvikkeet ovat noin 300€. Eli ei tuo ilmaista lystiä ole, mutta jos nyt antenneihin investoi, niin ehkä menee sen viisi vuotta nykyisillä eteenpäin. Tilanne voi muuttua, jos alueelle tuodaan 5G 3,5GHz peittoa, jossa sitten laite lienee poikkeuksetta antennin ja modeemin yhdistelmä, joka sitten keskustelee sisätiloissa olevan routerin kanssa. Virta ja liikenne kulkee tolle PoE:n avulla, ethernet-kaapelilla.

Kunniamerkki +10

@Purnipsi@  kirjoitti:

Jep, haaste tosiaan on se, että tavallisesti, ainakin uudemmissa taloissa modeemit tai routerit ovat esim. talojakamossa tai jossain muussa huonon kuuluvuuden paikassa. Vanhoissa taloissa, joissa ei olemassaolevaa kaapelointia ole tms. voi laitteet sijoitella vapaammin. Itsellänikin tuollainen hybridilaite tulisi ikkunalaudalle, josta olisi suora näkymä Telian tukiasemaan. Mutta koska kuparia ei enää ole (viime viikolla purkivat pois), niin täällä mennään ihan mobiilin varassa. Eihän tuolta muutenkaan olisi tullut kuin 1Mbps nopeus.

 

Ratkaisuhan olisi kunnon ulkoisten antennien asentaminen asunnon ulkopuolelle. Vain niillä mobiiliyhteydestä saa varmuuden osalta parhaimman irti. Näin uskallan väittää. Mutta taas kaapelointi ja antennien asennustyö on oma hommansa. Tavallisesti router+antennit+tarvikkeet ovat noin 300€. Eli ei tuo ilmaista lystiä ole, mutta jos nyt antenneihin investoi, niin ehkä menee sen viisi vuotta nykyisillä eteenpäin. Tilanne voi muuttua, jos alueelle tuodaan 5G 3,5GHz peittoa, jossa sitten laite lienee poikkeuksetta antennin ja modeemin yhdistelmä, joka sitten keskustelee sisätiloissa olevan routerin kanssa. Virta ja liikenne kulkee tolle PoE:n avulla, ethernet-kaapelilla.


Kyseessä on mulla omakotitalo ja puurakenteinen. Silti ei tuon paremmin tuossa kohtaa toimi. Tuohon työpöydän luo, missä reititin on, olen tehnyt kiinteät lan-kaapeloinnit eri laitteille. Siispä paikkaa en muuta näillä näkymin. Eikä tarvetta ole ulkoisille antenneillekaan, kun lähtökohtana on hyvä kiinteä liittymä, jolla käytännössä mennään. Langaton mobiili olisi vain ollut lisä, joka ei  nyt juuri sitä lisää tuo. Enkä sen varaan ole mitään laskenutkaan. 

 

No, katsotaan mitä tapahtuu ja voihan sen hybridilaajakaistan mobiilin osan jättää omaan arvoonsa. Ei laita sim korttia sinne vaikka ollenkaan turhaan sotkemaan kuvioita.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

Ihmettelen, miten Telia (ADSL2+) meinaa tämän palvelun toteuttaa nykyiseen asuntoon, kun täällä on toteutettu yleiskaapeloinnin osalta laajakaista (Elisan taloyhtiölaajakaista). Talojakamoon tulee pelkästään Elisan valokuitu ja eikä ole todennäköisesti puhelinlinjaa ulkomaailmaan.

 

Jossain vaiheessa Soneran poisti kokonaan ADSL2+ saatavuuden "kokonaan". Ja kalliiksi sekin tulee Surinalle vaan vetää puhelinpiuhaa/vuokrata pelkästään minua varten se kuituliittymän kautta toteutettu ADSL2+ Dslam.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Puhelinkaapeloinnilla toteutettavat palvelut, kuten POTS, ISDN, ADSL, VDSL ja HomePNA, ovat yhteensopivia yleiskaapeloinnin kanssa. Mikäli taloon vain tulee vanha puhelinkaapeli kellariin, se voidaan kytkeä huoneistoosi yleiskaapeloinnin kautta.

 

Kuitenkin, mainitsit että Sonera poisti ADSL saatavuuden aiemmin. Vaikka ADSL olisi talossasi mahdollinen, Telialta sitä tuskin enää saa.

 

Bongaillessani Telian laajakaistan saatavuuksia, alkoi myös vaikuttamaan siltä, että hybridilaajakaistaa ei tarjota kohteisiin, joihin on vedetty Telian kuitu kellariin. Näin myös sellaisissa kuitukohteissa, joissa liittymät tarjotaan asiakkaille DSL-tekniikalla.

Kunniamerkki +10

Tuollahan tuo edellä mainittiin, että taloon tulee vain ainoastaan Elisan kuitu. Silloin siinä talossa ei kiinteää liittymää saa muuta kuin Elisalta. Se on sitten aivan sama onko talon sisäverkko millä tekniikalla; kuitu, cat6, vanha puhelinkaapelointi.

 

Mobiilin netin, mikäli tuo Elisa ei miellytä, voi tietenkin sitten jokainen ottaa keneltä lystää. Tällaiseen taloon tuskin tätä mielenkiintoista keskustelua käytävää hybridiä Telia edes tarjoaa.

 

 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

@irritus@  kirjoitti:

Puhelinkaapeloinnilla toteutettavat palvelut, kuten POTS, ISDN, ADSL, VDSL ja HomePNA, ovat yhteensopivia yleiskaapeloinnin kanssa. Mikäli taloon vain tulee vanha puhelinkaapeli kellariin, se voidaan kytkeä huoneistoosi yleiskaapeloinnin kautta.

 

Kuitenkin, mainitsit että Sonera poisti ADSL saatavuuden aiemmin. Vaikka ADSL olisi talossasi mahdollinen, Telialta sitä tuskin enää saa.

 

Bongaillessani Telian laajakaistan saatavuuksia, alkoi myös vaikuttamaan siltä, että hybridilaajakaistaa ei tarjota kohteisiin, joihin on vedetty Telian kuitu kellariin. Näin myös sellaisissa kuitukohteissa, joissa liittymät tarjotaan asiakkaille DSL-tekniikalla.


Epäilen, että Soneran aikaan saatavuushaku näytti aivan omia, kun jos koitin syöttää omaa osoitetta, niin näytti pelkkää ei oota. Mutta pelkällä talon numerolla kyllä.

 

Homman nimi on se, että sinne jakamoon ei tule puhelinlinjaa vaan pelkät valokuidut ja Elisan KTV koaksiaalia pitkin. Ja talo on sen verran uusi, ettei sinne ole rakennusaikana vedetty kuin valokuitua ja tuskin Telia vuokraa minua varten Elisata yhtä kuituparia ja tuo ne dslamit jakamoon/vetää fyysisesti puhelinkaapelia useamman sata metriä.

 

Elisan kytkimestä menee suoraan cat6 kaapeliin ja heiltä saa 1Gbit/s liittymää tarvittaessa. Arvaa, vaan maksanko mielummin jostain 20/1Mbit/s+mobiililaajakaistayhdistelmästä vai kuitupohjaisesta laajakaista (250/50Mbit/s maksaa vähemmän kuin telian yhdistelmä 100Mbit/s)? Eikä Elisalla oo määräaikaa ja kuuluu vuokraan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@kefiiri@  kirjoitti:

Tuollahan tuo edellä mainittiin, että taloon tulee vain ainoastaan Elisan kuitu. Silloin siinä talossa ei kiinteää liittymää saa muuta kuin Elisalta.


Edellä mainittiin myös, että Sonera on poistanut osoitteesta saatavuuden. Jos sinne on joskus aikoinaan saanut ADSL:n, taloon tulee puhelinkaapelikin. Ellei sitten...

 


@kurkitopi@  kirjoitti:

Epäilen, että Soneran aikaan saatavuushaku näytti aivan omia, kun jos koitin syöttää omaa osoitetta, niin näytti pelkkää ei oota. Mutta pelkällä talon numerolla kyllä.


Onko kyse uudesta rakennuksesta, jonka alta on purettu vanha rakennus pois? Tämä voisi selittää saatavuushaun sekoilun, se näytti saatavuutta vanhaan purettuun rakennukseen.

 


@kurkitopi@  kirjoitti:

Homman nimi on se, että sinne jakamoon ei tule puhelinlinjaa vaan pelkät valokuidut ja Elisan KTV koaksiaalia pitkin.


Ja tämä on käyty tarkastamassa? Vaikka puhelinkaapeleiden voisi luulla jo kuolleen pois, sellainen voi koska tahansa yllättää nurkan takaa. Uudestakin rakennuksesta voi löytyä puhelinkaapeli, jonka joku wanha jäärä on kiusallaankin tilannut väestönsuojaa tai hissiä varten.

 

Se on melko varmaa, että Telia ei ala vuokraamaan kuitua Elisalta. Jos Telia jotakin kiinteää teille tarjoaa, tarkoittaa se sitä, että Telia vetää oman kuitunsa kellariin tai vuokraa vanhasta puhelinkaapelista parit kutakin asiakasta varten erikseen.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

Mikään ei muutekseen estä toteuttamasta koko hybridilaajakaistaa myös itse. Reitittimestä riippuen onnistuu, ainakin EdgeRouterit tukevat suoraan useampaa WAN-yhteyttä ja tiedän että muitakin vaihtoehtoja löytyy. Tarvittavien featurejen nimet ovat load balancing (yhteyksien kapasiteettien summaus) tai failover (pääyhteyden varmennus varayhteydellä). Mobiiliyhteys voi sisältyä reitittimeen tai sitten tarvitaan ulkoinen 4G-modeemi esim. Teltonika tai vastaava. sinne toiseen WAN-porttiin.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

@SINAD@  kirjoitti:

Mikään ei muutekseen estä toteuttamasta koko hybridilaajakaistaa myös itse. Reitittimestä riippuen onnistuu, ainakin EdgeRouterit tukevat suoraan useampaa WAN-yhteyttä ja tiedän että muitakin vaihtoehtoja löytyy. Tarvittavien featurejen nimet ovat load balancing (yhteyksien kapasiteettien summaus) tai failover (pääyhteyden varmennus varayhteydellä). Mobiiliyhteys voi sisältyä reitittimeen tai sitten tarvitaan ulkoinen 4G-modeemi esim. Teltonika tai vastaava. sinne toiseen WAN-porttiin.


Mutta load balancella on käytössä kaksi eri IP-osoitetta. Tässä Telian toteutuksessa palvelukuvauksen mukaan on käytössä MP-TCP, eli ainoastaan yksi ulospäin näkyvä julkinen IP-osoite.


@Tinqe@  kirjoitti:

Onkohan tuota laitetta mahdollista kytkeä siltaavaan tilaan (bridge mode) siten, että laittaisin sen perään oman reitittimen ja tämä saisi julkisen IP-osoitteen? Ja onkohan tuo laite täysin Telian hallittavana vai pääseekö itse säätämään esim WLAN-asetuksia, (tai omassa tapauksessani sammuttaa kokonaan).

 

Nykyisellään ADSL:n latausnopeus on kyllä riittävä, mutta lähetys on onnettoman hidasta, niin käyttääköhän tämä liittymä samaan aikaan ADSL:n latausta ja 4G+ADSL lähetystä?


Liittymä käyttää molempia yhteyksiä saavuttaakseen parempia nopeuksia niin latauksessa kuin lähetyksessä.

 

Laiteen LAN4-portti on mahdollista sillata hallintasivulta. LAN4-portti hyödyntää tällöin pelkkää DSL-yhteyttä.

Kunniamerkki +10

@Pekka_Koo@  kirjoitti:

@Tinqe@  kirjoitti:

Onkohan tuota laitetta mahdollista kytkeä siltaavaan tilaan (bridge mode) siten, että laittaisin sen perään oman reitittimen ja tämä saisi julkisen IP-osoitteen? Ja onkohan tuo laite täysin Telian hallittavana vai pääseekö itse säätämään esim WLAN-asetuksia, (tai omassa tapauksessani sammuttaa kokonaan).

 

Nykyisellään ADSL:n latausnopeus on kyllä riittävä, mutta lähetys on onnettoman hidasta, niin käyttääköhän tämä liittymä samaan aikaan ADSL:n latausta ja 4G+ADSL lähetystä?


Liittymä käyttää molempia yhteyksiä saavuttaakseen parempia nopeuksia niin latauksessa kuin lähetyksessä.

 

Laiteen LAN4-portti on mahdollista sillata hallintasivulta. LAN4-portti hyödyntää tällöin pelkkää DSL-yhteyttä.


Hienoa. Tuo tieto, että 4-portin voi sillata on hyvä. Aivan kuten itselläni on ollut tuossa nykyisessä Intenossa. Tätä tietoa ei minulla ollut vielä saatavilla vaikka sitä kyselin.

 

 

Kunniamerkki +10

@irritus@  kirjoitti:

@kefiiri@  kirjoitti:

Tuollahan tuo edellä mainittiin, että taloon tulee vain ainoastaan Elisan kuitu. Silloin siinä talossa ei kiinteää liittymää saa muuta kuin Elisalta.


Edellä mainittiin myös, että Sonera on poistanut osoitteesta saatavuuden. Jos sinne on joskus aikoinaan saanut ADSL:n, taloon tulee puhelinkaapelikin. Ellei sitten...

 


@kurkitopi@  kirjoitti:

Epäilen, että Soneran aikaan saatavuushaku näytti aivan omia, kun jos koitin syöttää omaa osoitetta, niin näytti pelkkää ei oota. Mutta pelkällä talon numerolla kyllä.


Onko kyse uudesta rakennuksesta, jonka alta on purettu vanha rakennus pois? Tämä voisi selittää saatavuushaun sekoilun, se näytti saatavuutta vanhaan purettuun rakennukseen.

 


@kurkitopi@  kirjoitti:

Homman nimi on se, että sinne jakamoon ei tule puhelinlinjaa vaan pelkät valokuidut ja Elisan KTV koaksiaalia pitkin.


Ja tämä on käyty tarkastamassa? Vaikka puhelinkaapeleiden voisi luulla jo kuolleen pois, sellainen voi koska tahansa yllättää nurkan takaa. Uudestakin rakennuksesta voi löytyä puhelinkaapeli, jonka joku wanha jäärä on kiusallaankin tilannut väestönsuojaa tai hissiä varten.

 

Se on melko varmaa, että Telia ei ala vuokraamaan kuitua Elisalta. Jos Telia jotakin kiinteää teille tarjoaa, tarkoittaa se sitä, että Telia vetää oman kuitunsa kellariin tai vuokraa vanhasta puhelinkaapelista parit kutakin asiakasta varten erikseen.


Sekin selvisi, että uusi talo johon tulee vain KTV ja kuitu. Telialla ollut ilmeisesti omissa järjestelmissään jotain virhettä, jos ovat jossain vaiheessa näyttäeet xDSL saatavuutta. Nythän virhe kai korjattukin.

Vastaa