Reititin toimintaan

  • 28 December 2016
  • 2 kommenttia
  • 115 katselukertaa

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +4

Hei. Tyhmä kysymys. Meillä on reititin kiinni seinässä ja siitä menee piuha pöytäkoneeseen. Langaton verkko toimii kuitenkin huonosti olohuoneessa (pöytäkone perimmäisessä makuuhuoneessa). Puhelin löytää yhteyden mutta ei pojan PS4. Voiko reitittimen laittaa esimerkiksi olohuoneeseen ilman tietokonetta? Meillä ethernet.


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Kyllä, voit siirtää reitittimen olohuoneeseen. Reititin ei tarvitse tietokonetta mihinkään.

 

Muista siirtää huoneistojakamossa Ethernet-kaapeli vastaavasti nousun ja makuuhuoneen liittimien välistä nousun ja olohuoneen liittimien väliin.

 

Tosin, nyt sitten matkuuhuoneen tietokoneella ei ole nettiä. Onko teillä tupla-Ethernet-rasiat vai yksinkertaiset?

 

Jos teillä on tuplarasiat, lisäät huoneistojakamoon uuden Ethernet-kaapelin olohuoneen 2-liittimestä makuuhuoneeseen menevään liittimeen. 1 tai 2, ihan sama niin kauan kuin makuuhuoneen tietokone on vastaavasti samannumeroisessa liittimessä. Olohuoneessa kytket seinärasian 1-liittimen reitittimen WAN-liittimeen ja seinärasian 2-liittimen reitittimen LAN-liittimeen. Nyt makuuhuoneen tietokone toimii kuten ennen reittimen siirtoakin.

 

Jos teillä on yksinkertaiset Ethernet-rasiat, asioista tulee hankalampia.

 

Silloin reititin pitäisi siirtää huoneistojakamoon ja olohuoneeseen hankkia kokonaan erillinen WLAN-tukiasema. Jos huoneistojakamo on peltikaappi, kannattaa reitittimen WLAN kytkeä pois päältä.

 

Jos sisäverkkoon riittää 100 Mbit/s nopeus, voi tietysti hankkia kaksi Ethernet-kaapelin haaroitinta. Tällöin 100 Mbit/s Ethernet saadaan kulkemaan yhdestä liittimestä olohuoneeseen aivan kuten seinässä olisi tuplarasiat. 1000 Mbit/s Ethernet ei toimi haaroittimen kanssa.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +4

Kiitos erinomaisen selkeästä vastauksesta. Iso kiitos.

Vastaa