Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66009
Kirjoituksia 178657

Virheenkorjaus VDSL-liittymissäVirheenkorjaus VDSL-liittymissä

Vakiokalustoa
Viestejä 105 kpl

Virheenkorjaus VDSL-liittymissä

1/2

olen kuullut epätarkkoja tietoja että virheenkorjausta ei saa pois vdsl liittymissä. joten kysymys kuuluu onko virheen korjausta vdsl liittymissä ja saako sen pois. oleellista on myös tietää miten menee ns. vanhanaikaisessa vdsl:ssä ja näennäisvalokuidussa eli kun lopputekniikkana on vdsl. näennäisvalokuituja markkinoidaan valokuituna. myös muut lopputekniikat on hyvä listata.

Edit IlariJR: otsikkoa muokattu kuvaavammaksi.

Vastaa
0 tykkäystä
1 vastaus

Telialainen
Viestejä 444 kpl

2/2

VDSL-liittymillä on virheenkorjaus käytössä, eikä sitä poisteta.

Mikäli linjalla ei esiinny virheitä, ei virheenkorjaus vaikuta liittymän viiveeseen.

 

Jos viivettä tulee virheenkorjauksesta johtuen, tarkoittaa tämä sitä että linjalla esiintyy virheilyä ja virheenkorjaus alkaa automaatiolla puskuroida liikennettä ja lähettämään viallisia paketteja uudestaan jotta yhteys voi toimia häiriöttä.

 

Yhteys keskittimeltä modeemille tulee VDSL2-yhteytenä puhelinparin tai vastaavan kupariyhteyden ylitse. Yhteys keskittimeltä verkkoon päin toteutetaan aina valokuituyhteytenä.

Toisin sanoen taloyhtiöiden laajakaistoissa yhteys tulee talojakamoon valokuituna ja jakeluverkkona toimiva taloyhtiön sisäverkko toteutetaan VDSL2-tekniikalla.

Jakelutekniikoita ovat DSL, kuitu, kaapeliverkko ja ethernet.

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.