Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Heidihelene
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 152 custom-general.kudos
 • 80 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Oneplus 9 pro - Oneplus perheen uusi isäntä

Tämä artikkelisarja on tehty kaupallisessa yhteistyössä Telian kanssa.

 

Nyt on uunituoretta kädessä, meinaan vasta julkaistu Oneplus 9 pro on löytänyt tiensä minun pieniin kätösiini. Olen ollut osa Oneplus perhettä kolme vuotta, ensimmäinen Oneplus 6 oli portti sille, etten tule helpolla enää vaihtamaan helpolla muuhun tuotevalmistajaan, niin rakastunut olen näihin laitteisiin. Ja sama pätee nyt Oneplus 9 prota.

 

Heidihelene_0-1617912855202.jpeg

 

Ensimmäinen asia, jota rakastan ylipäätään Oneplussassa on myyntipakkaukset. Koska eihän sisältö olisi mitään ilman lahjan avaamisen jännitystä ja iloa, ja siinä Oneplus on onnistunut. Heti tulee sellainen fiilis, että on osa jotain suurempaa.

Mutta sitten itse paketin sisältöön...

 

Heidihelene_1-1617912854394.jpeg

 

Oneplus 9 Pro 12 + 256 Gt 5G - Black Stellar. EIKÖ SE OLE KAUNIS !!? Puhelin on laadukas, ja se myös näyttää siltä. Itse valitsin kolmesta värivaihtoehdosta Stellar Blackin, eli Tähtitaivaan Mustan. Takakansi on mattalasipintainen, erittäin kestävä ja hyvä kädessä. Siinä ei näy tahmeat sormenjäljet, vaan nämä katoavat pois irrottaessa (Sitä varmaan ihailin ensimmäisenä eniten). Koko puhelimen muotoilu on ihailtavaa ja kyllä sitä vaan jaksaa katsella !! Etupuolelta löytyy kaareutuva näyttö, joka kyllä ulkoisesti itseäni miellyttää, mutta lyhyiden sormien kanssa tiedän, että varmasti tulee minulla olemaan vahinko kosketuksia, ainakin alkuun. Mutta tottuneena kaarevannäytön käyttäjänä en usko tämän tulevan minua häiritsemään sen enempää.

 

Puhelimen muotoiluun kuuluen pidän myös miten kamerat on sijoiteltu taakse. Vaikka itse kyllä pidin myös Oneplus 8 pron kameroiden sijoittelusta, koen tämän myös ehkä myös hieman käytännöllisemmäksi. Samanlaista muotoilia löytyy Oneplus 8T kameroissa. Alla havainnollistava kuva.

Heidihelene_2-1617912854404.jpeg

 

Ja nyt nähdään myös se, miksi tämä puhelin on ollut suuresti aiheena joka paikassa, sillä Oneplus 9 sarjan puhelimissa on Hasselblad-puhelinkamera. Tämän kameran avulla saadaan kuvista uskomattoman aitoja (niin ainakin olen kuullut) Natural Color -kalibroinnin avulla.

Heidihelene_3-1617912854411.jpeg

 

Mutta, en lähde enempään vielä kertomaan tästä puhelimesta, koska en ole yksinkertaisesti vielä edes kerennyt testaamaan tätä kameraa ja kuinka hyvän sen pitäisi olla ja myös itse puhelimen käyttö on jäänyt vielä toistaiseksi vähäiselle. Tässä nyt alkuun vain omat fiilikset itse puhelimesta ja sen ulkokuoresta, seuraavaksi sitten katsotaan, mihin rakastun puhelimen sisällä oleviin ratkaisuihin!

IMG_20210406_120911__01.jpg

Onnellinen Telian 5G lähettiläs kiittää ja kuittaa tältä erään, hyvää alkavaa viikonloppua kaikille! 🙂 Annetaan nyt muiden lähettiläiden kertoa heidän alku fiiliksistään tähän puhelimeen !!

 

Pahoittelut myös kuvien laaduista, pienien teknisten ongelmien takia ne on nyt hieman mössöä, mut ensi kerralla pidetään huoli et kuvien laatu myös pysyy alkuperäisissään! 😄 

3 vastausta
AsiakasY
Vakiokalustoa ☆
 • 38 custom-general.kudos
 • 286 custom-general.replies
 • 2 custom-general.solutions

Mielestäni OnePlus 9 sarjassa ei ole Hasselblad-kameraa, vaan kuvien laatuun ja värien kalibrointiin liittyvää softaa/teknologiaa, ei siis itse kameraa.

Mitä muilta foorumeilta olen tästä puhelimesta lukenut, niin ennen arvosteluja kannattaa varmistaa että puhelimessa on viimeisimmät päivitykset. Niitä on tullut jo monta, se kertokoon jotain.

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 1737 custom-general.kudos
 • 2692 custom-general.replies
 • 125 custom-general.solutions


@AsiakasY  kirjoitti:

Mielestäni OnePlus 9 sarjassa ei ole Hasselblad-kameraa, vaan kuvien laatuun ja värien kalibrointiin liittyvää softaa/teknologiaa, ei siis itse kameraa.

Mitä muilta foorumeilta olen tästä puhelimesta lukenut, niin ennen arvosteluja kannattaa varmistaa että puhelimessa on viimeisimmät päivitykset. Niitä on tullut jo monta, se kertokoon jotain.


Tuo vaikuttaa olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että tehtaalla asennettu ohjelmisto on jotekin vaillinainen tai heikosti optimoitu. Ihmettelen vain, miten niin pääsee käymään, kun laitteita on kyllä varmasti testailtu Oneplussan betatestaajien keskuudessa. Vaillinaisuus ei edes ole merkistä riippuvaista, sama toistuu jokaisella valmistajalla. Nykypäivänä päivittämisen helppous varmaan tuo valmistajille enemmän uskallusta puskea pihalle hieman vaillinaista softaa. Videopelitkin saattavat tulla täynnä bugeja pihalle, kuten mitä Cyberpunkille kävi, käyttis Windowsista puhumattakaan.

 

Sony ja Samsung ovat kai suurimmat kamerasensorivalmistajat muutaman muun ohella. Yhteistyötähän ainakin minun muistikuvan mukaan Nokia teki Zeissin kanssa. Pureview 808 optiikka oli tietääkseni Zeissin kehittämä. Huawei teki yhteistyötä Leican kanssa, eikä vissiin Leica paljoa tainnut Huawei P9:n kameraan tehdä ainakaan rautatason suunnittelua. Jossain nyt ihan eilen huhuttiin Samsungin ryhtyvän yhteistyöhön Olympuksen kanssa. Olympus onkin viime aikoina ollut eräs kovimmista Micro Four Thirds -kameroissa ja OM-D onkin jo jonkinlainen merkkipaalu.

 

Eilen Sony julkisti pari teaser-videota tulevasta Xperia 1 Mark III -puhelimesta. Sony on ollut siitä erikoinen, että vaikka valmistavat sensoreita, niin esimerkiksi ensimmäisessä Xperia 1:ssa oli Sonyn omien sensoreiden rinnalla Samsungin valmistamia sensoreita. Pääkamerassa oli Sonya, koska muilla ei ollut sellaista sensoria, jossa on integroitu muisti superhidastuskuvia varten.

 

Tutkiskelin tuossa näiden laitteiden speksejä, ja pieneksi yllätykseksi perus Oneplus 9-mallista oli jätetty optinen kuvanvakaaja pois pääkamerasta. Erikoinen valinta, kun Oneplus 8 ja 8t-malleissa se oli. Tuossa hintaluokassa kuvanvakaaja olisi mielestäni pakollinen varuste, kun se edullisesta Nord-mallistakin löytyy.

JoonasPNieminen
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 144 custom-general.kudos
 • 122 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Hei @AsiakasY 
Hasselbladin €€€ kamerat käyttävät Sonyn valmistamia kennoja ja Sonyn valmistamat kennot löytyvät myös OnePlussan 9 -sarjan puhelimista (ja monista muistakin malleista). Kun on tuttu kennovalmistaja niin Hasselbladin tunnettu sävymaailma saadaan varmasti twiikattua kuntoon. Eli on tässä pientä yhteistyön siementä myös raudan puolella omasta mielestäni 😉