Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen
 • 485 custom-general.kudos
 • 955 custom-general.replies
 • 126 custom-general.solutions

Esittelyssä Samsung Galaxy J5, Huawei Y5 ja LG Easy Smart

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

 

Päätimme ottaa testiin kolme edullisemman hintaluokan uutuusmallia. Itselle napsahti kohdalle Samsung Galaxy J5, RaMaria:lle Huawei Y5 ja Merja_J:lle LG Easy Smart. Alla lyhyt esittely jokaisesta laitteesta ja kun kameran laatu aina kiinnostaa, niin napsimme myös pari kuvaa teille vertailtavaksi 🙂 Alkuun heti kuva myyntipakkauksista kaikilla luureilla kuvattuna (järjestyksessä Samsung, Huawei ja LG).

Samsung Huawei Lg paketit.jpg

 

Samsung Galaxy J5

 

Samsungin uutuusmalli Galaxy J5 lanseerattiin viime kesäkuussa varsin kovan hypen saattelemana. Ensituntuma onkin erittäin positiivinen, etenkin kun ottaa huomioon, että kyseessä on pari sataa maksava halvemman hintaluokan älypuhelin.

Käyttäjäarvioita lukiessa törmääkin usein sanapariin "Hyvä hinta-laatusuhde", ja tähän on helppo yhtyä. Kompaktin kokoinen laite on taattua Samsung-laatua ja noudattaa muista Galaxy-sarjan puhelimista tuttua muotokieltä pyöristettyine kulmineen.

Viiden tuuman Super AMOLED HD-näyttö miellyttää silmää, kuva on mukavan terävä ja värit kirkkaat. Neliydinprossun myötä suorituskykyäkin löytyy tarpeeksi ja kaikki toimii sulavasti ilman sen suurempia jumitteluja. Myös surffailu sujuu nopeasti 4G LTE –verkossa.

Galaxy J5:ssä on 13 megapikselin kamera valoherkällä objektiivilla ja isolla F1.9-aukolla eli kuvat onnistuvat myös hieman heikommassa valaistuksessa. Automaattitarkennus löytyy tottakai ja kameraan pääsee nopeasti käsiksi tuplaklikkaamalla Koti-painiketta. Laadukkaat videopuhelut ja selfiet puolestaan onnistuvat salamalla varustetulla 5 megapikselin etukameralla.

Irroitettavan takakannen alta löytyy myös irroitettava akku, joka on tänä päivänä melko poikkeuksellista. Akun kestokin vaikuttaa olevan hyvällä tasolla. Tein pienen testin, jossa latasin akun täyteen ja pistin YouTube-soittolistan pyörimään kolmen tunnin ajaksi. Tämän session jälkeen akkua oli jäljellä vielä mukavat 68%.

Galaxy J5 on tervetullut uutuus Samsungin valikoimaan ja varmasti hintansa väärti. Luuri sopiikin erinomaisesti budjettiluokan laitetta etsivälle, joka ei halua tinkiä liikaa suorituskyvystä, monipuolisista ominaisuuksista tai kameran laadusta.

Tarkemmat speksit löytyvät täältä ja tilaus onnistuu esimerkiksi verkkokaupastamme.

Alla oleva kuva otettu Huawei Y5:llä.

Samsung Huawei.jpg

 

Huawei Y5

 

Huawei Y5 on edullisen luokan 4G -luuri, jonka käyttökin sujuu näppärästi 1,1GHz -neliydinprosessorilla. Käyttöjärjestelmänä laitteesta löytyy Android 5.1, jonka rinnalle on tuotu Emui 3.1 Lite -käyttöliittymä. Puhelin on selkeä sekä helppokäyttöinen, 4,5" TFT -näytöllä varustettu peruspeli.

 

Muotoilu on simppeli sekä painikkeet helposti löydettävissä. Muovinen takakuori on hennosti kuvioitu, laturi liitetään puhelimen yläreunaan.

 

5 megapikselin automaattitarkennuksella sekä LED -salamalla varustetulle takakameralle löytyy hyvät säätömahdollisuudet. Voit säätää ISO:a (100-1600) tai jättää sen automaattiselle, valkotasapainoa voit myös hallita. Lisäksi löytyy valotuksen, värikylläisyyden, kontrastin sekä kirkkauden säädöt. Kuvia voit ottaa myös esimerkiksi Panoraama tai HDR -moodilla. Etukamerasta löytyy 2 megapikseliä.

 

2000 mAh akulle povataan peruskäytössä virtaa koko päiväksi. Tein tässä myös pientä akkutestiä, toki WIFI-verkossa. Akku täyteen, youtubesta playlist pyörimään koko näytölle. Käyttötietojen mukaan Youtube on kuluttanut virtaa 2,5 tunnin käytön jälkeen 14%, näyttö 40%. 2,5 tunnin Youtube -maratonin jälkeen laitteessa on virtaa jäljellä 29%.

 

Lisää spekseistä sekä laitteesta löydät täältä.

 

Kaiken kaikkiaan hintaluokassaan ihan passeli laite, varmasti erinomainen valinta sekä hintansa, että ominaisuuksien puolesta esimerkiksi lapsen ensimmäiseksi älypuhelimeksi, miksei myös muillekin. 🙂

 

Alla oleva kuva otettu LG Easy Smartilla.

 

Huawei LG.jpg

 

LG Easy Smart

 

Noin kymmenen vuotta sitten simpukkapuhelin oli kova sana mobiilimarkkinoilla. LG toi nyt markkinoille uudelleen tuon ”läppäpuhelimen” merkiltään LG Easy Smart.

 

Puhelin on suunniteltu erityisesti käyttäjille jotka kaipaavat fyysistä näppäimistöä ja ovat mieltyneet taittuvaan puhelinmalliin. Se on yllättävän isokokoinen verattuna vanhoihin simpukkapuhelimiin. Näppäimet ovat isot ja selkeät, joten isoillakin sormilla käyttö onnistuu loistavasti. Lisäksi näyttö toimii kosketusnäyttönä, joten siitäkin pointsit.


Tämän luurin paras ominaisuus on ehdottomasti tuo kansi.

 

 • Näyttö ei naarmuunnu helposti koska kansi suojaa.
 • Puheluun voi vastata pelkän kannen aukaisulla ja samoin puhelun voi lopettaa laittamalla kannen kiinni.
 • Jos kansi on kiinni ja puhelin on äänettömällä, palaa kannessa pieni vihreä led yhtäjaksoisesti.
 • Puhelin ei tarvitse erillisiä suojakuoria
 • Voi huoletta pitää esim. taskussa tai laukun pohjalla
 • Jos päädyt puhelimen valikossa ”väärään” paikkaan, laita kansi kiinni ja avaa se jolloin olet taas päänäkymässä

 

Pointsit saa multa myös itse näyttö. Koska valmistaja on LG, odotinkin että näyttö on terävä. Ja sitä se on! Akkutestissä YouTube video pyöri 4G verkossa non stop ja noin kolmen tunnin jälkeen akkua oli kulunut vain 33%. Ei huono 😉

 

Jos luuri kiinnostaa, pääset tarkempiin spekseihin täältä.

 

Alla oleva kuva otettu Galaxy J5:llä.

LG Samsung.jpg

4 vastausta
jepjep11
Vakiokalustoa
 • 11 custom-general.kudos
 • 79 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

tuo samsung on alkanut kiehtomaan, juuri tuon hinta/laatu/ ominaisuus suhteen takia. itsellä vielä lumia käytössä,nokian aikainen, microsoftiin en koske. tarkoitus olisi vaihtaa nyt sitten androidia käyttävään järjestelmään. Jos aloittaisi tuollaisella halvemmalla mallilla opettelun, tiedä vaikka ei tykkäisikään. kamera vaikuttaa ainakin kuvan perusteella kohtuulliselta.

IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen
 • 485 custom-general.kudos
 • 955 custom-general.replies
 • 126 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tykkäsin kyllä kovasti tuosta Galaxy J5:stä, vaikka jonkinasteinen Apple-fani olenkin 🙂 Hintaansa nähden oikeinkin pätevä luuri kyseessä ja varmasti hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi Androidiksi.

jepjep11
Vakiokalustoa
 • 11 custom-general.kudos
 • 79 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

pitääpä laittaa ostoslistalle, mutta taidan odotella tuonne kuun loppuun jos vaikka jostain arvonnasta voittaisi sen. vink vink 😉

IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen
 • 485 custom-general.kudos
 • 955 custom-general.replies
 • 126 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Jep, onnea arvontaan 😉