Esittelyssä Samsung -ekosysteemi

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 7 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10349 kommenttia

 


 


 


Ostinpa joku aika sitten itselleni Samsungin kaarevan 4K-telkkarin. Sattumoisen mulla oli testissä aimo läjä Samsungin laitteita:


- Galaxy S7 edge -puhelin (4K-kamera)


- Gear VR -virtuaalilasit


- Gear S2 -älykello


 


Joten ajattelin että teenpä tällä kertaa yleisen blogipostauksen jossa esittelen hivenen Samsungin ekosysteemiä, miten laitteet toimivat yhteen ja millaisia aparaatteja nämä oikein ovat yleisellä tasolla. Joten tässä tulee pläjäys Samsungia olkaas hyvät :)


 


Miltä 4K-kuva oikein tarkoittaa ja miltä se näyttää? Jotta saat kuvasta kaiken irti niin katso tämä filkka 4K-näytöllä. Tavallisellakin näytöllä eron huomaa mutta parhaiten eron huomaa jos tämän katsoo 4K-ruudusta. Kuvasin siis 4K-telkkarin kuvaa S7 edge -puhelimella, siinä on todella hyvä kamera jolla saa hienoa jälkeä sekä still- että videokuvan suhteen. Ja puhelimen videokuvakin on siis 4K-tasoa :)


 



 


Seuraavana esittelyyn pääsee samainen telkkari ja näytän miten se pelaa yhteen S7-puhelimen kanssa. Eli kännykän kuvan pystyy heijastamaan telkkarin ruutuun ilman mitään lisäkikkareita (Chromecasteja tai muita) ja näyttämään puhelimesta vaikka kuvia kavereille, selaamaan nettiä ja vaikka katsomaan Sonera Viihdettä tai käyttämään jotain muuta tv-palvelua.


 


Ja toisinpäin, telkkarin kuvan saapi kännykkään. Vaikka tilanteessa jossa teet keittiössä ruokaa eikä siellä ole telkkaria mutta haluat nähdä vaikka aamun uutiset suorana joten telkkarista jako päälle kännyyn ja voit katsella uutiset rauhassa aamupalaa nauttien.


 


Muitakin hyötyjä on, esim. kännykkä toimii kaukosäätimenä telkkarille. Yms yms.


 



 


No sitten se S7 edge -puhelin, tein aikaisemmin siitä unboxaus- ja käyttöönotto-videon ja tsekkaa se tästä. Tästä puhelimesta ei ole kuin hyvää sanottavaa. Tai no on yksi miinus, se on tosi liukas. Kamera vakuuttaa, muotoilu ja viimeistely, käyttis on hyvä, sormenjälkitunnistin toimii nopeasti jne jne.


 



 


Samsungilla on kätevät langattomat lataukset, esim. puhelimelle on oma langaton latausalustansa jossa puhelimen akku latautuu. Ja älykellolle on omansa. Parhain toki olisi, että langaton lataus olisi nimensämukaisesti langaton eli laite latautuisi kun se vain on tietyssä tilassa (huoneessa). Tekniikka toki kehittyy koko ajan ja tällaisia latureita on kohtapuoliin tulossa!


 



 


Tein viime vuoden puolella lyhyen esittelyfilkan Gear S2 -älykellosta ja se löytyy tästä. Kello toimii siis yhteen puhelimen kanssa, se synkkaa esim. some-notifikaatiot puhelimesta suoraan kellon ruutuun, sähköpostit ja kalenterimerkinnät yms. GPS-sijaintitiedot se ottaa myös puhelimesta ja kellon avulla voit tehdä jopa pieniä navigointeja oudossa/uudessa ympäristössä. Sykkeen ja aktiivisuuden mittaus löytyy tottakai. Kello on helppo käyttää, kellon kehän toimiessa ohjauspyöränä ja ruudun kosketusnäyttönä.


 



 


Sitten niihin VR- eli virtuaalilaseihin. Vajaa vuosi sitten kokeilin melkein samanlaisia Innovator Edition-laseja ja näissä päällepäin suurin ero on siinä että puhelin joka toimii näyttönä, on suojattu suojakannella. Ehkä ulkonäköän parantamiseksi lisätty kansi. Laseilla navigoidaan siten että päätä liikuttamalla liikkuu samalla myös kursori (joka siis näkyy siellä virtuaalimaailmassa) ja valinnat ja scrollaukset tehdään silmikon oikeassa reunassa olevalla "joysticilla". Tämä joystic on tässä uudessa mallissa eri näköinen. Muutoin silmikko näyttää samalle kuin tuo vajaa vuosi sitten testaamani Innovar Editionit. Oli mukava huomata, että Oculus-sovelluskaupassa - josta kaikki silmikolla käytettävät appsit ladataan - oli tullut rutkasti lisää sovelluksia. Ja se on kaikkien VR-lasien elinehto, kunnolliset sovellukset lisäävät lasien käyttäjiä ja ilman sovelluksia lasit jäävät vain kokeiluasteelle. Nyt tekemäni testi oli lyhytaikainen, en tiedä minkä verran sovelluksissa oli ilmaisia/maksullisia, ja minkä verran oli hyöty/viihde-sovelluksia.


 



 


Gear VR -lasit on helppo ottaa käyttöön.


 



 


Ja tältä ne tuntuu 🙂 Laseja on vaikea demota kun en keksi että miten lasien silmille heijastamaa kuvaa voisi näyttää videolla :)


 



 


 


Huomasin nyt, että videoilla en esittele tai käsittele yhtään tuon kaarevan telkkarin käyttöä. No, se on perus Samsungin älytelkkari. Itsellä ei tule käytettyä sen appseja sen kummemmin, Youtubea joskus tuon 4K-kuvan takia. Hyvä telkkari jossa kuvanlaatu varsinkin 4K:na on häikäisevää. HD-kuvakin näyttää hyvältä mutta silloin bitraten pitää olla korkea, SD:stä skaalattu HD-kuva ei näytä miltään.


 


Kaarevuudesta en ole huomannut mitään hyötyä, ainoa on että kuva ei heijasta ikkunoita tai aurinkoa niin paljoa kuin perus lätty-telkkari ja se on toki sinällään jo hyvä juttu. Kaarevuus ei tuo mitään läsnäolon tuntua katsomiseen, vaikka alunperin näin oletin. Vaikka katsoisi läheltä tai kaukaa, kaarevuus ei tuo muuta kuin wau-efektin kun huomaa että kuva on kaareva, mitään muuta varsinaista hyötyä siitä ei ole. Mutta tällaiselle laitehifistelijälle se sopii hyvin, on mukava kun olkkarissa on iso (55") kaareva tv, se näyttää hienolle :)


 


Yhteen asiaan petyin telkkarin kohdalla, sinne pystyy syöttämään samat Samsung-tilin tunnukset kuin puhelimeen. Mutta en löytänyt tästä mitään hyötyä, esim. appsit tai muut eivät toimi mitenkään ristiin. Ainoa hyöty näyttäisi olevan, että ei tarvitse keksiä useita eri tunnuksia vaan yhdet toimii molemmissa. Aika näyttää, kehittääkö Samsung ekosysteemiään siihen suuntaan että Samsung-tili toimisi kuten esim. Applen Apple-ID.


 


Ja vielä kun älykello toimisi yhteen telkkarin kans, ja nuo VR-lasit myös niin olisi aika täydellinen ekosysteemi :)


 


 


---


 


Tässäpä kattaus Samsungin laitteista, mitä mieltä ja pitäisikö vastaavia tehdä myös muiden valmistajien laitteista?


 


Pääset tilaamaan oman Samsung-puhelimesi Soneran verkkokaupasta täältä --> linkki.


Ja Samsung-tv:n tai vaikka älykellon voit tilata täältä --> linkki.


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa