Juotko tarpeeksi vettä? - Neljä sovellusta avuksi veden juonnin lisäämiseen

  • 16 November 2021
  • 1 kommentti
  • 533 katselukertaa


 


Veden juominen on tärkeää muistaa aina, mutta erityisesti kuumilla kesäkeleillä on hyvä pitää huolta siitä, että vettä tulee juotua riittävästi. Veden juomisella on monia terveydellisiä hyötyjä ja sen sanotaan muun muassa pitävän aineenvaihdunnan käynnissä, auttavan pitämään huolta ihon kunnosta antavan energiaa liikkumiseen, koska vesi auttaa happea kulkeutumaan elimistössäsi.


 


Allekirjoittaneella veden juonti meinasi helposti jäädä ihan minimiin – erityisesti työpäivien aikana. Onneksi sovelluskehittäjät ovat huomanneet tämän ongelman ja luoneet useita sovelluksia, jotka muistuttavat veden tärkeydestä. Osa on kehittänyt siitä pelin, jolloin veden juominen ei ole ainoastaan hyödyllistä vaan myös hauskaa! Itse huomaan olevani paljon virkeämpi, energisempi ja pystyn keskittymään paremmin, kun veden juonti on reilassa!


 


Waterlogged


 



 


Waterlogged-sovellus pyytää käyttöönoton yhteydessä luomaan käyttäjätunnuksen, käyttö on kuitenkin mahdollista myös kirjautumatta. Valikosta on mahdollista asettaa päivittäinen tavoite ja valita juotu määrä. Sovellukseen voi asettaa muistutuksia, jolloin sovellus muistuttaa tasaisin väliajoin veden juomisesta. Sovellus myös tallentaa aiemmat tietosi, eli voit tarkistaa raportit aiempien päivien juoduista litroista.


 


Sovellukseen on mahdollista ladata kuvia omista juomapulloista tai -laseista, jolloin määrät on näppärä tallentaa omien astioiden mukaan. Se on kokonaisuudessaan todella selkeä ja yksinkertainen käyttää. Sovellus toimii myös yhdessä esimerkiksi Fitbitin ja Google Fit:in kanssa.


 


Saatavuus: Google Play ja Apple Store


Kieli: englanti


Hinta: ilmainen, mainokset saa pois maksua vastaan


Tutustu sovellukseen valmistajan sivulta


 


Drink Water


 



 


Mietityttääkö sinua paljonko sitä vettä sitten tulisi päivässä juoda? Drink Water -sovellukseen pääset kirjaamaan oman painosi ja sovellus laskee sinun tarpeeseesi sopivan määrän vettä. Omaan kulutukseen sopivan määrän vettä voi valita myös manuaalisesti. Lisäksi sovellukseen lisätään aika, milloin heräät ja menet nukkumaan – muun sovellus hoitaa itse. Se lähettää muistutuksia pitkin päivää, jotta veden juominen ei pääse unohtumaan.


 


Sovellus on todella yksinkertainen käyttää ja matkan tavoitteeseen näkee yhdellä silmäyksellä. Samoin viimeisin kirjaus on heti näkyvissä.


Pieni miinus sovellukselle tulee siitä, että näyttöön lävähtää aika usein mainoksia. Sovelluksesta on kuitenkin saatavilla maksullinen versio, jossa mainoksia ei tule.


 


Saatavuus: Google Play


Kieli: englanti


Hinta: Ilmainen, maksullisia premium-ominaisuuksia, mainokset saa pois maksullisella versiolla


Tutustu sovellukseen Play Kaupassa


 


Juo Vettä!


 



 


Käyttöönottovaiheessa valitaan sukupuoli ja syötetään pituus sekä paino. Sovellus antaa mahdollisuuden kirjata lisätietoja jotka vaikuttavat vedentarpeeseen, mm. raskaus, imetys tai aktiivisuus. Sen jälkeen sovellus laskee sinulle sopivan tavoitteen veden juontiin. Tämä sovellus saakin erityistä plussaa yksilöllisyydestä päivittäisen tavoitteen muodostumisessa. Tavoitteen voi halutessaan valita myös manuaalisesti.


 


Juomavalikoimassa on veden lisäksi valittavana kahvi, tee, virvoitus- ja alkoholijuomia, jotka vaikuttavat päivän tavoitteen toteutumiseen erilaisin painoarvoin. Sovellus kertoo muistuttaa ilmoituksella silloin kun sinun tulisi juoda seuraava lasi vettä ja antaa suosituksen kuinka paljon vettä tulisi juoda.


Kaiken kaikkiaan näkymä on todella selkeä ja päivän tavoitteen eteneminen näkyy niin kuviona kuin prosentteinakin. 


 


Saatavuus: Google Play


Kieli: suomi


Hinta: ilmainen


Tutustu sovellukseen Play Kaupassa


 


Plant Nanny


 



 


Plant Nanny on Apple Storen vuoden 2013 paras applikaatio, jonka avulla yli kolme miljoonaa ihmistä juo säännöllisesti vettä. Sovelluksessa kasvatetaan söpöjä pikku kasveja, ja jotta ne pysyvät hengissä on sinun juotava vettä tietyin aikavälein. Käyttöönoton yhteydessä on valittavana kaksi maksutonta kasvia ja niille voi valita mieluisen ruukun. Valittavana on useampia kasveja eri vaikeustasoilla, mutta niiden hankkimiseen tarvitaan siemeniä, joita voi ostaa sovelluksessa. Valitsemasi kasvi istuu ruukussa ikkunanlaudalla ja tausta ikkunan takana vaihtuu vuorokaudenajan mukaan.


 


Sovelluksessa on valittavana eri kokoisia vesiannoksia. Valitsemasi annoskoko näkyy ruudun alareunassa ja siitä on helppo napsauttaa uusi lasillinen mukaan kertyneeseen saldoon. Sovelluksen asetuksiin voi myös kirjata oman painon ja valita kuinka usein sovellus lähettää ilmoituksia. Näyttöön ilmestyy jokaisen annoksen myötä tsemppiviestejä mutta myös varoitus, jos vettä juo liikaa kerralla.


Peli sopii myös perheen pienimmille!


 


Saatavuus: Apple Store ja Google Play


Kieli: englanti


Hinta: Ilmainen, lisämaksulla saa ostettua enemmän kasveja ja ominaisuuksia


Tutustu sovellukseen App Storessa


Sovelluksesta on saatavilla myös uusi versio Plant Nanny 2.


 



 


Juotko sinä riittävästi vettä päivässä vai meinaatko unohtaa veden tärkeyden? Kommentoi alle oma suosikkisi veden juonti sovelluksista tai kokemukset yllä mainituista!


 


Lue myös:



1 kommentti

Kiitos vinkeistä @LiisaMn. Plant Nanny on ainakin saanut allekirjoittaneen iPhonen käyttäjän hörppimään vettä, eihän pikkukasvia voi pulaankaan jättää. :smileyhappy:

Vastaa