Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
SakuMik
Moderaattori
Moderaattori
  • 7 custom-general.kudos
  • 26 custom-general.replies
  • 1 custom-general.solutions

Miksi päivittää 4K-televisioon

4K-TV.jpg

 

Televisioiden kehitys on mennyt hurjaa kyytiä eteenpäin. Joka vuosi saamme niihin uusia ominaisuuksia kuten smart-käyttöjärjestelmän, isomman resoluution tai suuremmat ruutukoot.

 

Tässä artikkelissa käydään lävitse, miksi juuri nyt sinun on oiva hetki päivittää vanha televisio uuteen 4K-televisioon.

 

 

Miksi uuden 4K-television ostaminen on juuri nyt kannattavaa

 

Kun muutama vuosi sitten 4K-tekniikka astui kuluttujamarkkinoille, joutui uudesta tekniikasta maksamaan sievoisen hinnan. Nykypäivänä tekniikka on kehittyneempää ja uusien televisioiden tekeminen tulee edullisemmaksi. Tämän takia uuden 4K-television hinta on pudonnut todella kilpailukykyiselle hintatasolle. Myöskään ensimmäiset 4K-televisiot eivät olleet kuvanlaadultaan tai kooltaan vanhoja HD-televisioita edellä kovinkaan paljon tekniikan lyhyen iän takia, mutta nyt tekniikka on kehittynyt pitkälle. 4K-televisioita on saatavilla nykyään isoissa kooissa ja kehittynyt paneeliteknologia takaa huomattavasti paremmat värit ja kontrastin kuin ennen. Yksi isoista eduista 4K:ssa onkin, että suuren resoluution vuoksi pikselit eivät erotu isommissakaan ruuduissa.

 

Myös sisällöntuotanto on siirtynyt viime vuosina 4K-laatuun ja suurin osa uusista ohjelmista onkin heti saatavilla 4K-laadulla. Esimerkiksi Netflixin kaikki uusi sisältö ja jotkin vanhat sisällöt on päivitetty 4K-laatuisiksi. Nykypäivänä uusi sisältö tuleekin nopeasti saataville striimattavaksi omaan televisioon. Tämän takia saatatkin haluta panostaa omiin laitteisiin, jotta voit katsoa uudet elokuvat ja sarjat parhaimmalla mahdollisella laadulla omalta kotisohvalta.

 

 

4K ja HD-televisioiden erot

 

4K-television ero vanhaan HD-tekniikan televisioon on pikseleiden määrä. HD-televisiossa on pikseleitä reilu kaksi miljoonaa kun taas 4K-televisiossa niitä on yli kahdeksan miljoonaa. Lyhyesti sanottuna siis 4K-television kuva on neljä kertaa tarkempi. Tästä on etenkin suuri hyöty isojen ruutukokojen kanssa sillä HD-tekniikalla pikselit alkavat erottumaan ja kuva voi olla sumea. Myös miltei kaikki uudet 4K-televisiot tarjoavat uusia paneeliteknologioita kuten QLED tai OLED jolla värit ja kontrasti ovat huomattavasti paremmat kuin vanhemmissa HD-televisioissa. Monissa uusissa televisioissa on  AI:lla varustettu upscaling-teknologia, joka parantaa heikon kuvan isompaan resoluutioon parantaen näin kuvanlaadun verrattuna alkuperäiseen kuvaan. Myös kuvaennustus -teknologia on uusi ominaisuus joka on tullut tutuksi 4K televisioiden myötä. Tekniikka ennustaa kuvia lisää alkuperäisten kuvien väliin, jolloin kuvasta tulee sulavampi ja selkeämpi jos siinä on paljon liikettä. Tämä on esimerkiksi urheilua katsellessa tärkeää. Alla olevassa kuvassa esitettynä pikseleiden määrän ero HD:n ja 4K:n välillä.

4K Ultra HD vs 1080p HD.jpg

 

 

Mitä tulee huomioida uutta televisiota ostettaessa

 

Uutta televisiota ostaessasi sinun kannattaa huomioida ainakin muutama asia. Esimerkiksi katseluetäisyytesi vaikuttaa siihen kuinka suurella kuvaruudulla sinun kannattaa televisio ostaa. Useimmissa talouksissa katseluetäisyys on 2-3 metriä jolloin 55" tai 65" tuumainen ruudunkoko sopii olohuoneeseen mainiosti. Näyttötekniikka voi myös olla merkityksellinen jos käytät televisiota valoisassa ympäristössä. Tällöin OLED ei välttämättä ole paras vaihtoehto koska OLED ei kykene samanlaisiin kirkkaustasoihin kuin sen isoin kilpailija QLED. Aiotko pelata television ruudulta pelejä?  Silloin mahdollisimman pieni viive voi olla sinulle tärkeää. Jos sinulla on lisälaitteita niin kannattaa tarkistaa onko televisiossa tarpeeksi sisääntuloja laitteillesi. Viimeisenä sinun kannattaa huomioida myös hinta, ja miettiä ennalta mikä on budjettisi. Tutki televisioita budjettisi huomioiden, ja valitse sellainen televisio joka sopii sinun tarpeisiisi parhaiten. Meidän verkkokaupastamme on saatavilla monenlaisia televisioita erilaisilla ominaisuuksilla, ja ominaisuuksien haku onnistuu helposti, sillä voit rajata hakua suodattimilla. Meiltä television osto onnistuu kertamaksulla tai 12-36kk maksuerissä Telia rahoituksella. Alla kaksi hyvää vaihtoehtoa verkkokaupastamme eri hintaluokista.

 

Samsung QLED.png

TILAA TÄSTÄ SAMSUNG QLED 65" 4k

 

 

Samsung Crystal.png

TILAA TÄSTÄ SAMSUNG 4k CRYSTAL 55"

 

 

Alla vielä video, jossa käydään lävitse suosituksia eri valmistajien televisiomalleista.

 

 

 

Oletko itse aikomassa päivittää televisiotasi nykyaikaan vai oletko jo hiljattain päivittänyt televisiosi?

 

Lue myös

 

 
1 vastaus
SINAD
Konkari
  • 457 custom-general.kudos
  • 897 custom-general.replies
  • 34 custom-general.solutions

4K pääsee kunnolla oikeuksiinsa vasta 100...200" kuvalla, ei noin pienillä... Tosin omasta mielestä 3D on paljon kovempi juttu kuin 4K. 3D kuva yhdistettynä 12-kanavaiseen 7.1.4 äänijärjestelmään Doby Atmoksena tai DTS X:nä tuo jo kokemuksen siitä että on itse tapahtumien keskellä, 4K taas on aika laimea parannus FullHD:hen eikä sitä normaalisti juurikaan edes erota, koska projektori skaalaa myös HD sisällöt 4K:ksi ja tekee sen todella hyvin.