Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
ReOlivia
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 295 custom-general.kudos
 • 471 custom-general.replies
 • 20 custom-general.solutions

Mukavaa autoilua - Puhelimen lisätarvikkeet autoon

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

navigoida telia lisätarvike autoon.jpg

 

Automatkoillani soi Spotify tai katson puhelimen karttapalvelusta reittiä perille. Tykkään kuunnella myös automatkoilla äänikirjoja Storytelin kautta. Sillä ei ole väliä ajanko itse vai joku muu, mutta autossa on mukava matkustaa kun laitteet ovat kunnossa. Tässä artikkelissa kerron millaisia puhelimen lisätarvikkeita autoon on saatavilla.

 

Ole liikkeessä ja lataudu

 

Ylärivissä: Belkin Road Rockstar -laturi ja OnePlus Warp Charge Car Charger -laturi. Alarivissä: Key Power Quick Charge -laturi ja Key Power -laturi.Ylärivissä: Belkin Road Rockstar -laturi ja OnePlus Warp Charge Car Charger -laturi. Alarivissä: Key Power Quick Charge -laturi ja Key Power -laturi.Auton tupakansytytintä käytetään nykypäivänä useimmiten puhelimen lataamiseen, kuin alkuperäiseen tarkoitukseen. Kuinka monta ladattavaa laitetta autossasi kulkee? Belkin Road Rockstar autolaturista löytyy erityisesti lapsiperheitä miellyttävä tai kimppakyytejä tarvitseville laturi, jossa on latauspaikkoja neljälle. Etupenkkiläiset saavat kaksi paikkaa ja lisäjohdolla tuolin selkänojaan saadaan kiinni toiset kaksi latauspaikkaa. 

 

Key-merkiltä löytyy simppeli yhden latauspaikan laturi Key Power Quick Charge 3.0. Tämä sopii useimpiin autoihin ja useimpiin puhelimiin. Valmistajan mukaan laturi käyttää Quick Charge 3.0. toiminnetta, jonka ansiosta puhelimesi latautuu pikavauhtia.

 

Saman merkin toinen laturi on Key Power. Erona edelliseen, tässä laitteessa ei ole pikalataustoiminnetta mutta tilalla on toiselle laitteelle laturipaikka.

 

Valikoimassa on myös OnePlus Warp Charge Car Charger -autolaturi. Valmistaja lupaa, että OnePlus puhelimesi akku latautuu 50%:n varaukseen 20 minuutissa. Eli minun tapauksessani työmatkan aikana, tyhjästä 50 prosenttiin! Tämä laturi toimii usealla eri jännitteellä, joten tällä voit ladata mitä vain älypuhelinta. 

 

Kaapeliksi suosittelen, minullakin käytössä olevaa, Keyn Power 3-In-1 kaapelia. Tällä kaapelilla lataat lähes minkä vain puhelimen tai tabletin. Tässä johdossa yhdistyy microUSB, Lightning ja USB-C.

 

Anna Spotifyn jytää tai kuuntele lempikirjaasi

Äänentoistoon Belkin 3.5 Audio Cable, Belkin Lightning to 3.5 ja Apple Lightning to 3.5. -adapteri. Lataukseen Key Power 3-In-1 -kaapeli.Äänentoistoon Belkin 3.5 Audio Cable, Belkin Lightning to 3.5 ja Apple Lightning to 3.5. -adapteri. Lataukseen Key Power 3-In-1 -kaapeli.Useimmissa autoissa on aux-liitäntä ja itse hyödynnän sitä musiikin tai kirjan kuunteluun. Applen puhelimiin tarjoaa lighting-liitännällä aux-johdon esimerkiksi Belkin metrin mittaisella kaapelillaan.

 

Belkiniltä löytyy myös perinteinen aux-piuha, jonka saa liitettyä puhelimen kuulokeliitäntään. Tähän voit yhdistää myös Applen kuulokeadapterin. Adapteri on kätevä myös, jos käytät kuulokkeita, joissa ei ole lightning-liitintä.

 

Pidä turvavyö sekä puhelin kiinnitettynä

Key Core Mount -autoteline ikkunaan ja Key Core Mount -autoteline ilmastointiritiläänKey Core Mount -autoteline ikkunaan ja Key Core Mount -autoteline ilmastointiritiläänMonesti itse käytän puhelimen karttapalvelua etsiessäni perille. Puhelinta ei tietenkään kannata alkaa etsiä ajon aikana vaan se on hyvä kiinnittää paikoilleen jo lähtiessään. Key Core Mount -autoteline ikkunaan kiinnittyy liimapinnalla näppärästi tuulilasiin. Voit kiinnittää sen käden ulottuvillesi ja niin, että pystyt seuraamaan ajaessa myös reittiä. Suosittelen kuitenkin olemaan tarkkana kiinnityksen kanssa, ettei tule vahingossa peittäneeksi näkyvyyttä kun asettaa telineen kiinni.

 

Puhelintelineen voi kiinnittää ikkunan lisäksi esimerkiksi tuuletusritilään. Tässä kohtaa teline ei ole näkökentän edessä mutta voit joutua siirtämään katsettasi tiestä kun seuraat karttaa. Suosittelen aina pitämään karttapalveluiden ääniohjeistuksen päällä. Key Core Mount -autoteline ilmatointiritilään, napsahtaa näppärästi paikoilleen ja saat maksimissaan kuuden tuuman puhelimen kiinnitettyä paikoilleen.

 

Millaisia lisätarvikkeita sinulla tai tutuillasi on käytössä autossa? Mikä lisätarvike ehdottomasti pitäisi kaikista autoista löytyä?

 

Lue myös:

3 vastausta
kiisseli67
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 2506 custom-general.kudos
 • 3861 custom-general.replies
 • 334 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Vanhemmissa autoissa ei välttämättä ole Bluetooth kaiutinta tai mahdollisuutta puhua puheluita bluetoothin kautta. Itse hankin autoon Jabra Drive Bluetooth handsfree kaiuttimen, jonka kautta puhelut onnistuu hyvin :

Tämän voi laittaa aurinkolippaan kiinni kätevästi.Tämän voi laittaa aurinkolippaan kiinni kätevästi.

Toki minulla on myös auton tupakinsytyttimen jakaja, jossa on 3 paikkaa. Yksi on autokameralle, yksi 2-paikkaiselle usb-pikalaturille ja yksi FM-lähetin/Bluetooth soittimelle, jossa vielä yksi paikka usb-pikalataukselle. Eli voin ladata vaikka kolmea puhelinta yhtäaikaa 🤓

#koskamävoin
Stupid is as stupid does - Forrest Gump
ReOlivia
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 295 custom-general.kudos
 • 471 custom-general.replies
 • 20 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Vau! Siinä on viimesen päälle! Tuo bluetooth handsfree kaiutin kuulostaa kyllä järkevältä. Itse tuppaan vaan jättää vastaamatta, jos joku soittaa ajon aikana tai heitän vaan puhelimen kauittimelle. Laitampa tuon harkintaan Robotti Onnellinen

 

Kiinnitin myös huomiota, että perheen toisessa autossa on suoraan usb-pistokkeet. Joten siinä jää tuo tupakinsytytin vielä vapaaksi, jos sitä tarvitsee muuhun käyttöön. Toisessa autossa taas sytytin on jaettu laturille. Kuinka nopeesti automatka meneekään kun laittaa äänikirjan päälle ja 100km kuluu hujauksessa väsyttämättä.

soittajaeino
Vakiokalustoa ☆
 • 133 custom-general.kudos
 • 160 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Oli mielenkiintoista lukea tämä esittely. Minulla asia ratkesi toisin, mutta oikein hyvin.

 

Aikaisemmin yritimme vaimoni kanssa navigoida ottamalla iPad mukaan etupenkille vieressä istujan syliin. Sen navigaattori ei ollut hyvin viritetty, koska se ohjasi Kaustisen kesämatkan aikana meidät niin huonolle ja muhkuraiselle metsätielle, että autosta rikkoutui öljypohja. Piti soittaa avuksi iso nosturiauto joka vei lavallaan automme korjattavaksi huoltoasemalle. Saimme auton vasta muutaman päivän kuluttua. Siihen asti käytimme lainakyytiä kansanmusiikkijuhliin menoa varten.

 

Jos ajon aikana soi puhelin, niin ajoin ensimmäiseen pysähdyspaikkaan ja pysähdyin. Siten kaivoin matkapuhelimen taskustani ja joko vastasin tai soitin samaan numeroon. Tuntui kömpelöltä ja oli myös sitä.

 

Sitten tapahtui ihme. Vaihdoin autoni toisen merkkiseen aivan uuteen tehtaalta tulevaan malliin, johon saimme ottaa haluamiamme lisäominaisuuksia. Autossa on nyt aika kookas näyttö kojelaudassa navigaattoria, autoradiota, eteenpäintutkaa ja taaksepäintutkaa varten. Tuntuu hyvältä ja tomivalta.

 

Kun soitan jollekin ajon aikana, en ota enää puhelintani taskusta. Kosketan näyttöä joko viimeisten puhelujen luettelosta tai aakkosjärjestyksessä olevasta puheliman nimiluettelosta. Kun puhelu yhdistyy, kuulen välittömästi puheen auton hifi stereo -kaiuttimista. Puheeni ottaa katossa oleva mikrofoni. Kun minulle soitetaan, näen soittajan nimen ruudussa. Kun hyväksy sen hipaisemalla, voin taas puhua laite taskussani. Mainiota se on kerrassaan!

 

Koska mainostaa ei saa, en kerro vanhan tai uuden auton merkkiä tässä. Siis uusi keino on:

Osta uusi auto, niin homma toimii!