Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori
  • 831 custom-general.kudos
  • 1168 custom-general.replies
  • 77 custom-general.solutions

Vertailussa edullisimmat 5G-puhelimet

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

5Gpuhelimet_copy.jpg

 

 

5G-puhelimien valikoima kasvaa jatkuvasti ja verkkokin kattaa jo useita paikkakuntia etelästä pohjoiseen. Vaikka 5G-ominaisuudella varustettu puhelin saattaa kuulostaa hienolta ja kalliilta, voi tällaisen laitteen hankkia nykyisin tarjouksesta riippuen jo noin 300 eurolla. 5G ei ole enää vain kalliiden lippulaivapuhelimien etuoikeus, vaan kyseisellä ominaisuudella varustetun puhelimen voi saada peruspuhelimen hinnalla. Esimerkiksi lokakuun 2020 myydyin älypuhelin oli juurikin edullisempi 5G-malli. Tässä artikkelissa vertailen alle 500 eur hintaisia 5G-puhelimia. Niitä löytyy useammankin eri laitevalmistajan listoilta ja tällä kertaa vertailussa ovat mukana:

 

Xiaomi Mi 10T Lite 5G

Motorola G 5G Plus

OnePlus Nord 12

Huawei P40 Lite 5G

Samsung Galaxy A51 G

 

Näytöissä vain pieniä eroavaisuuksia

 

Ulkoisilta ominaisuuksiltaan nämä laitteet ovat hyvin saman näköisiä. Näyttö ulottuu reunasta reunaan ja etukamera on sijoitettu joko ylös keskelle tai yläkulmaan. Näyttöjen koot vaihtelevat 6,44” – 6,7” välillä ja resoluutio lähes kaikissa malleissa on 2400 X 1080. Poikkeuksen tekevät Motorola G 5G Plus sekä OnePlus Nord 12, joissa molemmissa on lisäksi 90 herzin virkistystaajuus. Se tekee puhelimen näytöstä nopeamman, joten animaatioiden ja liikkeiden katselu on sujuvampaa ja miellyttävämpää. Isompi virkistystaajuus on myös pelaamisen kannalta parempi vaihtoehto.

 

Vertailussa olevien mallien näytöt ovat hyvin samankaltaisia.Vertailussa olevien mallien näytöt ovat hyvin samankaltaisia.

 

Kameroiden speksit poikkeavat vain vähän toisistaan

 

Lähes kaikissa edullisemman hintaluokan 5G-puhelimissa on 16 megapikselin etukamera, poikkeuksen tekevät Samsung Galaxy A51 5G sekä OnePlus Nord 12, 32 megapikselin etukamerallaan. OnePlus Nordissa on lisäksi etukamerassa kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera. Takakameroiden ominaisuudet vaihtelevat, mutta pikseleitä löytyy kaikkien vertailussa mukana olevien laitteiden pääkamerasta vähintään 48 megapikseliä, ja eri ominaisuuksilla varustettuja takakameroita on kaikissa neljä kappaletta. Muutoin kameraominaisuuksia on haastavampi laittaa paremmuusjärjestykseen. Joidenkin mallien pääkamerasta löytyy peräti 64 megapikseliä, mutta vastaavasti mallit joissa on pienempi pääkamera, ovat esim. ultralaajakulmaominaisuuksiltaan paremmat.

 

Takakameroiden sijoittelussa on pieniä eroavaisuuksia.Takakameroiden sijoittelussa on pieniä eroavaisuuksia.

 

Tehot ja akkuominaisuudet samalla viivalla

 

Suorituskyvyltään ja tehoiltaan tämän hintaluokan 5G-puhelimet ovat hyvin samankaltaisia. Vaikka käytettävä suoritin voi olla mallia Kirin, Snapdragon tai Exynos, ovat ne tehoiltaan lähellä toisiaan. Akun ominaisuudet sen sijaan eroavat huomattavasti eri mallien välillä. Vertailussa mukana olevista laitteista akkujen tehot vaihtelevat 4000 mAh – 5000 mAh välillä. Suuritehoisin akku löytyy Motorola G 5G Plus -puhelimesta. Myös Samsung Galaxy A51 5G -mallissa on tehokas 4500 mAh akku, ja kyseinen laite tukee ainoana vertailussa mukana olevista puhelimista pikalatausta.

 

suoritin.jpg

 

Muita tärkeitä ominaisuuksia

 

Kaikissa vertailussa mukana olevista laitteista on Dual SIM sekä sormenjälkitunnistin. Myös kasvojen tunnistin löytyy kaikista muista paitsi Huawei P40 Lite 5G -mallissa. Tallennustilan määrä vaihtelee suuresti eri laitteiden kesken aina Motorola G 5G Plus mallin 64 gigatavusta OnePlus Nordin 256 gigatavuun saakka. Keskimäärin tämän hintaluokan malleissa on tallennustilaa 128 gigatavua. Myös keskusmuistien määrä vaihtelee neljän ja kahdentoista gigatavun välillä aiemmin mainittujen laitteiden ollessa ääripäitä. Keskimäärin keskusmuistia löytyy kuusi gigatavua.

 

Kuten sanottu, hyvillä ominaisuuksilla varustetun 5G-puhelimen saa itselleen jo hyvinkin edullisesti. Speksit paranevat hinnan myötä, mutta edullisimmissakin malleissa on jo varsin vaikuttavia kamera- ja näyttöominaisuuksia. Valikoima kasvaa jokaisessa hintaluokassa, mutta tälläkin hetkellä verkkokaupassamme on jo varsin hyvä valikoima myös kukkaron kestäviä malleja. Uuden tekniikan laitteiden ei välttämättä tarvitse aina olla niitä arvokkaimpia. 

 

Onko 5G-puhelimen hankkiminen ajankohtaista juuri nyt ja mitä ominaisuuksia itse pidät siinä tärkeänä? 

 

Lue myös nämä artikkelit:

 

- 5G-puhelimet vertailussa

- 5G-puhelinten hinnat romahtivat - Näitä kysymyksiä myyjältä nyt kysytään

- Moto G 5G Plus - Markkinoiden edullisin 5G-puhelin

- Esittelyssä Samsung Galaxy A51 5G - Keskihintaluokan 5G-puhelin

 

 

 

 

 

| Telia Yhteisön moderaattori | Apple iPhone 12 | Apple Watch SE | C More
0 vastausta