Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Älykellot, ja muut puettavat älylaitteet, yleistyvät kokoajan. Tähän asti olen käyttänyt "normaalia" rannekelloa, joten älykelloneitsyys menee tässä samalla. Huawei Watch 3 (Pro) palkittiin tovi sitten vuoden 2021 älykelloksi - joku voi ihmetellä miksi mainitsen tästä Huawei Watch 3 "perusmallin" yhteydessä. Syy tähän on siksi, että isoimmat perustelut voittajan valintaan kohdistuivat designiin ja softaan. Designiltaan Huawei Watch 3 ja Pro -mallit ovat lähes identtiset (pieniä eroja kuten rungon materiaali) ja softa puolellakin ratsastetaan hieman karsitummalla versiolla perusmallissa. Joten kovin kauaksi omena ei ole pudonnut puusta jos lähdetään paperilla vertailemaan Huawei Watch 3:n perusmallia Pro:n kanssa.

 

Kaupallinen yhteistyö Telia Finlandin kanssa.

 

Tämä julkaisu on sisällöltään unboxing ja pintaraapaisu tyylinen - käyttökokemus julkaisu tulee hieman myöhemmin.

 

Alla video tekemästäni unboxingista:

 

Paketin sisältö:

Lappuja, lataustelakka ja älykello. Simple as that.

 

Kellon design:

Muotoilu Huawei Watch 3:ssa (ja Pro:ssa) on mielestäni erinomainen! Pyöreä kellotaulu tasaisella pinnalla ja selkeälinjainen runko, vain parilla napilla, hohtaa omaan silmään ajan kestävää ulkoasua. Huawei Watch 3:sen perusmallissa on myös hieman enemmän vaihtoehtoja värien suhteen Pro-malliin verrattuna, mutta remmit ovat helposti vaihdettavissa omaan makuun sopivaksi. Minulle saapui teräsrunkoinen versio ruskealla nahkaremmillä. Kellotaulun koko on myös sopiva kapeahkoon ranteeseeni - useimmissa älykelloissa on aika kookas kellotaulu.

 

Huawei Watch 3. Teräsrunko ja ruskea nahkaremmi.Huawei Watch 3. Teräsrunko ja ruskea nahkaremmi.

 

 

Lataustelakka:

Yllätykseksi lataustelakassa on USB-A piuha vaikka maailma on siirtynyt vahvasti USB-C aikaan. Latausajaksi Huawei lupailee 2 tuntia nollasta 100%:iin, joka on mielestäni hyvä ottaen huomioon USB-A liitännän ja lataustelakan koon. Pikalataus ei ole mielestäni tarpeen älykellojen saralla. Pro-mallissa on hieman isompi akku ja latausaika Pro-mallissa on 3 tuntia nollasta 100%:iin. Lataus tapahtuu langattomasti telakan ja kellon välillä. Lataustelakassa on syvennys, ja magneetti, jotka pitää huolen siitä että kello asettuu tukevasti paikoilleen ilman suurempaa vaivaa. Huawei Watch 3:sta voi ladata myös älypuhelimen käänteisenlatauksen avulla.

 

Lataustelakka. Magneettinen syvennys. USB-A liitäntä - ei virtapistoke sovitinta.Lataustelakka. Magneettinen syvennys. USB-A liitäntä - ei virtapistoke sovitinta.

 

Huawei Watch 3 latautumassa OnePlus 9 Pro:n käänteisenlatauksen avulla.Huawei Watch 3 latautumassa OnePlus 9 Pro:n käänteisenlatauksen avulla.

 

 

Akun kesto (Huawein mukaan):

  Normaali tila Ultravirransäästö tila
Huawei Watch 3 3 päivää 14 päivää
Huawei Watch 3 Pro 5 päivää 21 päivää

 

Muut ominaisuudet:

Huawei Watch 3 tukee eSim ominaisuuksia, yli 100 harjoitustilaa ja sensoreita joiden avulla voi seurata mm. käyttäjän sykettä, happisaturaatiota, stressiä, askelia jne... Näistä lisää käyttökokemus julkaisun yhteydessä.

 

Sensoreita älykellon alapuolella.Sensoreita älykellon alapuolella.

 

 

Kellotaulut:

Älykellosta löytyy kourallinen valmiiksi ladattuja kellotauluja, mutta Huawein Watch Face Storessa löytyy yli 1000 kellotaulua. Osa näistä on ilmaisia, mutta suurin osa maksullisia. Jos näiden joukosta ei löydy sopivaa, niin pystyt myös luomaan oman kellotaulun (muokattavuus lähinnä taustakuvan/videon muodossa parin muuttujan kanssa, mutta tästäkin lisää seuraavassa julkaisussa).

 

Huawei Watch 3 kellotauluja.Huawei Watch 3 kellotauluja.

 

Huawei ID:

Jotta voit käyttää Huawei Heatlh -sovellusta, on sinun luotava Huawei ID. Jos sinulta löytyy jo Huawein laitteita - niin sinulta todennäköisesti löytyy jo Huawei ID. Käyttöönotto oli omalla kohdalla hieman hidas, koska aluksi puhelin ei pariutunut kellon kanssa Google Play:n kautta ladattuun Huawei Health -sovellukseen, vaan minun piti ladata Huawei Health -sovellus Huawei Galleryn kautta (joka on Huawein oma sovelluskauppa). Tämän jälkeen puhelin ja kello löysivät toisensa näppärästi.

 

Kello on ollut aktiivisessa käytössä ja seuraava julkaisu koskeekin käyttökokemuksiani Huawei Watch 3:n osalta. Pysykää siis kuulolla 🙂

JoonasPNieminen
Kunniajäsen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset-ja-muut-artikkelit/Huawei-Watch-3-ensimmainen-alykelloni/ba-p/229920
Linkki kopioitu