Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

 Echo Plus Silver Kitchen Counter.jpg

 

Amazonin älykotiratkaisu Echo on rantautunut nyt virallisesti myös Suomeen. Echo onkin kiinnostava kokonaisuus älykodin rakentamiseksi. 

 

Olen seurannut Echon matkaa jo pidemmän aikaa, ja takaraivossa kolkuttaa yhä voimakkaammin ajatus Echosta ja Alexasta osana omaa kotiani. Voisiko älykäs Alexa tarjota minulle jotain uutta?

Mitä lisäarvoa se antaisi? 

 

Vahva ehdokas älykotijärjestelmän perustaksi.

Echo mahdollistaa useiden erilaisten laitteiden ja järjestelmien hallinnan kätevästi samasta paikasta. Alexa tuo tähän lisäksi tekoälyn äänikomentoineen. Eli, voit esimerkiksi pyytää Alexaa himmentämään valoja tai soittamaan Spotifystä lempimusiikkiasi. Tässä vaiheessa komennot tosin toimivat vain englanniksi, eli yksi edellytys Alexan käyttämiselle on, että kielipäätä löytyy. 

 

Itselleni yksi suurimmista syistä älykkään järjestelmän rakentamiselle on yhdistettävyys. Se, että saisin kaikki systeemit saman ohjauksen alle: kodinkoneet, valot, valvontakamerat, musiikit ja telkkarit. 

 

Tulen kotiin ja ensitöikseni pyydän Alexaa laittamaan valot päälle, seuraava pyyntö koskee musiikkia lempibändiltäni. Huomaan myös, että tiskikone on unohtunut käynnistää lähtiessä, joten pyydän Alexaa tekemään tämän samalla kun itse tyhjään kauppakassia. Syön nopeasti välipalaa, mutta murustan samalla lattialle. Tekemättä fyysisesti itse asialle mitään, voin pyytää Alexaa imuroimaan Roomballa.Tulen kotiin ja ensitöikseni pyydän Alexaa laittamaan valot päälle, seuraava pyyntö koskee musiikkia lempibändiltäni. Huomaan myös, että tiskikone on unohtunut käynnistää lähtiessä, joten pyydän Alexaa tekemään tämän samalla kun itse tyhjään kauppakassia. Syön nopeasti välipalaa, mutta murustan samalla lattialle. Tekemättä fyysisesti itse asialle mitään, voin pyytää Alexaa imuroimaan Roomballa.

Joku voisi ajatella, että ihminen on laiska, jos kuvatekstin toimenpiteitä ei viitsi itse tehdä. 

Minulle tämä olisi kuitenkin keino irrottaa edes vähän aikaa perusaskareista muuhun. On työ, kotityöt, lapsi, harrastukset sekä lemmikit. Pienikin säästö kotihommista antaa minulle aikaa käytettäväksi muuhun. Voisin enemmän keskittyä touhuamaan poikani kanssa tai harrastamaan. 

Alexaa, ja siihen liittyviä laitteita ja toiminteita, voin hallita myös Amazon Alexa -sovelluksella.

 

Echo on tällä hetkellä tilattavissa www.amazon.de:stä kansainvälisenä versiona, ja toimitus onnistuu Suomeen. Voit tutustua erilaisiin Echo-tuotteisiin ja comboihin Amazonin verkkosivuilla

Itselläni kokonaisuus jo odotteleekin ostoskorissa sitä varsinaista tilaus-nappulan painamista. Mikäli tuota nappulaa painan ja Alexa saapuu luokseni, kerron kokemukseni kyllä. 🙂 

 

 Echo, All Colors.png

 

 

Mitä mieltä itse olet älykotiratkaisuista keskustelevan tekoälyn kanssa? Onko sinulla jo Alexa tai vastaava käytössä?


RaMaria
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Alexa-laita-sauna-paalle-ja-sammuta-valot/ba-p/162649
Linkki kopioitu
5 kommenttia 👇