Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

imgpsh_mobile_save (1).jpg


Moni muistaa varmasti ne ajat, kun treffiseuraa haettiin lehti-ilmoituksilla tai myöhemmin netin chateissa ja seuranhakusivustoilla. Tämähän oli siihen aikaan varsin toimiva systeemi ja miksei voisi toimia joidenkin kohdalla vielä tänäkin päivänä. Maailma on kuitenkin muuttunut, kun lähes jokaiselta löytyy nykyisin taskusta älypuhelin, johon voi ladata kaikenlaisia kivoja sovelluksia. Näppäriä ja hyödyllisiä sovelluksia löytyy nykyisin ihan joka asiaan, kuten myös treffiseuran tai vakituisen kumppanin etsimiseen.


Seuranhakusovelluksista on tullut aivan arkipäivää, koska niiden avulla on helppo päästä keskustelemaan uusien ihmisten kanssa ja voi sitten sopia livetapaamisia jos juttu luistaa. Monilla tuntuu kuitenkin olevan kynnys laittaa itseään esille ja ilmoittaa etsivänsä treffiseuraa. Todellisuudessahan siinä ei ole mitään erikoista ja kanavasta tai sovelluksesta riippumatta kaikki muutkin ovat siellä täysin samalla asialla. Kannattaakin olla avoin uusille mahdollisuuksille ja vaihtoehdoille.

 

Onko Tinderit ja muut seuranhakusovellukset vain pinnallisia ihmisten kuvakatalogeja vai miten homma todellisuudessa näillä alustoilla toimii. Tutkitaanpa eri alustoja hieman tarkemmin.

 

 

Tinder

 

tinder.PNG

 

Tinder on varmasti seuranhakusovelluksista tunnetuin ja suosituin tällä hetkellä. Toimintalogiikka on yksinkertainen ja selkeä, joten tällä sovelluksella on helppo aloittaa treffikumppanin metsästys. Aluksi sinun tulee ladata Tinder-sovellus älypuhelimeesi ja kirjautua sisään Facebook-tunnuksella tai puhelinnumerollasi. Tämän jälkeen pääset rakentamaan profiilisi ja valitsemaan sopivat kuvat itsestäsi näytille.

 

Suosittelen valitsemaan itsestäsi edustavat kuvat ja lisäämään profiilitekstiin jonkin kivan itsellesi sopivan esittelyn. Tämän jälkeen vihreällä sydämellä positiivista signaalia tai punaisesta ruksista pois vaihtoehdoista. Kun molemmat osapuolet on painaneet toisilleen vihreätä sydäntä, niin tulee match, jolloin pääsette keskustelemaan tarkemmin. Tinderiä voi käyttää myös työpöytäversiolla.

 

Käyttö on ilmaista, mutta maksullisella versiolla saat lisäominaisuuksia käyttöön.

 

 

Bumble

 

bumble.PNG

 

Bumblen toiminnot on pitkälti samanlaiset kuin Tinderissäkin. Sovellus erottuu kuitenkin hakukriteereillä, kun voit hakea treffiseuraa, uusia kavereita tai työelämän kontakteja. Bumble haluaa myös luoda deittailun normit uusiksi ja onkin antanut naisille täyden vapauden ja vallan päättää, kuka voi olla heihin yhteydessä.

 

Tällä alustalla vain nainen voi tehdä aloitteen keskustelulle, jonka jälkeen tutustuminen voi alkaa. Käytännössä matchin jälkeen naisella on 24 tuntia aikaa lähettää ensimmäinen viesti, jonka jälkeen myös toinen osapuoli voi ryhtyä keskustelemaan. Erittäin hieno ajatus rakentaa yhteisöä, jossa ihmiset käyttäytyvät fiksusti ja arvostavat toisiaan. Bumblea voi käyttää myös työpöytäversiolla tietokoneen kautta.

 

Käyttö on ilmaista, mutta maksullisella versiolla saat lisäominaisuuksia käyttöön.

 

 

Eliittikumppani

 

eliittikumppani.PNG

 

Eliittikumppani on netissä toimiva seuranhakupalvelu, josta löytyy myös oma sovelluksensa. Toiminta perustuu siihen, että käyttäjän kirjauduttua palveluun hänelle tehdään kohtuullisen laaja persoonallisuustesti. Tämän jälkeen järjestelmä osaa suositella juuri sinulle sopivia treffikumppaneita.

 

Palvelu pyrkii myös auttamaan käyttäjää aktiivisesti sekä seuran hakemisessa, että yhteydenotoissa yms. Eliittikumppanin käyttäminen on maksutonta perusominaisuuksilla, eli sopivat treffikumppaniehdotukset, hymyjen lähettäminen, viiden kysymyksen ja vastauksen lähettäminen.

 

Maksullisella lisäpalvelulla saa rajattoman viestinnän ja pääsyn kumppaniehdokkaiden kuviin jne. Hinta on 24,90e/kk – 74,90e/kk, riippuen ostetun jakson pituudesta

 

Happn

 

happn.PNG

 

Happn on perinteinen seuranhakusovellus hieman omalla twistillään. Kaikissa sovelluksissa saa seuraehdotuksia lähialueen ihmisiltä, mutta Happn vie tämän ihan uudelle tasolle. Käytännössä sovellus listaa sinulle sellaisia käyttäjiä, joihin olet törmännyt tai kenen kanssa olet ollut samassa paikassa (alle 250m säteellä). Tämä on ihan mielenkiintoinen ajatus, kun toisinaan saattaa käydä niin, että törmää mielenkiintoiseen henkilöön kadulla ja haluaisi myöhemmin tavoittaa tämän.

 

Sovelluksesta voi tutkia karttanäkymää, jolloin saat selkeän käsityksen kuinka moneen ihmiseen olet missäkin suunnalla törmännyt. Näistä listalla olevista profiileista voit tykkäillä vapaasti, mutta Tinderin kaltaista pakotettua valintaa (tykkään / en tykkää) ei tarvitse tehdä. Jos molemmat henkilöt tykkää toistensa profiileista, niin keskustelu voi alkaa tarkempaa tutustumista varten.

 

Happn -sovelluksen käyttäminen on maksutonta, mutta maksullisella Premium palvelulla saa lisää ominaisuuksia käyttöön.

 

 

OkCupid

 

okcupid.PNG

 

OkCupid on maailmanlaajuisesti erittäin suosittu sovellus, jonka perus toiminnallisuudet on hyvin samanlaiset, kuin muissakin vastaavissa sovelluksissa. Puhelimen näytöltä swaipataan oikealle tai vasemmalle riippuen, tykkäätkö profiilista vai et. Jos molemmat tykkää toistensa kuvista, niin jälleen on mahdollista päästä keskustelemaan henkilön kanssa ja tutustua paremmin.


Oman mausteensa OkCupid deittisovellukseen tuo kevyt persoonallisuustesti tai kysymyspatteristo, joka selvittää alkuun sinun omia mieltymyksiä erilaisiin asioihin. Tämän jälkeen sovellus osaa tarjota sinulle täsmällisempiä deittiehdokkaita. Kysymyksissä selvitetään ennakkoon esimerkiksi, kuinka pitkää ja millaista suhdetta haet, poltatko, onko uskonnolla merkitystä, mikä on sinun mielestä romanttista jne.

 

Käyttö on ilmaista, mutta maksullisella versiolla saat lisäominaisuuksia käyttöön.

 

 

Yhteenveto ja vinkit

 

Omien testailujeni ja kokemuksieni perusteella voin suositella deittisovelluksia kaikille, jotka kaipaavat jonkinlaista seuraa. Kannattaa myös huomioida, että monissa sovelluksissa voi etsiä ihan vain uusia kavereita tai muita kontakteja, eli aina ei tarvitse olla deitit mielessä. Tottakai suurin osa käyttäjistä etsii palveluiden kautta juurikin treffikumppaneita tai sitä kuuluisaa tosirakkautta.

 

man-802062_1280.jpg

 

Näiden sovellusten suurin haaste on siinä, että puhelimen ruudulle tarjoillaan jatkuvasti uusia vaihtoehtoja, jolloin tarjonta tuntuu olevan täysin rajaton. Suosittelen kuitenkin tutustumaan ihmisten profiileihin huolella ja keskustelemaan matchien kanssa. Tuntuu olevan varsin yleistä, että ihmiset ei välttämättä laita ensimmäistä viestiä tai vastaile edes kysymyksiin, vaikka olisittekin tykänneet toistenne kuvista ja saaneet matchin. Kannattaa siis rohkeasti jutella ihmisten kanssa ja tutustua profiilin takana olevaan ihmiseen, kun ei se pelkkä swaippailu vielä johda mihinkään.

 

Kaikista näistä deittisovelluksista huolimatta, ei kannata unohtaa ihmisiin tutustumista myös ihan livetilanteissa. Itselläni seuranhaku on toiminut kaikkein parhaiten livenä, esimerkiksi harrastusten tai muiden tapahtumien kautta, kun on paljon porukkaa paikalla. Järjestin Twitterissä pienen gallupin tähän teemaan liittyen ja sain varsin vaihtelevasti kommentteja. Huomionarvoista oli kuitenkin, että kolmasosa vastaajista oli käyttänyt seuranhakusovelluksia tuloksekkaasti. Moni oli löytänyt pysyvän suhteen deittisovelluksen kautta, jotkut taas luottivat enemmän livekohtaamisiin ja toiset taas tutustuvat ihmisiin Facebookin, Twitterin, Instagramin tai muiden sosiaalisen median kanavien kautta. Kaikki keinot on siis sallittuja.

 

D6yDFxvXsAAMCbh.jpg large.jpg

 

 

Oletko sinä löytänyt elämänkumppanin deittisovelluksen kautta? Kerro oma tarinasi kommenteissa Sydän

NikoNo
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Deittisovellukset-esittelyssa-nain-loydat-heilan-itsellesi/ba-p/187303
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Telialla olen työskennellyt yli 10 vuotta erilaisissa tehtävissä. Tällä hetkellä toimin Telia Partion jäsenenä ja täällä Yhteisössä moderaattorina. Vahvasti myös Liigan parissa mukana! :)