Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

22-09-Telia-Yhteiso-Apple-Watch-S8-1260x720.jpg

 

Applen 7. syyskuuta 2022 pitämässä julkistustilaisuudessa esiteltiin uuden kahdeksannen sukupolven Apple Watch Series 8 -älykellot sekä toisen sukupolven Apple Watch SE. Kyseisissä kelloissa on keskitytty erityisesti terveys- ja turvallisuusominaisuuksiin. Sen lisäksi urheilijoita silmällä pitäen kelloissa on parannettu Treeni-sovellus, jolla seuraat treenejäsi sekä kehitystäsi. Apple Watch Series 8 ja Apple Watch SE on nyt tilattavissa verkkokaupastamme. Käydään tässä artikkelissa tarkemmin läpi, mitä uusia ominaisuuksia kelloihin on tuotu.

 

Apple Watch Series 8

 

Apple Watch Series 8 -älykellot ovat saaneet jonkin verran uudistuksia verrattuna edeltäjiinsä. Näistä muutamia on tuotu esimerkiksi terveyden seurantaan ja niistä merkittävin uudistus on ruumiinlämmöntunnistus. Ruumiinlämmöntunnistusta käytetään etenkin naisten elintoimintojen, kuten kuukautiskierron ja ovulaation, seurantaan. Apple kertoo anturin seuraavan ruumiinlämpöäsi nukkuessasi ja se auttaa hahmottamaan pitkän aikavälin muutoksia. Kelloon saatava Kierron seuranta -sovellus laatii takautuvasti arvion ovuloinnin ajankohdasta, joten saat tarkan käsityksen kuukautiskierrostasi. Kellosta löytyy myös Uni-sovellus, jolla seuraat unen määrän lisäksi sitä, kuinka paljon olet saanut REM-, perus- ja syvää unta, ja milloin olet mahdollisesti ollut yön aikana hereillä. Apple Watch Series 8 -mallin kellot mahdollistavat myös EKG:n sekä veren happitason mittaamisen.

 

Series 8 -älykelloissa on keskitytty myös turvallisuuteen. Kelloissa on kolarintunnistus eli saat apua automaattisesti kolaritilanteessa. Apple Watch Series 8 pystyy havaitsemaan automaattisesti, jos joudut vakavaan auto-onnettomuuteen. Kun kolarintunnistus on huomannut onnettomuuden, ottaa se automaattisesti yhteyttä hätäkeskukseen, samalla kertoen hätäkeskuspäivystäjälle sijaintisi ja ilmoittamalla tilanteesta ICE-yhteyshenkilöillesi. Älykellossa on myös kaatumisentunnistus, joka tunnistaa, jos kaadut pahasti. Kaatumisentunnistus tekee puolestasi hätäilmoituksen, jos et pysty liikkumaan. Näiden lisäksi kellossa on Hätätila SOS, jonka avulla voit ilmoittaa sijaintisi hätäkeskukseen. Hätätila SOS aktivoituu pitämällä sivupainiketta pohjassa.

 

Muotoilultaan Apple Watch Series 8 on edeltäjänsä kaltainen. Siinä on suuri ja kirkas, aina päällä oleva Retina-näyttö. Valmistajan mukaan näyttö on helppolukuinen ja yksityiskohtainen, vaikka ranteesi olisi alhaalla. Apple Watch Series 8 -malli on saatavilla kahdessa koossa: 41 mm ja 45 mm. Apple kertoo suuren näytön helpottavan kellon käyttämistä. Voit näppärästi vaihdella sovelluksesta toiseen ja kirjoittaa myös viestejä. Kellossa on ohuet reunat, jonka ansiosta näyttö ulottuu aina reunoihin asti ja yhdistyy kaarevaan kuoreen. Apple Watch Series 8 on suunniteltu kestämään iskuja ja siinä onkin paksu etulasi sekä vankka rakenne ja tasainen pohja. Voit valita kellosi joko ruostumattomalla teräskuorella tai alumiinikuorella. Iskunkestävyyden lisäksi kello on varustettu IP6X-luokituksella eli se on pölytiivis sekä vedenpitävä.

 

Apple Watch Series 8 -malli on tehty treenaamista varten ja parannettu Treeni-sovellus auttaa pitämään sinut liikkeellä. Uusissa treeninäkymissä näet yhdellä silmäyksellä enemmän tarkkoja tietoja, kuten esimerkiksi sykealueesi. Voit myös räätälöidä treenejäsi omaan harjoittelutyyliisi sopivaksi. Urheiluominaisuuksien lisäksi Apple Watch Series 8 GPS + Cellular mahdollistaa yhteydenpidon läheisiisi ilman puhelinta – myös ulkomailla ollessasi. Kansainvälisellä roamingilla voit soittaa ja vastaanottaa puheluita, vastata viesteihin ja kuunnella musiikkia tai äänikirjoja. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia kellon akunkäytöstä, sillä valmistajan mukaan akku kestää 18 tuntia normaalilla käytöllä tai jopa 36 tuntia käyttämällä uutta alhaisen virran tilaa.

 

 

Apple Watch SE

 

Toisen sukupolven Apple Watch SE on varustettu tehokkailla tunnistimilla, joilla saat tietoa terveydestäsi ja kuntoilusta. Kello on saatavilla kolmessa eri värivaihtoehdossa: Keskiyö, tähtivalkea ja hopea. Apple ottaa suunnittelussa ja laitteiden toteutuksessa huomioon ympäristöjalanjäljen ja kellon kuori onkin valmistettu 100 % kierrätetystä alumiinista. Apple Watch SE pitää sisällään uuden S8 SiP -prosessorin, joka tekee kellosta 20 % nopeamman ja tehokkaamman kuin viime vuonna julkaistu Apple Watch SE (2021). Myös Apple Watch SE -mallissa on keskitytty turvallisuuteen. Kellosta löytyy kolarintunnistus, kaatumisentunnistus ja Hätätila SOS. Jos siis joudut onnettomuuteen, etkä pysty itse kutsumaan apua, tekee kello sen sinun puolesta.

 

Apple Watch SE sopii hyvin kuntoilijalle, sillä kellossa on laajat urheiluominaisuudet. Kello on vedenpitävä aina 50 metriin saakka, joten voit käyttää sitä huoletta myös vedessä. Pystyt seuraamaan kellosta esimerkiksi väliaikojasi ja sarjoja altaassa. Apple ilmoittaa kellon antavan tarkat tiedot jopa silloin, kun käytät esimerkiksi Sup-lautaa ja voit kartoittaa reittisi avovedessä uidessa ja liikkuessa. Kello antaa sinulle myös tietoja aktiivisuudesta aktiivisuusympyröillä. Kun saat tietoja treenistäsi, lisää se motivaatiota ja aktiivisuutta. Silloin kun haluat rauhoittua, voit ottaa käyttöösi Mindfulness-sovelluksen. Sovellus auttaa lievittämään stressiä ja sen kautta saat myös hengitysharjoituksia tai muistutuksen pysähtyä hetkeksi syventymään mietiskelyyn.

 

Kellosta löytyy useampia terveysominaisuuksia. Pystyt tarkistamaan sydämen sykkeesi milloin tahansa käyttämällä Syke-sovellusta. Sen kautta saat ilmoituksia korkeasta tai matalasta sykkeestä sekä myös mahdollisesta epäsäännöllisestä sydänrytmistä. Kuten Apple Watch Series 8 -kelloissa, myös Apple Watch SE -mallissa voit seurata unenlaatuasi. Kun käytät Uni-sovellusta yhdessä puhelimesi kanssa, voit luoda aikataulun ja iltarutiinit, joiden avulla saavutat nukkumistavoitteesi. Voit myös ladata App Storesta haluamiasi sovelluksia, joilla muokkaat kellosta juuri sinun näköisesi.

 

Kun sinulla on Apple Watch SE GPS + Cellular, voit hyödyntää mobiiliyhteyttä ja käyttää kelloa ilman, että sinulla tarvitsee olla puhelinta mukana. Voit lähteä lenkille kello ranteessa ja vastata mahdollisiin puheluihin suoraan kellosta. Jos unohdat lompakon kotiin, voit maksaa melkein mitä vain suoraan Apple Paylla. Apple Watch SE GPS + Cellular -mallissa on myös käytössä kansainvälinen roaming, eli voit käyttää kelloa myös ulkomailla ollessasi. Voit tilata GPS + Cellular -malliin joko oman liittymän eSIMillä varustettuna tai Yhteys Multi -rinnakkaisliittymän.

 

Tekniset tiedot:

 

  Apple Watch Series 8 Apple Watch SE
Kuori

Koko: 41 mm tai 45 mm

Materiaali: Ruostumaton teräs tai alumiini 

Koko: 40 mm tai 44 mm

Materiaali: Alumiini

Näyttö

Aina päällä oleva Retina LTPO OLED ‑näyttö

Jopa 1 000 nitin kirkkaus

Teräksisen kuoren näyttö safiiri­lasia

Alumiini­kuorien näyttö Ion-X-lasia

Iskunkestävä etulasi

Retina LTPO OLED ‑näyttö

Jopa 1 000 nitin kirkkaus

Ion-X-lasinäyttö

Yhteydet

GPS tai GPS + Cellular

4G LTE ja UMTS

Wifi

Bluetooth 5.0

GPS/GNSS/GLONASS/BeiDou

Kompassi

GPS tai GPS + Cellular

4G LTE ja UMTS

Wifi

Bluetooth 5.0

GPS/GNSS

Kompassi

Tekniikka

S8 SiP ja 64-bittinen 2-ytiminen prosessori

Langaton W3-siru

U1-siru (Ultra Wideband)

Digital Crown ja tunto­palaute

Kiihtyvyys­­­anturi

Kaatumisen­tunnistus ja kolarin­tunnistus havaitsevat jopa 256 G:n kiihtyvyyksiä

Laajan mitta-alueen gyroskooppi

Ruumiinlämmön­tunnistus

Veren happitason anturi ja appi

Sähköinen sykeanturi ja EKG-appi

Kolmannen suku­polven optinen sykeanturi

S8 SiP ja 64-bittinen 2-ytiminen prosessori

Langaton W3-siru

Digital Crown ja tunto­palaute

Kolmannen suku­polven optinen sykeanturi

Tallennustila 32 Gt 32 Gt
Ominaisuudet

Korkean ja matalan sykkeen ilmoitukset

Epäsäännöllisen sydän­rytmin ilmoitus

Kansainväliset hätäpuhelut

Hätätila SOS

Kolarintunnistus

Kaatumisen­tunnistus

Vedenpitävä 50 metriin saakka

Pölytiivis (IP6X)

Aina päällä oleva korkeus­mittari

Sisäinen kaiutin ja mikrofoni

Korkean ja matalan sykkeen ilmoitukset

Epäsäännöllisen sydän­rytmin ilmoitus

Kansainväliset hätäpuhelut

Hätätila SOS

Kolarintunnistus

Kaatumisen­tunnistus

Vedenpitävä 50 metriin saakka

Aina päällä oleva korkeus­mittari

Sisäinen kaiutin ja mikrofoni

Mitat

Korkeus: 41 mm

Leveys: 35 mm

Syvyys: 10,7 mm

Kuoren paino: 42,3 g

 

Korkeus: 45 mm

Leveys: 38 mm

Syvyys: 10,7 mm

Kuoren paino: 51,5 g

Korkeus: 40 mm

Leveys: 34 mm

Syvyys: 10,7 mm

Kuoren paino: 27,8 g

Rannekkeen koko

41 mm - sopii 130 - 200 mm ranteisiin

45 mm - sopii 140 - 220 mm ranteisiin

40 mm - sopii 130 - 200 mm ranteisiin

Rannekkeen materiaali: Fluoroelastomeeri

 

Mitä mieltä sinä olet näistä uutuuksista? Kommentoi alle!

 

Lue myös:

 
HannaMarikaL
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Esittelyssa-Apple-Watch-Series-8-amp-Apple-Watch-SE/ba-p/243281
Linkki kopioitu
2 kommenttia 👇