Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
 

Kansikuva.jpg

Huawei on tuonut markkinoille ensimmäiset eSIM-ominaisuudella varustetut kellonsa. Uutuuskellot julkistettiin kesän aikana ja ne tuovat mukanaan aiempia kelloja sulavamman käyttöjärjestelmän, uuden ulkoasun sekä 4G-eSIM -palvelun. Huawei Watch 3 ja Huawei Watch 3 Pro ovat nyt saatavilla verkkokaupassamme.

 

 

Uudistettu käyttöjärjestelmä ja mahdollisuus itsenäiseen mobiiliyhteyteen

 

Huawein Watch 3 -sarjan kellot tuovat mukanaan paljon uutta. Merkittävänä uudistuksena on esimerkiksi kellojen käyttöjärjestelmän muuttuminen – Huawein oma LiteOS -käyttöjärjestelmä on vaihtunut kattavammaksi HarmonyOS 2.0 -käyttöjärjestelmäksi. HarmonyOS sopii moniin älylaitteisiin, ja kellot toimivatkin uudella käyttöjärjestelmällä paremmin yhteen muiden laitteiden kanssa.

 

Suurimmat muutokset aiemmasta käyttöjärjestelmästä näkyvät uuden kotinäkymän ruudukkovalikoiman muodossa sekä AppGalleryn tuomisella kelloon. AppGallery mahdollistaa myös kolmannen osapuolen sovellusten lataamisen laitteeseen, mikä tekee käyttökokemuksesta huomattavasti kattavamman. Muutoin käyttöjärjestelmä muistuttaa melko paljon Huawein omaa LiteOS-järjestelmää.

 

 

Kellotaulu.jpg

 

 

Huawei Watch 3 -kellot on laitevalmistajan mukaan varustettu innovatiivisella kaksoispiirisarjalla, joka yhdistää erinomaisen suorituskyvyn ja pitkän akunkeston. Näiden avulla akku kestää älyykkäässä tilassa kolme päivää Watch 3 -kellossa, ja jopa viisi päivää Watch 3 Pro -kellossa. Ultravirransäästötilassa laitevalmistaja lupaa jopa 14 päivän akunkeston.

 

Ehkä kiinnostavin uudistus Watch 3 -sarjan kelloissa on eSIMin avulla toimiva 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys. Kelloissa on myös sisäänrakennettu mikrofoni ja kaiutin, mikä mahdollistaa puheluiden soittamisen ja vastaanottamisen. Mobiiliyhteys tulee uusimman ohjelmistopäivityksen myötä mahdollistamaan musiikin suoratoiston suoraan Huawei Music -palvelusta. Tätä ennen voit synkronoida soittolistasi HarmonyOS-älypuhelimien kautta. Kattavat ohjeet eSIMin aktivoimiseen löydät täältä.

 

 

Rannekellon ja älykellon parhaat puolet yhdistävä estetiikka

 

Watch 3 -sarjan kellot muistuttavat ulkonäöltään normaalia rannekelloa. Ominaisuudet tuovat kelloihin kuitenkin älykellojen parhaat puolet. Pyöristetty pinta ja kaartuva 3D-näyttö luovat laitteeseen klassisen ilmeen. Uudistettu 3D-sivupainike ja herkästi kosketukseen reagoiva, monenlaisen liikkeen tunnistava AMOLED-näyttö tekevät taas käytöstä mutkatonta.

 

Huawei Watch 3 ProHuawei Watch 3 Pro

 

Watch 3 ja Watch 3 Pro -kellojen ero on käytännössä niiden ulkonäössä. Watch on pienikokoisempi ja sirompi, kun taas Watch 3 Pro on malleista jykevämpi. Watch 3 Prossa on titaaninen kehys verrattuna Watch 3:n ruostumattomasta teräksestä tehtyyn kehykseen. Watch 3 Prossa on lisäksi safiirilasi. Kelloihin on mahdollista hankkia fluoroelastomeeri-, nailon-, nahka-, teräs- tai titaaniranneke.

 

Kellojen ulkonäköä on mahdollista säädellä myös erilaisien kellotaulujen avulla. Älykellossa on esiasennettuna 30 kellotaulua, minkä lisäksi niitä on ladattavissa 1000 kellotaulun valikoimasta Huawei Watch Face Storesta. IOS-puhelimissa maksullisten kellotaulujen lataamista ei tueta, mutta Applenkin puhelimille on myös yli 100 eri vaihtoehtoa mukana. Jokaiselle löytyy siis varmasti mieluisa vaihtoehto näytölleen.

 Kellotaulunäytöt.jpg

 

 

Urheilutoimintojen takana suomalaista osaamista

 

Huawei Watch 3 -sarjan kellot ovat uudistustensa lisäksi mielenkiintoisia niiden taustan vuoksi. Uutuuskellojen urheilutoimintojen takana on nimittäin vahvaa suomalaisosaamista – kelloissa on mukana Suomessa kehitetty TruSport -algoritmi. Huawein tutkimus- ja tuotekehitystyön parissa työskentelee Suomessa 450 henkilöä. 

 

“Suomessa panostetaan tuntuvasti tutkimukseen, ja toimintakulttuuriin on sisäänleivottu akateemisen yhteistyön tekeminen. Täällä on käytettävissä harvinaisen kattava yhdistelmä viimeisintä teknologiaa, kokeneita tutkijoita ja insinöörejä sekä maailman kärkitasoa olevia yliopistoja. Suomi on haluttu pitää kilpailukykyisenä ympäristönä erityisesti terveyssektorin tutkimukselle ja innovaatiotyölle, ja Huawein panostus suomalaiseen tuotekehitystyöhön on selvä esimerkki strategian toimivuudesta.” - Huawein Principal Research Scientist Petri Wiklund

 

 

Watch 3 Brown.jpg

 

TruSport-algoritmi toimii Huawein kelloissa fyysisen aktiivisuuden ja harjoittelun seurannan taustalla. Se käyttää erilaisia yksilöllisiä, käyttäjän kuntoon perustuvia mittareita optimaalisen harjoittelun ja palautumisen seurantaan. Näiden avulla algoritmi laskee muun muassa harjoittelun kuormituksen, reaaliaikaisen suorituskyvyn ja palautumisajan. Kulutetut kalorit TruSport laskee useiden käyttäjäkohtaisten tekijöiden perusteella. Lisäksi TruSportin harteilla on käyttäjän maksimaalisen hapenottokyvyn (VO2max) arviointi.

 

Watch 3 -kelloissa on mukana tuki yhteensä yli 100 harjoittelumuodolle, joista 19 on ammattilaisseurantatilaa ja 85 perinteisempää kuntoiluprofiilia. Kellot mittaavat sykettä sekä veren happipitoisuutta ja niiden avulla on mahdollista seurata aktiivisuutta, harjoittelua, stressitasoa sekä unta. Uutena ominaisuutena kelloissa on ihon lämpötilan seuranta - tiedät siis heti, jos lämpötilasi on korkea. Lisäksi kellot pystyvät tunnistamaan kaatumisen tai putoamisen ja hälyttämään automaattisesti nimetylle yhteyshenkilölle tai suoraan hätänumeroon.

 

 

 

 

Tekniset tiedot

 

Lue lisää

Malli

Huawei Watch 3

Huawei Watch 3 Pro

Mitat

46,2 mm x 46,2 mm x 12,15 mm

48 mm x 49,6 mm x 14 mm

Paino

Noin 54 g (ilman ranneketta)

Noin 63 g (ilman ranneketta)

Näyttö

 

1,43 tuuman AMOLED-näyttö, 326 PPI

466 x 466 pikseliä

1,43 tuuman AMOLED-näyttö, 326 PPI

466 x 466 pikseliä

Muisti

16 Gt ROM, 2 Gt RAM

16 Gt ROM, 2 Gt RAM 

Sensorit

Kiihtyvyyssensori

Gyroskooppisensori

Geomagneettinen sensori

Optinen sykesensori

Ympäristön valontunnistin

Ilmanpainesensori

Lämpötilasensori

Kiihtyvyyssensori

Gyroskooppisensori

Geomagneettinen sensori

Optinen sykesensori

Ympäristön valontunnistin

Ilmanpainesensori

Lämpötilasensori

Yhteydet

Bluetooth taajuus 2.4GHz, BT 5.2 (tukee BLE/BR)

Bluetooth taajuus 2.4GHz, BT 5.2 (tukee BLE/BR)

Akun kesto

Älykkäässä akkutilassa jopa kolme päivää, ultravirransäästötilassa jopa 14 päivää

Ultravirransäästötilassa jopa 14 päivää

Vesitiiviys

5 ATM (vesitiivis 50 metriin asti)

5 ATM (vesitiivis 50 metriin asti)

GPS

Tuettu

Tuettu

Mikrofoni

Tuettu

Tuettu

Kaiutin

Tuettu

Tuettu

Käyttöjärjestelmän

yhteensopivuus

Android 6.0 tai uudempi

iOS 9.0 tai uudempi

Android 6.0 tai uudempi

iOS 9.0 tai uudempi

 

TILAA HUAWEI WATCH 3 TÄSTÄ    TILAA HUAWEI WATCH 3 PRO TÄSTÄ

 

 

Lue myös:

ElinaSo
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Esittelyssa-Huawei-Watch-3-ja-Watch-3-Pro-uutuuskellot-eSIMilla/ba-p/226209
Linkki kopioitu