Esittelyssä Sudio KLAR -kuulokkeet vastamelutekniikalla

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 51 katselukertaa


 


 


Sudio KLAR -kuulokkeet ovat langattomat ja Bluetoothilla yhdistettävät, ylikorvan menevät eli niin kutsutut around-ear-kuulokkeet, joissa on aktiivinen melunvaimennus. Sudiolta löytyy erityisesti paljon langattomia nappikuulokkeita, jotka ovatkin aina vaivaton heittää vaikka taskunpohjalle. Joskus kuitenkin saattaa tuntua siltä, että kaipaat isompien, yli korvan menevien kuulokkeiden tuomaa äänenlaatua ja mukavuutta. Mielestäni tällaiset around-ear-kuulokkeet tuovat myös jollain tapaa enemmän yksityisyyden tuntua.


 



Sudio on ruotsalainen äänilaitteita valmistava yritys, joka on tarjonnut kuuntelukokemuksia vuodesta 2012. Sudio on tunnettu tyylikkäästä muotoilustaan, vihreistä arvoistaan sekä kestävästä kehityksestä. Vuonna 2019 Sudio asetti tavoitteeksi tulla hiilidioksidineutraaliksi organisaatioksi.



 



 


Sudio Klar -kuulokkeiden muotoilu ja käytettävyys


 


Sudio Klar -kuulokkeet voit valita joko mustana tai valkoisena. Mustat ovat kokonaan mustat ja valkoista mallia koristaa maltillisesti kultaiset yksityiskohdat. Kuulokkeiden pehmusteet on vegaanista nahkaa, joka lisäksi näyttää hyvältä kokonaisuuteen yhdistettynä, että myös tuntuu viileältä ja pehmeältä ihoasi vasten. Kuulokkeiden rakenne asettaa korvakupit tiivisti korviesi päälle. Sudio Klar -kuulokkeet saat taitettua kasaan niin, että ne ovat helpompi kuljettaa mukana. Kuulokkeiden korvakupit eivät kuitenkaan käänny, vaan ne ovat yhdistettynä kuulokkeiden pääpantaan.


 




Oikean korvakupin reunaan on sijoitettuna painikkeet tavanomaisia säätömahdollisuuksia varten. Kiitos näiden painikkeiden sinun ei esimerkiksi tarvitse alkaa kaivamaan puhelinta taskusta vaihtaaksesi biisiä, vaan sen voit tehdä suoraan kuulokkeista. Yhdestä näistä neljästä napista saat aktiivisen melunvaimennuksen päälle. Oikeasta korvakupista löytyy painikkeiden lisäksi mikrofoni ja paikka USB-latauskaapelille. Vasemman kuulokekupin alapuolella on paikka 3,5 mm. kuulokeliitäntää varten.


 



 


 


Aktiivinen melunvaimennus ja pitkä akunkesto


 


Aktiivinen melunvaimennus eli ACN tekniikkana analysoi taustamelua ja lähettää taustamelua neutralisoivia signaaleja. Sudio KLAR -kuulokkeiden vaimennus on kerrottu olevan sopiva esimerkiksi kahviloihin, puistoon tai muualle, jossa et halua häiriintyä ympäristön hälinästä. Matalataajuiset äänet, kuten moottorin äänen tulisi peittyä aktiivisen melunvaimennuksen ollessa päällä.

Vaan mikäli vaadit melunvaimennusta, joka peittää alleen vaikka työmaan asfalttiporan, suosittelen tutustumaan Yhteisön artikkeliin Parhaat vastamelukuulokkeet.


 


Valmistaja lupaa KLAR -kuulokkeilla yhdellä latauksella peräti 30 tuntia aktiivista kuunteluaikaa ja 20 tuntia, jos sinulla on aktiivinen taustamelunpoisto päällä. Pikalatauksella saat 15 minuutissa tunnin kuunteluaikaa kuulokkeillesi. Vaan jos lataus kuitenkin sattuu unohtumaan, voit myös kuunnella kuulokkeilla 3.5 mm Audio liitännän kautta. 


 


Sudio Klar -kuulokkeiden tekniset tiedot:


  • Aktiivinen melunpoisto

  • Toistoaika: 30 h, vastamelun kanssa n. 20 h

  • Valmiusaika: 25 päivää

  • Elementin koko: 40 mm

  • Taajuusvaste: 20 Hz - 20 kHz

  • Impendanssi: 26 Ω @ 1kHz

  • Herkkyys: 110 dB @ 1kHz

  • Bluetooth: 4.1, SBC, HFP, A2DP

  • Bluetooth-yhteyden kantama: 10 m

  • Latausliitäntä kotelossa: micro-USB

  • Takuu: 24 kk


 


Äänenlaatua koskien on arvosteluista saanut lukea, että perustaajuus ja basso ovat todella hyvät. Laulunsanat ja instrumentit kuuluvat hieman pehmeämmän, joka ei välttämättä ole kaikkien mieleen. Sudio KLAR -vastamelukuulokkeiden parhaat puolet ovat aktiivinen melunvaimennus, pitkä akunkesto ja ajaton tyyli.


 


TILAA Sudio Klar -kuulokkeet



Aktiivinen taustamelun vaimennus kuulokkeiden ominaisuutena on tätä nykyä todella suosittu ja suosio tuntuu vain kasvavan. Onko sinulle merkitystä ovatko kuulokkeesi kyvykkäät aktiiviseen taustamelun vaimennukseen?


 


Lue myös:



 


 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa