Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Watch3Watch3Classic.png

 

 

Samsung julkisti viimeisimmässä Unpacked -tapahtumassaan liudan uutuuslaitteita. Kuten aiemmin kirjoittamassamme spekulaatiossa arvelimmekin, kellomarkkinat saivat kaksi uutta tulokasta – Galaxy Watch 4 ja Galaxy Watch 4 Classic -älykellot. Muotoilultaan ne ovat tyylikkäät ja trendikkäät. Suurimmat uudistukset edellisiin malleihin verrattuna ovat uusin käyttöjärjestelmä ja järjestelmäpiiri, joka puolestaan takaa paremman suorituskyvyn ja nopeamman sovellusten käynnistämisen. Suurimmat erot uutuusmallien välillä ovat lähinnä ulkoisia, muotoiluun liittyviä yksityiskohtia. Watch 4 on minimalistisempi ja modernimpi, kun taas Classic näyttää enemmän klassiselta rannekellolta. Classicissa on myös aiemmista malleista tuttu pyörivä reunus, jolla voi selata kellon sisältöä. Lisäksi Classic-mallin runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, kun taas Watch 4 rakenne on alumiinia.

 

Monipuoliset urheilu- ja terveystoiminnot

 

Sekä Galaxy Watch 4 että Watch 4 Classic ovat varustettu monipuolisilla urheilutoiminnoilla. Niissä on yli 90 treenisovellusta sekä juoksuvalmentaja, joka analysoi juoksuaskeleitasi ja laatii halutessasi motivoivia juoksulenkkejä. Kello tunnistaa lajisi, joten liikuntasuoritusta on aina helppo seurata. Lisäksi voit jakaa liikuntasuorituksesi muiden kanssa ja haastaa ystäväsi mukaan kisaamaan, myös etänä.

 

Uutuuskellot sisältävät myös huikean määrän eri terveysominaisuuksia, joita ei aiemmissa malleissa ole nähty. Molemmat mallit on varustettu BioActive Sensor -anturilla, joka puolestaan mahdollistaa sykkeenmittauksen, EKG eli sydänsähkökäyrämittauksen, sekä kehonkoostumusmittauksen, jota ei älykelloissa ole ennen nähty. Biosähköisen impedanssianalyysin avulla voit seurata verenpainettasi, havaita sydämen epäsäännöllisiä rytmejä, mitata veren happisaturaation tai mitata jopa kehonkoostumuksesi. Toki tutut unen ja sykkeen seurantaominaisuudet löytyvät myös näistä malleista. Uutena ominaisuutena unen seurantaan liittyviin ominaisuuksiin on tullu kuorsauksen tunnistus. Herätessäsi kello antaa pisteet unestasi ja kertoo syvän, kevyen ja REM -unien minuutit.

 

Wear OS ja One UI Watch helpottavat saumatonta käyttöä laitteiden välillä

 

Aiemmista malleista poiketen Watch 4 ja Watch 4 Classic ovat saaneet Googlen kanssa kehitetyn älykelloalustan, joka kulkee nimellä Wear OS. Osana järjestelmää toimii Samsungin kehittämä One UI Watch -käyttöliittymä. Nämä yhdessä mahdollistavat laajemman sovellusvalikoiman, kuten esimerkiksi Spotifyn, Google Mapsin ja Goole Payn -lähimaksusovelluksen muutamia mainitakseni. Voit siis kuunnella musiikkia suoraan kellosta ilman puhelinta ja maksaa ostokset kelloa vilauttamalla. Musiikkia voit tallentaa myös offline-tilaan kuunneltavaksi, jos verkkoyhteyttä ei ole saatavilla.

 

Jos kodistasi löytyy SmartThings -älylaitteita, onnistuu niiden ohjaaminen saumattomasti kellon avulla. Kuulokkeet vaihtavat yhteyttä kellon ja puhelimen kanssa, ja kuulokkeiden hallintasovellus on myös ladattavissa kelloon. Osa asetuksista synkronoituu automaattisesti Samsungin puhelimen ja kellon välillä. Jos laitat kellosta ”älä häiritse” -tilan päälle, se päivittyy myös puhelimeen. Tai jos lataat jonkin sovelluksen puhelimeesi, se tulee automaattisesti myös kelloon. Uusien eleohjauksien avulla voit vastata puheluun ranteen liikkeillä, tai kaksoisnapautuksella. Toiminnot voit valita itse kellon asetuksista. Yhteensopivuus Samsungin puhelimien ja uutuuskellojen välillä edellyttää Android 6.0 tai sitä uudempaa käyttöjärjestelmäversiota. Mikäli valitset kellomallin, joka on varustettu eSIM:llä, toimii laite luonnollisesti ”omana itsenään”, eikä puhelinta tarvitse kantaa mukana lenkkipoluille puheluiden vastaanottamiseksi.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 

Näyttö:

* sAMOLED 1,19” Watch 4 40 mm ja Watch 4 Classic 42 mm.

* sAMOLED 1,36” Watch 4 44mm ja Watch 4 Classic 46 mm

Lasi: Gorilla Glass DX + 3D RearGlass

Ranneke: Kuminen Ridge Sport Armband Watch4 Classic ja Fluorielastomeri Watch4

Rakenne: Alumiini (Watch 4)  / Ruostumaton teräs (Watch 4 Classic)

Järjestelmäpiiri: Exynos W920

Käyttöjärjestelmä: Wear OS Powered by Samsung

Anturit: Accelerometer 32G, Gyro, Barometer, Ambient Light, Heart rate (8PD), ECG, Compass, BIA

Muisti: 1,5 Gt + 16 Gt

Mikrofoni: Kyllä

Kaiutin: Kyllä

Akku: 247 mAh (Watch 4 Classic) / 361 mAh (Watch 4) + langaton lataus Qi

Kestävyys: 5ATM / IP68 / MIL-STD-810G

Mitat:

* 40,4 x 39,3 x 9,8 mm (Galaxy Watch4, 40 mm)

* 44,4 x 43,3 x 9,8 mm (Galaxy Watch4, 44 mm)

* 41,5 x 41,5 x 11,2 mm (Galaxy Watch4 Classic, 42 mm)

* 45,5 x 45,5 x 11,0 mm (Galaxy Watch4 Classic, 46 mm)

Paino:

* 25,9 grammaa (Galaxy Watch4, 40 mm)

* 30,3 grammaa (Galaxy Watch4, 44 mm)

* 46,5 grammaa (Galaxy Watch4 Classic, 42 mm)

* 52 grammaa (Galaxy Watch4 Classic, 46 mm)

 

GalaxyWatch4vaaka.PNG

 

Samsung Galaxy Watch 4 ja Galaxy Watch 4 Classic ovat tilattavissa verkkokaupastamme.  

 

Mitä ajatuksia uutuusmallit herättävät ja löytyykö niistä vihdoin kaipaamiasi ominaisuuksia? Kellon hankittuasi, tulethan kertomaan ensitunnelmiasi tämän artikkelin alle. 

 

 

Lue myös nämä:

 

 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Samsung-Galaxy-Watch-4-ja-4-Classic-alykellot-monipuoliset-ja/ba-p/226991
Linkki kopioitu
7 kommenttia 👇