Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

5Glippulaivavertailu.jpg

 

Arvokkaampien 5G-puhelimien valikoima on kasvanut hurjaa tahtia viimeisen puolen vuoden aikana ja kyseinen ominaisuus alkaa olla jo yksi lippulaivapuhelimien perusominaisuuksista. Jokaisella laitevalmistajalla on yksi tai useampi 5G-malli myös kalliimpien puhelimien kategoriassa. Kirjoitin aiemmissa artikkeleissa vertailun edullisimmista 5G-puhelimista sekä keskihintaluokan 5G-malleista. Tässä artikkelissa vertailen yli 800 euron hintaisia 5G-puhelimia. Niitä löytyy useammankin eri laitevalmistajan listoilta ja tällä kertaa vertailussa ovat mukana:

 

 

Viimeisteltyä muotoilua ja isompia resoluutioita

 

Tämän hintaluokan puhelimet ovat odotetustikin ulkoisesti erittäin tyylikkäitä ja viimeisteltyjä lasipintoineen ja kaarineen. Ne voivat olla muotoilultaan myös peruspuhelinmallista poikkeavia ja sisältää tekniikkaa jota ei ihan jokaisesta mallista löydy. Vertailussa mukana olevien puhelimien näyttökoot vaihtelevat 6,2” – 7,6” välillä. Suurin näyttö löytyy avattavasta Samsung Galaxy Z Fold2 5G -mallista. Myös näyttöjen resoluutiot poikkeavat muiden hintaluokkien puhelimista ja vaihtelevat toki mallien välilläkin. Speksien kärkipäästä mainittakoot Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, jossa on peräti 3200 x 1440 pikseliä. Näyttöjen virkistystaajuudet vaihtelevat 60 Hz ja 120 Hz välillä Samsungien ollessa listan kärkipäässä.

 

5Glippulaiva.png

 

Kameraominaisuudet huippuluokkaa

 

Kameraominaisuudet ovat 5G-lippulaivapuhelimissa huippuluokkaa ja niin kameroiden ominaisuudet kuin niiden määräkin vaihtelevat merkki- ja mallikohtaisesti. Etukameroiden pikselimäärä vaihtelee Galaxy Z Foldin 10 megapikselistä samaisen valmistajan S20 Ultra 5G -mallin 40 megapikseliin saakka. Muut vertailun mallit sijoittuvat tuohon välimaastoon. Takakameroiden määrä vaihtelee yhden ja neljän kameran välillä. Motorola Razr 5G -mallista löytyy yksi 48 megapikselin takakamera ja Galaxy S20 Ultra 5G:stä puolestaan neljä, jonka laajakulmakamerassa on peräti 108 megapikseliä. Samalla pikselimäärällä erottuu edukseen myös Xiaomi Mi 5G.

 

Tämän tason kameroissa valoherkkyyteen on panostettu, ne voivat sisältää erilaisia tiloja, kuten yökuvaustilan, muotokuvatilan jne. Lisäksi videoita voi tallentaa jopa 8K-laadulla. Tällaisia ovat Xiaomin ja Galaxy S20 Ultra 5G:n puhelimet. Apple puolestaan hyödyntää kamerassaan tekoälyä ja optiset kuvanvakaajat tekevät automaattitarkennuksen nopeasti myös hämärässä.

 

 

Kamerat ovat sijoittettu lippulaivamalleissa hyvin toisistaan poikkeavalla tavalla.Kamerat ovat sijoittettu lippulaivamalleissa hyvin toisistaan poikkeavalla tavalla.

Suorittimissa ja akkutehoissa isojakin eroavaisuuksia

 

Vertailussa mukana olevien puhelimien suorittimet vaihtelevat jonkin verran. Käytössä ovat Exynos 990, Snapdragon 756G, 865, 865+ sekä A14 -sirut. Käytännössä ne ovat melko samanlaisia, mutta teknisessä vertailussa eroa tulee enemmänkin. Applen käyttämä A14 -siru pitää ehdottomasti johtopaikkaa. Listan toisessa päässä on Motorolan käyttämä Snapdragon 756G, mutta toisaalta joidenkin ominaisuuksien osalta se peittoaa Exynoksen. 

 

Akkujen tehot vaihtelevat myös suuresti. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G on varustettu peräti 5000 mAh akulla ja se tukee 45W superpikalatausta. Tehoiltaan pienin akku, 2800 mAh löytyy Motorolan laitteesta. Muut mallit sijoittuvat tuohon välimaastoon. Langattoman latauksen tuki on jo lähes vakiona kalliimman hintaluokan puhlimissa. Vertailussa mukana olevista puhelimista Motorola on ainoa, jolla sitä ei voi hyödyntää. 

 

Chip_copy1.jpg

 

Muita ominaisuuksia

 

Vertailussa mukana olevista malleista kaikista muista paitsi Applen uutuusmallista löytyy sormenjälkitunnistin. Apple 12 Pro Maxissa on käytössä pelkkä kasvojentunnistus. Sama kasvotunnistus löytyy myös Galaxy S20 Ultra 5G -mallista sekä Motorola Razr 5G -puhelimesta. Iiristunnistusta ei ole minkään laitteen ominaisuuksissa. IP68-luokitus, eli pöly- ja vesitiiviysmerkintä löytyy Applen lisäksi myös Galaxy S20 Ultra 5G -puhelimesta. Motorolassa on puolestaan roiskesuojaava pinnoite. IP-merkinnät kannattaa tarkistaa aina laitekohtaisesti ja huomioida erityisesti silloin, jos tekee valintaa juurin tämän ominaisuuden perusteella.

 

Yleisesti ottaen 5G-lippulaivapuhelimet ovat varustettu huippuominaisuuksilla, ja ne ovat myös ulkoisesti erittäin näyttäviä. Kaikki sisältävät joitain erityisominaisuuksia joko muotoilun, kameran tai muun ominaisuuden osalta. Ostopäätöstä tehdessä kannattaakin vertailla nimenomaan itselle tärkeimpiä ominaisuuksia ja tehdä valinta sen perusteella.

 

Mitä ominaisuuksia itse pidät tärkeänä nimenomaan tämän hintaluokan 5G-puhelimissa?

 

Lue myös nämä artikkelit:

 

Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Vertailussa-5G-lippulaivapuhelimet/ba-p/216298
Linkki kopioitu