Arvostelussa Logitech G512 -pelinäppäimistö

  • 18 November 2019
  • 0 kommenttia
  • 53 katselukertaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14


 


On jälleen aika laittaa yksi Logitechin pelinäppäimistö testiin. Tällä kertaa hyppysiini päätyi Logitech G512 -pelinäppäimistö, joten lähdetäänpä heti tutkimaan kyseistä kapistusta tarkemmin.

Heti paketin avattua tuotteesta välittyy laadukas fiilis. Näppäimistö on erittäin jämäkkä ja ulkoasultaan todella siisti. Näppäimistön design on minimalistinen ja kooltaan se on pienempi kuin monet muut täysikokoiset näppäimistöt. Näppäimistö muistuttaa paljon pikkuveljeään, Logitech G413 -näppäimistöä. Logitech G512 -näppiksen pohjasta löytyy kumitassut, jotka estävät näppäimistöä liikkumasta kesken pelisession tai kirjoittamisen. Näppäinhatut ovat mattapintaiset ja ne on muotoiltu juuri sopivasti siten, että sormet eivät lipsu näppäimiltä kirjoittaessa. Näppäimistön oikeasta yläkulmasta puolestaan löytyy USB-läpimenoportti, johon voit kytkeä haluamiasi USB-laitteita. Näppäimistö kytketään tietokoneeseen käyttäen paksua USB-kaapelia.


 



 



Logitechin Romer-G -kytkimet sopivat pelaajalle ja kirjoittajalle

Arvosteltavasta tuotteesta löytyy Logitechin omat Romer G Tactile -kytkimet, jotka antavat tuntopalautteen, kun näppäimen painaa pohjaan. Näppäimistössä on siis samat kytkimet, mitä aiemmin arvostelussa olleessa Logitech G413 -näppäimistössäkin oli. Romer-G -kytkimet sopivat sen vuoksi hyvin myös kirjoittamiseen ja ne ovat melko hiljaiset mekaanisiksi kytkimiksi. Kytkimet kestävät valmistajan mukaan jopa 70 miljoonaa painallusta. Romer G -kytkimet muistuttavat hieman Cherry MX Brown -kytkimiä, mutta kokeillessa molempia kytkimiä rinta rinnan, eron näiden kahden välillä kuitenkin huomaa. Romer G -kytkimillä näppäin rekisteröi painalluksen, kun sitä painaa 1,5 mm alaspäin. Näppäimen painamiseen tarvitaan noin 45 grammaa voimaa, jotta näppäin menee pohjaan. Näppäimistöllä on myös mahdollisuus kirjoittaa siten, että näppäintä ei paineta aivan alas asti. On selvää, että mekaanisesta näppäimistöstä lähtevä ääni ei välttämättä sovi kaikkien koteihin, esimerkiksi jos sama tila täytyy jakaa muiden perheenjäsenten kesken. Siispä lisäsin myös tähän arvosteluun videopätkän siitä, minkälainen ääni näistä kyseisistä Romer-G -kytkimistä lähtee.


 




Näppäimistöä käyttäessä, ei missään vaiheessa ilmennyt haasteita, vaikka kokeilussa oli useampi eri genren peli. Näppäimistö ei jättänyt painalluksia rekisteröimättä ja kaikki toimi muutenkin kuin se kuuluisa junan vessa. Kirjoittamiseen tottui hyvin nopeasti, vaikka aiemmassa näppäimistössäni on erilaiset kytkimet. Ohipainalluksia ei tullut ja näppäinten materiaali tuntui hyvältä.


 


Logitech G Hub ja loppufiilikset


 


Näppäimistöä voi hallita Logitech G Hubin avulla. Jokaisen näppäimen valaistusta voi säätää haluamakseen tai vaihtoehtoisesti voit valita eri väripatteristoja valmiista vaihtoehdoista. Näppäimistössä on myös pikanäppäimet, joiden avulla valaistusta saa himmennettyä ja väripatteristoja vaihdettua. Näppäimistöön voi myös tallentaa erilaisia makroja. Makrojen avulla monimutkaiset näppäinpainallukset voi ohjelmoida esimerkiksi yhteen painikkeeseen. Vinkkejä G Hubin käyttöön löydyt alla olevasta videosta. Videolla käsitellään myös muita pelilaitteita.


 



 


Logitech G512 -pelinäppäimistö on täysikokoinen, mutta kompakti pelinäppäimistö, joka tarjoaa edullisemmasta hinnastaan huolimatta erittäin toimivan ja monipuolisen käyttökokemuksen. RGB-valaistus toimii mielestäni tosi hyvin ja kustomointimahdollisuudet G Hubissa ovat todella laajat. Täytyy kuitenkin mainita, että pidin kuitenkin enemmän Logitech Gaming Softwaresta. Voin suositella kyseistä näppäimistöä lämpimästi sinulle, jos olet hankkimassa uutta näppäimistöä pelaamiseen tai kirjoitushommiin. Pelaajien kannattaa tutustua myös Logitech G Pro -näppäimistöön.


 


 


ARVOSANA 9/10


 


 


Lue myös:



0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa