4G tukiasemat, Lahti / Kujala

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 11 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Heip,

Vähän tätä samaa toistoa... mutta eilen juuri hain testiin Sonera Kaupasta E5776 'wifimokkulan' ja liittymän kun peittoaluekartan mukaan paikka https://www.google.fi/maps/place/Linnai ... fad56a295b on vahvasti 'erinomaisen' 4G kuuluvuuden alueella..

No - hieman pessimistisesti olen noihin karttoihin aina suhtautunut, koska paikka on osoittautunut haastavaksi ( maastonmuoto ? ), talo sinänsä on vanha vapaasti hengittävä tiilitalo, joka ei pidättele signaaleja sen enempää kuin lämpöäkään 🙂 ( toisin kuin nykyset EMP suojatut passiivienergiatalot.. )

Sain tuolla mööpelillä kentänvoimakkuuspalkin ihan parhaimmillaan nousemaan kahteen tolppaan, enimmäkseen yhteen ja välillä hävis kokonaan.. tuntui että etelämmän puoleisilla ikkunoilla olisi ollut paras ... Yhellä tolpalla vauhti ei vielä niin kova ollut että tuon pitäisin ( 4 megan luokkaa, uploadi huimat 0,2.. ), mutta kun sai sen 2 tolppaa, niin parhaimmillaan imaisi jo 15 megaa ja uploadikin nousi 2-3 M - nuo luvut itselle riittäis jo paremmin kuin hyvin.. tuo 4 megaa nyt tulee nykysellä 3G:kin ( Elisa )

Kysymys siis: missä ilmansuunnassa / kuinka kaukana mahtaa olla lähin 4G tolppa, jotta tietäis sinnepäin kurotella enimmäkseen.. ? Kiitos 🙂

7 kommenttia

HeiSix Stars,

maastomuotojen lisäksi suuntaukset tukiasemista vaikuttavat, että osutko sopivasti kuuluuvuskeilaan. Kokkokallion tukiasema sijaitsee osoitteeseesi nähden reilun kahden kilometrin päähän luoteeseen. Lisäksi Renkomäessä ylen mastossa on meidän LTE, mutta suuntaus ei ole teidän osoitteeseen suotuisa.

Olemme tästä kuuluvuuskartasta laittaneet palautetta sen näyttäessä liian hyvältä ollakseen totta.

Nyt ei ihan hetkessä ole alueelle tulossa parannusta asiaan. Tiedämme suunnitelmat pari kuukautta eteenpäin, eli vuoden vaihteen jälkeen kannattaa uudestaan katsastaa tilannetta verkon puolelta.

Toimii varmaan ihan ok kuitenkin 3G-verkossa? MIkäli tuntuu vaihtelevan verkkojen välilä 3G-4G-3G, niin se hidastaa toimivuutta eli kokeile pakottaa laitteesi käyttämään joko 3G- tai 4G-verkkoa asetuksista.

http://www5.sonera.fi/ohjeet/Huawei_E5776_-asetukset
Joo ihan ekana pakotin sen 4G 🙂 Mokkuloitten kanssa tullut leikittyä 'since day one', eli 384kb oli se eka millä meidän talossa on nettihommat hoideltu - langallista ei koskaan ole saanut inhimilliseen hintaan ( DNA... ) joten mobiililla mennään jatkossakin...

Meillä on vaan tuo tönö vissiin ihan väärinpäin tontilla.. tuo Kokkokallion suunta on just se nurkka taloa missä on autotalli, sauna, varaaja jne asumattomat tilat ( ja liikaa seiniä lopulta ) + tuonnepäin on just sitä 'maastonmuotoa' jo vähän edessä.. toisaalta juuri tuo Renkomäen suunta on sinnepäin mistä parhaimman signaalin sain näin lyhyellä kokeilulla..

Täytyy jatkaa testailua - muuten kyllä ihan kivasti potkii tuo laite täällä keskustassa testaillessa, kun uploadkin menee jopa yli 20M:n :)

Täytyy vaan palauttaa sitten jos tuntuu että menee sen yhden palkin metsästämiseksi ja sitä ei kahta vuotta jaksa enää toiseen kertaan.. juuri loppuu DNAn kahden vuoden soppari 3G:stä ja se on ollut kanssa just semmosta 'kuuluu / ei kuulu - kuun asennosta ja vuorovesistä riippuvainen'

Kiitoksia vastauksesta !
Hei Six Stars,

onneksi pääset testaamaan rauhassa mokkulaa pari viikkoa. Toivottavasti löytyy se parhain yhteys jossain vaiheessa. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!
So far so good.. 2 viikon 'koeaika' lopuillaan ja kyllä sieltä etelän seinältä vaan kohtuuhyvin tuntuu data liikkuvan ( mokkula kotiteatterin kaiuttimen päällä n. 1,8 metrin korkeudella, yks tiiliseinä välissä ulkoilmaan ).. tähän asti paras paikka johon se sitten jäi ja sieltä tulee semmosta tasasta 8 megaa - parhaimmillaan jopa 17-18M..

Toivottavasti eivät ruuvaile sitten koeajan loputtua jotain tukiasemaa heti eri suuntiin, ku sitten varmaan loppuu se vähäinenkin kenttä :)

3G:llä en oo edes kokeillu, mutta toivottavasti sekin pelaa sitten 'backuppina' tarvittaessa..
Hei SixStars!

Kiitos viestistäsi. Mukava kuulla, että liittymäsi nopeus on ainakin ajoittain melko hyvällä tasolla. Ei jo käyttöönotettuja tukiasemia enää "ruuvailla" vaan tässäkin kuussa Lahden alueella on otettu 4G-verkko käyttöön useammassakin tukiasemassa ja lisää on tulossa.
Allright - eiköhän tämä pidetä sitten 🙂 Kyllä toi 8M on jo sekin parannus siihen 2-4M 3G maksimiin tähän asti..

Tuli hommattua Chromecast-mokkulakin juuri 'vanhaan' FullHD töllöön ja ainakin riittää 'verkon virta' toistamaan ainakin parikymmentä minuuttisia YouTube videoita täydellä resoluutiolla isolla ruudulla tökkimättä yhtään 🙂
Hei SixStars!

Nyt täytyy sanoa, että olet varmasti tehnyt oikean päätöksen. 🙂 Ei muuta kuin kovaa käyttöä jatkossakin siellä internetin ihmeellisessä maailmassa.

Vastaa