Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
OuluHelsinki
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 13 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

DENVER WCM-8010 riistakameran asetukset

Voisiko joku auttaa DENVER WCM-8010 riistakameran asennuksessa? Liittymänä on "Yhteys mukaan laitteeseen" eli se jonka keskittäjän hinta on 2,90 € ja normaalihinta 6,90 €. Haluaisin olla käyttämättä MMS-viestejä ja käyttää vain rajatonta nettiä. Näin ei tule ylimääräisiä kuluja.

 

Riistakameran sivut ovat nämä ja siellä on ohjelmat sekä ohjeet: https://denver-electronics.com/products/camera/denver-wcm-8010/c-1024/c-1191/p-3192

 

Kameran ohjelmistossa pitää osata täyttää tämä välilehti:

smtp.png

 

Smtp Setting -kohdassa kaikki on varmaan ok. Ohjeessa neuvotaan laittamaan se päälle ja laittamalla moodiksi "Manual".

 

Server Setting -kohtaa en osaa täyttää. En ole varma mitä siihen pitäisi laittaa. Ohjeissa lukee, että tyypiksi pitää valita "Other". Sen jälkeen voisin täyttää sen vaikka näin:

server setting.png

 

Tämä ei ole oikein, mutta laitoin esimerkiksi. Jos minulla on outlook- tai gmail -sähköposti, niin pitäköhän pitäisi laittaa? Laitetaanko tähän jotain Telian tietoja vai outlookin tietoja? Portti on 25 ilmeisesti, kun Telian asiakastuki sanoi niin. Mitäköhän tunnusta (Email) ja salasanaa tuohon pitää laittaa? Telian omat vai sen sähköpostin mitä haluaa käyttää? Vai jätetäänkö tyhjäksi?

 

Jos laitan tyyppi kohtaan "Hotmail", niin Server Setting -kohta muuttuu tämmöiseksi:

server setting2.png

 

Gprs Setting -kohtaa en myöskään osaa täyttää. Telian asiakastuesta sain tietää, että APN on "internet". Ehkä tunnus ja salasana jätetään tyhjäksi? Tämä näyttäisi tältä:

gprs setting.png

 

Email Setting -kohta on helppo ja minusta siihen pitää laittaa sähköpostit mihin haluan kuvat ja/tai videot. Siihen voi varmaan laittaa saman sähköpostin mistä nämä lähetetään. Eli se näyttäisi tältä:

email setting.png

 

Mielestäni voin laittaa MMS-välilehden OFF-asentoon, koska MMS-viestejä ei ole tarkoitus käyttää:

mms.png

 

Olen aktivoinut liittymäni ja en tiedä pitäisikö tehdä jotain muuta. En tiedä pitäiskö tähän liittymään lisätä tunnukset ja salasanat tai jotain muuta. MMS-viestit on otettu pois käytöstä ja roaming on käytössä. En tiedä onko verkkovierailu Suomessa päällä.

6 vastausta
irritus
Konkari
 • 540 custom-general.kudos
 • 943 custom-general.replies
 • 82 custom-general.solutions

Denverin valmiiden asetusryhmien tiedot vaikuttavat olevan puuta heinää. Portin 25 kautta postia ei voi lähettää muun palvelimen kuin mail.inet.fi kautta, joka on Telian palvelin. Tämä ei  kuitenkaan ole nykyaikana enää suositeltavaa, sillä toisen palveluntarjoajan palvelimen kautta lähetetty posti luokitellaan helposti roskapostiksi.

 

Nykyään on parasta käyttää aina oman sähköpostitarjoajan palvelimia. Hotmailin tapauksessa asetukset ovat:

 

 STARTTLS
Serveroutlook.office365.com
Port587
EmailHotmail-sähköpostiosoitteesi
PasswordHotmail-salasanasi

 

Gprs-asetuksesi ovat aivan oikein. Apn on internet, tili ja salasana jätetään tyhjiksi.

 

Sähköpostin lähettäminen itse itselleen on täysin mahdollista. Voit siis hyvin käyttää samaa sähköpostiosoitetta sekä smtp server että email settings osioissa.

 

MMS:n voi hyvin kääntää pois päältä, kun niitä ei halua käyttää.

 

Telian liittymät vaativat kameran asetuksista verkkovierailun sallimisen Pohjois- ja Itä-Suomessa, kartan tasaisesti väritetyllä alueella.

 

yhteisverkko-kartta.png

 

Mikäli kameraa liikutellaan valtakunnallisesti, on syytä valita kameran asetuksista automaattinen verkonvalinta.

 

Jos kamera pysyy paikoillaan, voit valita verkon myös käsin. Länsi- ja Etelä-Suomessa, eli kartan vinoraidotetulla alueella verkon tunnus on 244 91. Pohjois- ja Itä-Suomessa GSM/2G kameroilla, kuten Denverilläsi, verkon tunnus on 244 36.

 

UMTS/3G kamerat voivat käyttää kumpaa verkon tunnusta hyvänsä, joten asia selviää ainoastaan kokeilemalla. LTE/4G ja 5G kamerat käyttävät tunnusta 244 91 koko Suomessa.

 

Jos kameraa on käytetään vain Suomessa, liittymän ominaisuuksista kannattaa kytkeä roaming-esto päälle. Omat Sivut liittymänumero / Lisäpalvelusi / Rajoitukset / Estot ja rajoitukset / Rajoitukset ulkomailla / Roaming-esto.

irritus
Konkari
 • 540 custom-general.kudos
 • 943 custom-general.replies
 • 82 custom-general.solutions

Gmailin käyttö riistakamerassa vaatii muita sähköpostipalveluita enemmän asetusten muokkaamista.

 

 1. Kytke Gmail-asetuksista imap-protokolla käyttöön. Tämä aktivoi samalla smtp:n.
 2. Salli Google-tililläsi vähemmän turvalliset sovellukset. Muutoin imap ja smtp eivät toimi, vaikka ne olisi Gmail-asetuksista otettu käyttöön. 
 3. Kirjaudu säännöllisesti selaimella Google-tilillesi. Google ei anna käyttää imap ja smtp määräämättömän pitkiä aikoja ilman, että käyt välillä kurkkaamassa Google-tililläsi selaimella.
 4. Älä käytä kirjautuminen Google-tilillä muille sivustoille -toimintoa riistakameran tilillä. Tämä on varma tapa saa Google estämään smtp:n käyttö tuon tuostakin.

Kameran asetukset Gmailia käytettäessä ovat:

 

 SSLSTARTTLS
Serversmtp.gmail.comsmtp.gmail.com
Port465587
EmailGoogle-tunnuksesiGoogle-tunnuksesi
PasswordGoogle-salasanasiGoogle-salasanasi
OuluHelsinki
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 13 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Kiitos viesteistä! Riistakamera ei toimi vielä.

 

Esim. Outlook ei toimi näillä asetuksilla:

smtp outlook.png

 

Gmailia pitää vielä kokeilla.

 

 

Kamera on tasaisesti väritetyllä alueella ja en tiedä onko kameran asetuksissa verkkovierailu päällä. Tämä on epäselvä. En ole varma mihin verkon tunnus on tarkoitus kirjoittaa (siis kameraan, mutta kohta on hukassa). Löysin vanhan viestiketjun johon olit kirjoittanut samanlaista asiaa (https://yhteiso.telia.fi/t5/Puhelinliittymat-ja-mobiilinetti/Telian-asetukset-riistakameraan/td-p/18...). Siellä on taulukko:

 

a.png

 

Mihin tuo asetuskomento pitää laittaa? Pitääkö esim. teksti "apn,internet,plmn,24491#" kirjoittaa tuommoisena jonnekin? Esim. apn-kohtaan? Nuo komennot ovat jollekin erikameralle, niin noita tuskin voin käyttää. En löydä oman kameran dokumenteista mitään verkon valinnasta.

 

Kamera oli tämä: https://denver-electronics.com/products/camera/denver-wcm-8010/c-1024/c-1191/p-3192

irritus
Konkari
 • 540 custom-general.kudos
 • 943 custom-general.replies
 • 82 custom-general.solutions

Kuvankaappauksen perusteella asetusten pitäisi olla kunnossa.

 

Asetusohjelmassa näyttää olevan kolme välilehteä, Menu, MMS ja SMTP. Mitä valintoja Menu-välilehdellä on? Saisiko siitä ruutukaappauksen.

 

@OuluHelsinki  kirjoitti:

Kamera on tasaisesti väritetyllä alueella ja en tiedä onko kameran asetuksissa verkkovierailu päällä. Tämä on epäselvä.


Epäselvä on käyttöohjekin. Laitteessa itsessään olevista valikoista on esitelty vain MMS ja SMTP. Ja niistäkin vain ensimmäinen sivu Hymiö Surullinen

 

Mitä valintoja keskimmäisessä kiintoavain-symbolilla varustetussa valikossa on?

 

Näkyykö laitteen näytöllä mitään viitettä siitä, onko se edes kytketytynyt matkaviestinverkkoon vai ei?

 

@OuluHelsinki  kirjoitti:

Mihin tuo asetuskomento pitää laittaa?


Reachfar F-V16 seurantalaitteeseen asetukset lähtetään tekstiviestinä. Voit siis halutessasi kokeilla lähettää tekstiviestin "apn,internet,plmn,24491#" kamerallesi, jos epäilet, että Reachfar ja Denver saattaisivat olla peräisin samasta tehtaasta.

 

Sitten sekalaisia mieleen juolahtaneita asioita:

 

Onhan sim-kortilta pin-koodin kysely kytketty pois päältä, vai onko kortti jo valmiiksi tällainen? Jälkimmäisessä tapauksessa korttiin on kaiverrettu teksti NoPIN.

 

Joskus riistakamerat vaativat tehdasasetusten palauttamisen ennen kuin ne alkavat ylipäätään toimimaan.

 

Kokeile laittaa Email settings / Email2 toinen sähköpostiosoite. Joissakin kameroissa Email1 ei vain jostakin kumman syystä toimi.

OuluHelsinki
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 13 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ei toimi vielä. Nyt on testattu myös gmail näillä asetuksilla. Gmailissa piti muokata muitakin asetuksia, mutta niitä ei varmaan tehty. Eli en pääse fyysisesti kameran luokse. Gmailia voisi kokeilla vielä vähän eri tavalla.

SMTP gmail oikeat.png

 

Kamerassa näkyy verkontunnuksena 244 36 eli kamera tunnistaa oikean verkon ja se on verkossa. Vika on jossain muualla.

 

Kirjoitit "Onhan sim-kortilta pin-koodin kysely kytketty pois päältä, vai onko kortti jo valmiiksi tällainen? Jälkimmäisessä tapauksessa korttiin on kaiverrettu teksti NoPIN." Kameran asetuksissa ei varmaan ole PIN-koodin kyselyn poistamista ym. Simmin PIN-koodi on poistettu ja kun sen esim. laittaa kännykkään, niin PIN-koodia ei tarvitse. Tämä on siis ehkä ok.

 

Tässä on kuva menu-välilehdestä. Siinä annetaan ohjeet miten ottaa kuvia ym.

MENU.png

 

Näin foorumi postauksen, että kamerassa voi olla bugi missä kuvan resoluutioksi pitää valita 8M, että se toimii. 12M on oletus ja kamerassa on 8M kenno. 8M optio testattiin ja ei toiminut.

 

 

En pääse kameraan käsiksi, mutta kuulemma kameran asetuksista löytyy samat kuin PC-ohjelmasta ja ei mitään erikoista. En tiedä mitä kiintoavain-symbolilla varustetussa valikossa on.

ohjekuva.png

 

 

Pitää kokeilla kameran tehdasasetusten palauttamista ja laittaa meiliosoitteita myös toisiin Email-kenttiin.

OuluHelsinki
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 13 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Kokeilin tehdasasetusten palauttamista ja meilejä moniin kohtiin. Ei toimi. Pitää varmaan palauttaa tämä ja ostaa toinen.

 

Ilmeisesti Burrel voisi toimia Telian kanssa? https://yhteiso.telia.fi/t5/Puhelinliittymat-ja-mobiilinetti/Burrel-s10-riistakamera-asetukset/m-p/1...