Lahti 4g reititin 150mb liitymän kokemukset

  • 29 August 2015
  • 1 kommentti
  • 14 katselukertaa

So, oli netin vaihdon aika. Asun Lahden keskustan alueella. Kaikki langalliset (paras Soneran ADLS valokuitu) pysty vain tarjoamaan 21/1.5 mb joka oli liian hidas uppi mun editointi tarkoituksiin, so 4g reititin. Soneralta löyty paras diili "20e/kk vuoden ja sit 24e/kk" joka alentu "13e/kk aina" koska vaihdoin puhelin liitymäni 15e/kk Soneralle. Ja tarkastellut ja näyttänyt vahvasti, että kummatkin näistä liitymistä on toistaiseksi voimassa ja hintojen ei pitäisi ikinä muuttua.

Uuden liitymäni nimi on "liikuva netti kesto etu + 150mb" ja puhelimesssa luvattiin vaihtelevuus arvoja 10-80/3-40. Maksan samalla vuoden sisässä heille reititimen (Huawei B593S Router) (168e vuoden sisässä ilman korkoja) (laitteen maksimi on 150/50).

Kamat tuli, laitoin tulille (lan piuhalla läppäriin kiinni) niin upit oli yli 10 mut download oli 2-5 maissa. (ajattelin että aika saataisi korjata, mut) soitin heille ja sanoin et tämmöinen ongelma ja oikein on tehty (reititin ikkunan luona ja reititin asetuksesti "only 4g" päällä) sit sieltä ne resetoi asetukset ja sanoi et yritä uudestaan 10min päästä. Yritin ja nyt oli lähellä 15 / 15 tasoa. Nyt kun tässä on käyttänyt niin se on vaihdella 15/15 - 25/25 maissa yleensä ja pingit useimmin 30-50ms luokkaa (langallinen kaapeli netti pelaaminen voittaa aina langattoman) mut mitä Heroes of The Storm:ia olen pelannut niin ei se ole ollut liian paha. Joskus pikkasen yskii (lagaa) ja joskus toimii täydellisesti (low asetuksilla semi heikolla läppärillä).

Kun yritin ottaa kaikesta selvää niin sain tietää kanssa, että
"Hei, 4G taajuus kotiosoitteellasi on 1800mhz. Lähimmät 4G tukiasemat ovat idässä, sekä etelässä. Ystävällisin terveisin
Sonera vikapalvelu"
Joten yritin vähän aikaa laitta antennit osoittamaan sinne päin. Mut paremmin on tullut 5 palkkia, jos antennit on vaan pystyssä.

Ja sit BTW infoa. Toi 4G reititin, niin ne lähetti sim kortin (jossa on puhelin numerokin) jonka laitoin reitittimen sisään.


1 kommentti

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Eikö tossa asunnossasi olisi saanut VDSL jos olisi tehnyt päivityksiä. Muuten kun näyttää linjat aika hyviltä nopeuksien perusteella. VDSL mahdollistaisi 100/10 Mbps yhteyden Soneralla jopa. 


 


Jos haluat tietää tukiaseman sijainni tarkemmin, suosittele mittaamaan lähialuetta Cellmapper sovelluksella: https://www.taisto.org/Cellmapper


 


Mitä signaaliarvoja saat? Näet signaaliarvot hallinnasta. 


 


SIM korteissa on aina puhelinnumero mutta siihen ei voi yleensä soittaa. Voit lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä. 


 


 

Vastaa