Miten voin rajoittaa puhelimen käyttöä?

  • 21 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Isälläni on Sonera matkapuhelinliittymä. Miten saan rajoitettua hänen puheluitaan, esim soittamista yöaikaan?

Isäni sairastaa dementiaa, mutta käyttää edelleen matkapuhelinta. Hän "terrorisoi" tuttuja soittamalla keskellä yötä, kun ei tiedä mikä vuorokauden aika on....


4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Mikä matkapuhelin sinulla ja isälläsi on?

 

Yksi tapa on laittaa mm. Android ja IOS käyttöjärjestelmässä hiljainen tila, jolloin puhelin ei soi... Voit esimerkiksi rajoittaa tiettyihin numeroihin ym...

Puhelimiin saa erikseen puheluneston ettei pysty soittamaan mihinkään muuhun kun hätänumeroon, sen käyttöönottamiseen tarvitset puhelunesto salasanan, mutta sekin erikseen operaattorilta tilattava lisäpalvelu, tosin voit laittaa Googleen hakusanaksi vaikka puhelunesto + puhelinmalli.

Moikka @Riitta_tv ja tervetuloa Klaaniin! :)


 


Tuo onkin vähän vaikeampi homma, operaattorin toimesta voidaan rajoittaa toki esim. kaikki palvelupuhelut tai kaikki lähtevät puhelut.


Ei pystytä rajaamaan hänen soitteluaan erikseen koskemaan vaan yöaikaa.


 


Joihinkin puhelimiin (lähinnä älyluurit) on saatavilla sovelluksia joilla voi lähtevät puhelut estää tiettyihin numeroihin/tiettyinä ajanjaksoina


 


 

Ensimmäisessä matkapuhelimessani parikymmentä vuotta sitten oli toiminto että sulkee itsenä asetettuun aikaan. En ole tavannut aikoihin. Jotkin puhelinmallit hälyttävät myös suljettuina ollessaan ja kysyvät suljettuna hälyttäessään käynnistettänkö puhelin. Yöaikaan soittelun vaikeutusta isälle kai toivottiin, mutta niukasti on eväitä.

 

Vastaaja saa puhelimensa äänettömälle tai suljetuksi jolloin mitkään tulevat soitot eivät kuulu. Mutta en ole tavannut toistuvasti määräaikaan sulkemisen asetusta kuin kauan sitten. Nokian puhelimissani on ollut käyttäjäryhmät ja omatkin käyttöprofiilitprofiilit valmiiden lisäksi. Niissä profiilin voi asettaa päälle määräajaksi muttei määräaikaan toistuvasti ja profiilissa määrätä minkä numeroluettelon käyttäjäryhmien puhelut hälyttävät.

 

Älypuhelimille voi olla sovelluksia, jotka toteuttavat kellonaikaan perustuvia suodatuksia, Joissain puhelimissa voidaan asettaa numeroita mustalle listalle josta ei oteta lainkaan puheluita ja mahdollisuus numerokohtaisiin hälysääniin, mukaanlukien äänetön.

 

Vastaa